Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Kansallisgalleria on siirtynyt vihreään sähköön

Jaa

Kansallisgalleria on siirtynyt osana ympäristöohjelmaansa tuulivoimalla tuotettuun vihreään sähköön. Tämän arvioidaan vähentävän Kansallisgallerian hiilidioksidipäästöjä noin 70 prosenttia. Tuulivoimalla tuotettu sähkö on kotimaista. Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo ovat ovat osa Kansallisgalleriaa.

“Olen iloinen voidessani kertoa, että nyt ja tulevaisuudessa toimimme tuulivoimalla. Tämä tulee vähentämään hiilidioksidipäästöjämme noin 70 prosentilla,” Kansallisgallerian kiinteistöpäällikkö Matti Bergbacka toteaa. Hänen mukaansa päätös syntyi helposti, sillä tuote on sertifioitu ja sen laskennassa on noudatettu Glasgow:n sopimusta.

Vuonna 2019 Kansallisgallerian mitattujen päästöjen hiilijalanjäljestä noin 70 prosenttia muodostui sähkön kulutuksesta. Hiilidioksidipäästöjä tulee säästymään vuosittain noin 1000 000 kgCo2e Kansallisgallerian sähkön aiheuttamien päästöjen ollessa vuonna 2019 1 078 948 kgCo2e. Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa ja lähes päästötöntä. Lisäksi tuulivoiman rakentaminen kasvattaa kotimaassa tuotetun energian osuutta ja vähentää tuontiriippuvuutta.

Vihreä kädenjälki on Kansallisgallerian ympäristöohjelma, jossa kestävästä kehityksestä tulee pysyvä osa toimintaa ja Kansallisgalleriasta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Koska ympäristöohjelman täytyy olla tuloksellinen ja mitattavissa, Kansallisgalleria on sitoutunut myös ulkopuoliseen Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään. Ekokompassin avulla tehdään ympäristölupaus, asetetaan tarkemmat tavoitteet ja seurataan asiantuntijoiden kanssa tavoitteiden toteutumista vuositasolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

THE DIGITAL NATIONAL GALLERY PROGRAMME WILL PROVIDE A PLATFORM FOR NEW ART EXPERIENCES12.5.2022 14:08:07 EEST | Press release

The Board of the Finnish National Gallery has established a three-year Digital National Gallery programme for the creation of a functional platform for new digital and experience-oriented services online. Johanna Eiramo has been named as director of the programme as of 1 June 2022. Ms. Eiramo will transfer to the programme from her previous position as the Head of Communications at Ateneum Art Museum.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme