Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Kansallisgalleria ja Senaatti-kiinteistöt parantavat Ateneumin kokoelmanäyttelyn saavutettavuutta

Jaa

Ateneumin taidemuseossa tehdään vuoden 2019 aikana parannuksia saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyn saleihin rakennetaan tehokkaampi valaistusjärjestelmä ja pääsalista viereiseen saliin johtavan portaikon yhteyteen rakennetaan hissi. Remontin johdosta Ateneumin pääsali on yleisöltä suljettuna 4.–29.3.2019 välisen ajan.

Suomen taiteen tarina -näyttelyn pääsali Ateneumin taidemuseossa
Suomen taiteen tarina -näyttelyn pääsali Ateneumin taidemuseossa

Pääsalin virta- ja valoremontin aikana osa Ateneumin rakastetuimmista teoksista, mm. Helene SchjerfbeckinT oipilas (1888), Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli(1903) sekä Eero Järnefeltin Kaski(1893) ovat esillä Suomen taiteen tarina-näyttelyn muissa saleissa. 

Remontin alkaessa Ateneumin taidemuseo ottaa käyttöön Arilynin kanssa yhteistyössä luodun lisätyn todellisuuden Ateneum Art Gate -mobiilisovelluksen. Sen avulla taiteen ystävä voi tutustua yhdeksään pääsalin keskeiseen teokseen myös museon ulkopuolella, kunhan ympärillä on 5 x 3 metrin esteetön tila. Sovelluksen käyttöohjeistus tulee museon sisäpihalle ja verkkosivustolle. 

Uusi hissi parantaa liikkuvuutta
Huhti-toukokuun vaihteessa asennettava uusi hissi helpottaa esteetöntä liikkumista pääsaliin Suomen taiteen tarina-näyttelyn muiden salien tasolta. Hissi asennetaan saliin 12 (teema Uusi ilmaisu), joka on suljettu yleisöltä huhtikuun ajan.

Senaatti-kiinteistöjen kanssa suunnitellut uudistukset parantavat kokoelmanäyttelyn saavutettavuutta. ”Senaatti-kiinteistöt vastaa kiinteistöomistajana Kansallisgallerian kaikista kolmesta museosta. Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseot ovat arvokohteitamme, joissa käy vuosittain suuri määrä vierailijoita. Haluamme varmistaa yhteistyössä Kansallisgallerian kanssa kävijöille mahdollisimman saavutettavan ja turvallisen taide-elämyksen”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Jaakko Laurilehto.  Nykyaikaiset virtakiskot ja valaisimet parantavat myös Ateneumin energiatehokkuutta. Virtakisko- ja valaisinremontti jatkuu toisen kerroksen näyttelysaleissa toukokuun puoleen väliin saakka ja jatkuu kerroksen muihin saleihin syksyllä 2019. 

Nykyaikaiset virtakiskot ja valaisimet parantavat myös Ateneumin energiatehokkuutta. Virtakisko- ja valaisinremontti jatkuu toisen kerroksen näyttelysaleissa toukokuun puoleen väliin saakka ja jatkuu kerroksen muihin saleihin syksyllä 2019. 

Lisätietoa virtakisko-, valaisin- ja hissiremonteista:
Kansallisgalleria 
kiinteistöpäällikkö Harri Toivonen, puh. 040 590 8813

Senaatti-kiinteistöt:
kiinteistöpäällikkö Jaakko Laurilehto puh. 0205 811 764

Avainsanat

Kuvat

Suomen taiteen tarina -näyttelyn pääsali Ateneumin taidemuseossa
Suomen taiteen tarina -näyttelyn pääsali Ateneumin taidemuseossa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme