Kansanedustaja Heikki Vestman: Kokoomus vastustaa vihervasemmiston tietullisuunnitelmia

Jaa
Vihreät ja Vasemmistoliitto esittävät vaaliohjelmissaan tavoitteen ruuhkamaksusta eli tietulleista. Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman tyrmää vihervasemmiston tietullisuunnitelmat.
Heikki Vestman. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Vestman. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

"Kokoomus vastustaa tietulleja. Täysin järjetön ajatus laittaa ihmiset maksamaan vielä lisämaksua työssä käymisestä. Tietulli heikentäisi työvoiman liikkuvuutta ja työllisyyttä. Suomalaiset ovat muutoinkin tiukoilla ja autoilu sietämättömän kallista. Ei yhtään lisää veroja ja kuluja perheiden maksettavaksi”, Vestman linjaa.

HSL:n tietulleja koskevan selvityksen mukaan esimerkiksi Göteborgissa tietulleista on aiheutunut suurimmalle osalle kaupunkiseudun asukkaista nettohaittoja. Maksujen suorien vaikutusten jakautumisen kerrotaan olevan regressiivistä suhteissa tuloihin.

”Tietullit rankaisevat siis tutkitusti pahimmin pieni- ja keskituloisia työssäkäyviä. Työn kannusteita ja ostovoimaa pitäisi verotusta keventämällä parantaa, ei heikentää tietullinkaltaisella uudella työssäkäyntiverolla”, Vestman sanoo. 

Marinin hallitusohjelmassa on ollut selkeä linjaus ruuhkamaksulain käyttöönotosta. Lakiesitystä ei kuitenkaan ehditty antaa eduskunnalle.

”Oli suuri työvoitto Uudenmaan kehyskunnille ja kokoomukselle, että hallituksen ajamat tietullit saatiin tällä eduskuntakaudella torjuttua. Tulevan hallituksen ohjelmaan tulee paaluttaa, ettei tietulleja Suomessa oteta käyttöön”, Vestman vaatii.

Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat esittäneet vaaliohjelmissaan tavoitteen ruuhkamaksusta eli tietulleista.

”Aivan kuin vihervasemmisto ehdoin tahdoin haluaisi lisätä työttömyyttä ja suomalaisten maksutaakkaa. Ainoa peruste työssäkäyntimuurille vaikuttaa olevan autovihamielinen ideologia. Ahkerien työssäkäyvien kurmoottaminen on väärin”, Vestman sanoo.  

Myös tuoreessa Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) suunnitelmaluonnoksessa (28.3.2023) valmistaudutaan yhä tietullilakien valmisteluun.

”Alueelliset suunnitelmat tietulleista kuuluvat silppuriin”, Vestman päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Heikki Vestman. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Vestman. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme