Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla järjestetään Helsingissä

Jaa

Kansallinen veteraanipäivä huipentuu Finlandia-talossa pidettävään valtakunnalliseen pääjuhlaan perjantaina 27. huhtikuuta kello 14.

Kansallisen veteraanipäivän muistotilaisuus Mannerheimin ratsastajapatsaalla vuonna 2017. Kuva: Kimmo Brandt.
Kansallisen veteraanipäivän muistotilaisuus Mannerheimin ratsastajapatsaalla vuonna 2017. Kuva: Kimmo Brandt.

Juhlapäivän ohjelmaan kuuluvat kaikille avoin perinteinen muistotilaisuus Mannerheiminaukiolla kello 10. Seremoniassa ovat mukana kenttäpiispa Pekka Särkiö, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuuli Kousa sekä veteraanien ja nuorten edustajia. Tämän jälkeen siirrytään Hietaniemen hautausmaalle laskemaan seppeleet Sankariristille ja Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle.

”Veteraanipäivä on tärkeä juhla, ja tänä vuonna on Helsingin vuoro toimia sen näyttämönä. Haluamme juhlistaa sotaveteraanien merkitystä maamme itsenäisyyden turvaamisessa näille kunniakansalaisille arvoisellaan tavalla”, sanoo Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori.

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla Finlandia-talossa

Kutsuvierastilaisuudessa kuullaan pormestari Jan Vapaavuoren, puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin, eduskunnan puhemies Paula Risikon, veteraani Pentti Heinosen ja Etu-Töölön lukiolaisen Katie Hanwellin tervehdykset.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioittaa tilaisuutta läsnäolollaan.
”Veteraanien arvoperintö ja elämänasenne ovat kivijalka, jolle tulevaisuuttamme pystytetään – veteraanipäivän sanoma ei koskaan sammu”, sanoo Niinistö.

Juhlamusiikista vastaavat Kaartin soittokunta, lauluyhtye Wildcats sekä Sibelius-lukion kamarikuoro. Juhlan juontaa Johanna Storck.

Nuoret Lauttasaaren lukiolaiset ja varusmiehet avustavat juhlassa veteraaneja. Circus Helsingin nuoret hellyttävät hahmot viihdyttävät tulijoita aulatiloissa.

Yle lähettää tapahtuman suorana lähetyksenä. Se on nähtävissä YLE:n TV1 -kanavalla klo 14 alkaen sekä myöhemmin tallenteena Yle Areenassa.

Media on tervetullut seuramaan veteraanipäivän pääjuhlaa Finlandia-taloon klo 14.

Haastattelupyynnöt:

- Presidentti Sauli Niinistön osalta, viestintäasiantuntija Hanna Öunap, tasavallan presidentin kanslia, 050 304 7997, press@tpk.fi

- Pormestari Jan Vapaavuoren osalta yhteydenotot erityisavustaja Lotta Backlundin kautta, 040 531 3076, lotta.backlund@hel.fi

- Eduskunnan puhemies Paula Risikon osalta erityisavustaja Tiina Rytilä-Broeren kautta, 09 4322 607, tiina.rytila@eduskunta.fi

- Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindbergin osalta puolustusvoimien viestintäjohtaja kommodori Jan Engströmin jan.engstrom@mil.fi ja tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaaran kautta eero.karhuvaara@mil.fi

- Median ilmoittautumiset ja muut haastattelupyynnöt: Helsingin kaupungin tiedottaja Nina Rintala, 040 685 7690 nina.rintala@hel.fi

Tiedotteen lähetti
Nina Rintala

Päivän teema on Kansallinen veteraanipäivä – Yhdessä eteenpäin / Nationella veterandagen – Framåt tillsammans.

Ensimmäistä veteraanipäivää vietettiin vuonna 1987 Lahdessa osana Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlavuotta. Suomi 100 -juhlavuonna pääjuhla järjestettiin niin ikään Lahdessa. Helsingissä järjestettiin kansallinen pääjuhla viimeksi vuonna 2007, kun vietettiin Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuotta.

Avainsanat

Kuvat

Kansallisen veteraanipäivän muistotilaisuus Mannerheimin ratsastajapatsaalla vuonna 2017. Kuva: Kimmo Brandt.
Kansallisen veteraanipäivän muistotilaisuus Mannerheimin ratsastajapatsaalla vuonna 2017. Kuva: Kimmo Brandt.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme