Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Kansallisgallerialle huomattava lahjoitus A-Insinööreiltä

Jaa

Kiinteistö- ja rakennusalalla toimiva, suunnittelun ja projektinjohdon asiantuntijayritys A-Insinöörit on tehnyt huomattavan lahjoituksen Kansallisgallerian pääomakeräykseen. Lahjoituksen päälle tulevan valtion vastinrahan myötä Kansallisgallerian museot Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo sekä kokoelmahallintaosasto saavat eväitä entistä kattavampaan toimintaan.

”Suomalaisena yrityksenä haluamme erityisesti näin Suomi 100 -juhlavuotena kantaa kortemme kekoon kotimaisten taideinstituutioiden ja meidän kaikkien suomalaisten yhteisen taideomaisuuden hyväksi. Menestys rakennetaan yhdessä. Kansallisgallerian museot ovat osa rakennettua ympäristöä ja taide-elämyksineen ne muodostavat luontaisen yhteistyömuodon”, toteaa A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen.

Perinteikkään yrityksen lahjoitus kansalliselle kulttuuriorganisaatiolle on tärkeä viesti yhteiskunnallisille toimijoille. ”Kulttuuri on elävä ja tärkeä arvo myös yritysmaailmassa.
A-Insinöörien lahjoitus on panostus Suomen kulttuuriin ja sen kansainväliseen tulevaisuuteen”, painottaa Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen.

Kansallisgallerian toimintakulut katetaan rahapelitoiminnan voittovaroista, mutta niin kansallisen kuin kansainvälisen vaikuttavuuden rakentaminen vaatii joustavampia rahoituskeinoja. Säätiöpääomaan lahjoitettujen varojen sijoituksesta saatu korkotuotto mahdollistaa sellaisia projekteja, joita olemassa olevilla resursseilla ei välttämättä voida tehdä. Sijoitusten korkotuottojen käyttökohteet päättää Kansallisgallerian hallitus.

Kansallisgallerian toinen varainhankintakausi käynnistyi 10.11.2017 ja se jatkuu vuoden 2019 loppuun.

 

Lisätietoja:

Risto Ruohonen
pääjohtaja, Kansallisgalleria
050 556 7169

Jyrki Keinänen
toimitusjohtaja, A-Insinöörit
040 662 5662


Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme