SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Anneli Kiljunen: Osatyökykyisten tasa-arvoa työelämässä parannetaan

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustuksina 17 miljoonaa euroa osatyökykyisten henkilöiden työkyvyn ja työllistymisen tuen palvelujen kehittämiseen. Avustusta on myönnetty 22 alueelliseen hankkeeseen ympäri Suomea. Eksote on saamassa avustusta noin 706 000 euroa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

 Osatyökykyisten ihmisten, kuten esimerkiksi vammaisten tasa-arvon edistäminen vaatii konkreettisia tekoja. Monet haluaisivat työllistyä, mutta heille ei ole ollut saatavilla riittävästi yksilölliset tarpeet huomioon ottavia palveluita tukemaan työllistymistä, kertoo Kiljunen.

 Nyt tilanne paranee. Olen erittäin tyytyväinen siitä, että tämän rahoituksen myötä osatyökykyisille valmistellaan ja otetaan käyttöön uusia ja monialaisia palveluja. Niissä huomioidaan esimerkiksi kuntoutus osana työllistymistä entistä paremmin, iloitsee Kiljunen.

Alueelliset hankkeet liittyvät kiinteästi Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan ja työllisyyden kuntakokeiluihin. Hankkeissa tuodaan työkyvyn tuen palvelut osaksi sote-keskusten toimintaa ja lisätään tuetun työllistymisen menetelmien käyttöä kaikkein vaikeimmin työllistyvien henkilöiden avuksi.

 Näiden lisäksi sosiaalinen kuntoutus on oleellinen osa osatyökykyisten työllistymistä. Tästä syystä on tärkeää, että kuntien ja kuntasidonnaisten palveluntuottajien mm. työpajojen on edelleen mahdollisuus tuottaa sosiaalista kuntoutusta. Tähän liittyvät lainsäädäntöesteet tulee poistaa, lisää Kiljunen.

Kiljunen toimii Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Eksoten hallituksen puheenjohtajana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ojala-Niemelä: Länsi-Pohjan keskussairaalalle poikkeuslupa jatkaa synnytystoimintaa20.11.2020 17:46:33 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, Johanna Ojala-Niemelä tervehtii ilolla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun tämänpäiväistä päätöstä myöntää poikkeuslupa jatkaa synnytystoimintaa Länsi-Pohjan keskussairaalassa 30.6.2023 asti. - Länsi-Pohjan keskussairaalassa jouduttiin ensimmäistä kertaa poikkeuslupamenettelyn piiriin, kun asetuksessa asetettu 1 000 synnytyksen raja alitettiin vuonna 2014. Länsi-Pohjan keskussairaalassa on syntynyt viime vuonna 422 lasta ja tänä vuonna synnytysten määrä on lähes samalla tasolla. Synnytystoiminnan laatua koskevat kriteerit Länsi-Pohjan keskussairaala on täyttänyt kirkkaasti tähänkin asti. Ainoastaan lukumäärän osalta rima heilui, eivätkä kriteerit täyttyneet, Ojala-Niemelä toteaa. - Poikkeuslupa oli tarpeen, koska Länsi-Pohjan keskussairaalaan tulevilla synnyttäjillä on jo nykyisellään pitkät synnytysmatkat ja etenkin potilasturvallisuuden näkökulmasta synnytystoiminnan jatkaminen Länsi-Pohjan keskussairaalassa on vä

SDP:n Kim Berg: Sudet on pidettävä pois kotipihoiltamme20.11.2020 15:56:14 EETTiedote

Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi ja susivahinkojen estämiseksi keräsi lyhyessä ajassa vaadittavat allekirjoitukset ja siitä on juuri keskusteltu eduskunnassa. Kansanedustaja Kim Bergin mukaan monet ihmiset ovat ottaneet häneen yhteyttä asiasta ja kertoneet olevansa huolissaan susien yleistymisestä ja liikkumisesta taajama-alueilla. - Meidän pitää ottaa ihmisten huoli vakavasti ja löytää tasapainoinen ratkaisu, joka vähentää susikantaa ja pitää sudet poissa kotipihoiltamme. Kannanhoidollinen metsästys torjuisi myös laitonta metsästystä, Berg sanoo. Maa- ja metsätalousministeriö on jo jokin aika sitten käynnistänyt laajan hankkeen suden kannanhoidollisen metsästyksen suunnittelemiseksi. Työryhmä antoi Luonnonvarakeskukselle toimeksiannon vahvistaa Suomen susikannan suojelutason raja-arvo. Susikannan koon vuosittaisen arvioinnin yhteydessä voidaan samalla tarkistaa, onko suojelutaso riittävä vai ei. - Jos raja-arvo ylittyy ja muut edellytykset täyttyvät,

SDP:n Mäkinen iloitsee Nammo Vihtavuoren ja Puolustusvoimien kumppanuussopimuksesta20.11.2020 13:55:00 EETTiedote

Puolustusvoimat on tänään puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) valtuuttamana allekirjoittanut strategisen kumppanuussopimuksen kahden ampumatarvikeyrityksen, Nammo Vihtavuori Oy:n ja Nammo Lapua Oy:n kanssa. Sopimuksella vakiinnutetaan Puolustusvoimien ja Nammo-konsernin kotimaisten yhtiöiden pitkään jatkunut yhteistyö. Kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Riitta Mäkinen (sd.) iloitsee panostuksesta keskisuomalaiseen puolustusteollisuuteen:

SDP:n Kari: Suden suojelun ei tule tapahtua ihmisten turvallisuuden kustannuksella20.11.2020 13:44:03 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Mika Kari pitää perusteltuina vaatimuksia suden kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamisesta. Kari korostaa, että yhteiskunnan tulee lainsäädännön avulla varmistaa kansalaisten turvallisuuden toteutuminen. Erityisesti harvaan asutuilla alueilla paheneva susiongelma on osoitus siitä, että kansalaisten turvallisuuden takaamisessa ei ole nykylainsäädännön puitteissa tyydyttävästi onnistuttu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme