Digi- ja väestötietovirasto

Kansallinen Digiturvaviikko tuo digitaalisen turvallisuuden työpaikkojen näytöille ympäri Suomen 26.-30.10.2020

Jaa

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) järjestää kansallisen Digiturvaviikon 26.-30.10.2020 yhdessä digitaalisen turvallisuuden keskeisten toimijoiden kanssa. Digiturvaviikko haastaa kaikki Suomen organisaatiot käyttämään yhden työtunnin digiturvan oppimiseen ja kehittämiseen. Ensimmäistä kertaa järjestettävä virtuaalinen teemaviikko keskittyy arjen pieniin digitaalisiin valintoihin, joiden avulla voimme tehdä Suomesta maailman digiturvallisimman maan.

Digiturvaviikko näyttää, kuinka jokaisella klikkauksella on väliä

Digiturvaviikko haastaa organisaatiot ja niiden työntekijät käyttämään viikon aikana yhden työtunnin digitaalisen turvallisuuden oppimiseen ja kehittämiseen. Haasteen on ottanut vastaan yhä kasvava joukko organisaatioita.

Jo yhden työtunnin panostuksella digiturvaa voi parantaa merkittävästi. Esimerkiksi työelämässä tarvittavia digiturvataitoja voi oppia helpolla ja hauskalla tavalla pelaamalla Digiturvallinen elämä -mobiilipeliä, jonka DVV julkaisi teemaviikon alla.

Digi- ja väestötietovirasto edistää digitaalisen turvallisuuden toteutumista koko julkisessa hallinnossa. ”Meidän jokaisen on entistä tärkeämpää osata toimia turvallisesti digitaalisessa maailmassa. Siksi haluamme tarjota organisaatioille ja niiden henkilöstölle digiturvataitojen kehittämiseen keinoja, joihin on helppo tarttua”, sanoo DVV:n johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku.

”Turvallisuus rakentuu pienistä teoista, joten jokaisella klikkauksella on väliä”, toteaa Rousku, joka toimii julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän pääsihteerinä ja vastaa Digiturvaviikon tuottamisesta.

Kansallista Salasanapäivää vietetään ensimmäisen kerran 28.10.

Digiturvaviikon keskiviikkona 28.10. DVV järjestää kansallisen Salasanapäivän yhdessä Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa. Keskiviikon suorassa verkkolähetyksessä seurataan, miten helposti hakkerilta käy salasanojen murtaminen. Hakkerin päihittämiseen ja turvalliseen salasanojen hallintaan tarjotaan avuksi kätevät ohjeet ja helpot vinkit.

”Tavoitteemme on, että kansallinen Salasanapäivä innostaa jokaista ottamaan käyttöön turvallisemmat keinot tiliensä suojaamiseksi. Vahvat salasanat, monivaiheinen tunnistautuminen ja salasanojen hallintaohjelmat parantavat niin yksittäisen käyttäjän kuin kansallistakin digiturvaa”, sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Kalle Luukkainen.

Monipuolista live-ohjelmaa digitaalisesta turvallisuudesta

Digiturvaviikko tarjoaa myös organisaatioiden johdolle ja ICT:n asiantuntijoille ohjelmaa digitaalisen turvallisuuden kentältä. Koko viikon ajan luvassa on kaksi päivittäistä livelähetystä verkossa. Lähetyksissä tutustutaan havainnollistaviin casetarinoihin suomalaisten organisaatioiden kanssa, haastatellaan alan asiantuntijoita ja perehdytään tuoreeseen digiturvabarometriin.

Sosiaalisessa mediassa kiinnostusta herättänyt Kimmo vs. huijari -tapaus avataan live-lähetyksessä ti 27.10. klo 15.30-16.15.

Teemaviikko huipentuu perjantaina 30.10. suoraan Digiturvaviikko vastaa -verkkolähetykseen. Digitaalisen turvallisuuden asiantuntijat vastaavat kysymyksiin, joita voi lähettää etukäteen Digiturvaviikon verkkosivuilta tai sosiaalisessa mediassa tunnisteella #Digiturvaviikko.

Lisätiedot:

Digiturvaviikon järjestää Digi- ja väestötietovirasto yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Liikenne- ja viestintäviraston, tietosuojavaltuutetun toimiston, Turvallisuuskomitean sekä FISC ry:n kanssa.

Linkit:

Lisätiedot ja Digiturvaviikon ohjelman löydät verkkosivuilta: dvv.fi/digiturvaviikko

Kyberturvallisuuskeskuksen ohjeet ja oppaat: kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ohjeet

Yhteyshenkilö:

Kimmo Rousku, johtava erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, kimmo.rousku@dvv.fi, puh. 0295 535 120

Tunnisteet:

#Digiturvaviikko, #Salasanapäivä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Rousku, johtava erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, kimmo.rousku@dvv.fi, puh. 0295 535 120

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi Data Exchange Layer would also solve information security challenges of operators on the private sector20.11.2020 11:00:00 EETPress release

The Digital and Population Data Services Agency reminds that the Suomi.fi Data Exchange Layer would provide a solution to the pressure surrounding the information security and register maintenance of private operators. The data from authorities belonging to hundreds of thousands of Finnish citizens pass through the service daily between different public organisations but the Data Exchange Layer can also be used by private organisations. The use of the Data Exchange Layer is free of charge.

Suomi.fi-informationsleden skulle lösa utmaningarna med datasäker informationshantering även för aktörer i den privata sektorn20.11.2020 11:00:00 EETTiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata påminner om att Suomi.fi-informationsleden skulle vara en lösning på den belastning informationssäkerhet och registerföring innebär för privata aktörer. Via tjänsten förmedlas redan dagligen hundratusentals finländares myndighetsuppgifter mellan olika offentliga organisationer, men Informationsleden kan också tas i bruk av privata organisationer. Det är gratis att använda Informationsleden.

Suomi.fi-palveluväylä ratkaisisi tietoturvallisen tiedonhallinnan haasteita myös yksityisen sektorin toimijoille20.11.2020 11:00:00 EETTiedote

Digi- ja väestötietovirasto muistuttaa, että Suomi.fi-palveluväylä tarjoaisi ratkaisun yksityisten toimijoiden tietoturva- ja rekisterinylläpitopaineisiin. Palvelun kautta kulkee jo päivittäin satojen tuhansien suomalaisten viranomaistietoja eri julkisten organisaatioiden välillä, mutta Palveluväylän voivat ottaa käyttöön myös yksityiset organisaatiot. Palveluväylän käyttö on ilmaista.

Digi- ja väestötietovirasto valitsi vahvan tunnistamisen välityspalveluntarjoajaksi OP Yrityspankin19.11.2020 09:00:00 EETTiedote

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kilpailutti vahvan tunnistamisen välineiden välityksen koko julkishallinnolle. Kilpailutus toteutettiin DVV:n dynaamiseen hankintajärjestelmään kuuluvien luottamusverkoston välityspalvelutoimittajien välillä. Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti kolme välityspalvelutoimittajaa. Kilpailutuksen perusteella välityspalveluntarjoajaksi valittiin OP Yrityspankki.

250 organisaatiota osallistuu henkilötietojen tietoturvaloukkausta simuloivaan TAISTO20-harjoitukseen19.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Digi- ja väestötietovirasto järjestää kolmatta kertaa TAISTO-harjoituksen, joka simuloi henkilötietojen tietoturvan loukkaustilannetta. Valtakunnalliseen harjoitukseen osallistuu yhteensä 250 julkisen hallinnon organisaatiota ja niiden sidosryhmää. Mukana on monenlaisia toimijoita valtionhallinnon organisaatioista oppilaitoksiin ja eri kokoisiin kuntiin. Tämän syksyn kolmas ja samalla viimeinen harjoituspäivä on 19.11.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme