SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heidi Viljanen (sd): Vihreää hankerahaa Satakuntaan

Jaa
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt 14:lle Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaiselle puhtaan energian hankkeelle investointitukea yhteensä 108 730 715 euroa. Energiainfrastruktuurihankkeet ja uuden energiateknologian hankkeet rahoitetaan EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä (RRF).
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Suomen Hyötytuuli Oy:lle myönnettiin 30 000 000 euroa merituulivoimainvestointiin Porin Tahkoluotoon. Investointihankkeessa toteutettaisiin kaksi merituulivoimalaa, jotka sijaitsisivat syvemmällä vesialueella kuin Suomen merialueille aiemmin rakennetut merituulivoimalat.

Hankkeen uutuusarvo on eri voimaloiden perustusten rakenteiden optimointi, jäätyvien meriolosuhteiden ja voimaloiden rakennuspaikkojen syvyyden sekä merituulivoimaloiden suuren kokoluokan huomioiminen.

Hankkeen arvioidaan edistävän osaamista merituulivoimarakentamisessa koko Suomessa laajemmin.

Hakijan arvion mukaan CO2-päästöt vähenisivät hankkeen seurauksena noin 15 400 tonnia vuodessa.

- Tämä päätös vahvistaa Satakunnan ja koko Suomen hyvin alkanutta vihreän siirtymän osaamista, lisää energiaomavaraisuutta sekä edesauttaa energia- ja ympäristöalan teknologian kehittymistä, toteaa kansanedustaja Heidi Viljanen (sd) tyytyväisenä maakuntaan kohdentuneesta hankerahasta.

Investoinnin kohteena olevat merituulivoimalat tuottaisivat uusiutuvaa sähköä noin 109 GWh vuodessa. Laitoksen rakennusaikainen työllisyysvaikutus on hakijan arvion mukaan noin 200–250 henkilötyövuotta.

- Nyt EU:n tuella Tahkoluotoon rakennettava Suomen Hyötytuuli Oy:n hanke vahvistaa Satakuntaa vahvana energiatuotannon keskittymänä, jossa tuotetaan sähköä noin kolminkertaisesti maakunnan kulutukseen nähden. Monipuolinen energiatarjonta ja ‑osaaminen sekä tämänkaltaiset kehittämishankkeet antavat maakunnan energiaintensiiviselle teollisuudelle vahvaa kilpailullista etua, Viljanen iloitsee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Työhyvinvointi on inhimillinen tuottavuustekijä23.3.2023 10:52:03 EET | Tiedote

Viime aikoina on uutisoitu paljon työuupumuksen kasvusta työpaikoilla. Työterveyslaitoksen seurantatutkimusten mukaan joka neljäs suomalainen työntekijä oireilee tai kokee työuupumuksen uhkaa. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy, miksi työikäiset ovat pois töistä. Työntekijät, erityisesti nuoret, kokevat jopa työpahoinvointia. Työpahoinvointi työpaikoilla näkyy työkyvyttömyytenä, sairauspoissaoloina, sitoutumisen puutteena ja ennenaikaisina eläköitymisinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme