SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma: Nyt se on selvitetty, riippumattomasti ja ilman ideologisia silmälaseja

Jaa
Nyt se on selvitetty, riippumattomasti ja ilman ideologisia silmälaseja. Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) selvitys nimittäin toteaa yksiselitteisesti, että kohtuuhintaista ARA-asuntotuotantoa tarvitaan, sillä markkinaehtoinen asuntotuotanto ei pysty vastaamaan erityisesti suurissa kaupungeissa asuntojen kysyntään.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Toisinaan oikean laidan asuntopoliitikot ovat esittäneet, että kaikesta tuetusta asuntotuotannosta tulisi luopua ja rahoittaa ihmisten asuminen asumistuen kautta.
Me haluamme SDP:ssä kehittää ARA:n rahoitusvälineitä edelleen ja lisätä kohtuuhintaisia koteja kaupunkeihin, kuten VTV:n selvitys suosittaa, tiivistää kansanedustaja Eveliina Heinäluoma.

- Erityisesti pääkaupunkiseutu kärsii asumisen hinnan kovasta noususta. Asuntojen kysyntä ja liian vähäinen tarjonta vaikuttavat koko Suomen talouskasvun veturina toimivan metropolialueen kasvun mahdollisuuksiin. Yritysten kasvuedellytykset heikkenevät, kun työvoimaa ei ole riittävästi tarjolla. Siksi kohtuuhintaisen ARA-asuntotuotannon varmistamisen tulisi olla kaikkien puolueiden mielenkiinnon kohteena, Heinäluoma painottaa

- VTV:n mukaan ARA:n rahoitusvälineet eivät ole ajan tasalla ja myös tässä voin yhtyä VTV:n arvioon. Pitkän korkotukimallin kehittämistä koskeva sääntelyuudistus on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä, mutta esitys ei riitä korjaamaan kaikkia ongelmia. SDP:n mielestä pitkän korkotukimallin uudistamista tulee jatkaa ensi kaudella, vaatii Heinäluoma.

- Toivon, että kuka onkaan asuntoministerinä seuraavassa hallituksessa, hän tuo heti alkukaudesta korjaussarjan pitkän korkotuen kehittämiseksi eduskuntaan. Asumisen lainsäädäntöuudistukset tulee saada vireille heti alkukaudesta, nyt esitykset, myös asumisen kehittämisohjelma, ovat liiaksi painottuneet loppuvaalikaudella ja toimeenpano viivästynyt.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Työhyvinvointi on inhimillinen tuottavuustekijä23.3.2023 10:52:03 EET | Tiedote

Viime aikoina on uutisoitu paljon työuupumuksen kasvusta työpaikoilla. Työterveyslaitoksen seurantatutkimusten mukaan joka neljäs suomalainen työntekijä oireilee tai kokee työuupumuksen uhkaa. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy, miksi työikäiset ovat pois töistä. Työntekijät, erityisesti nuoret, kokevat jopa työpahoinvointia. Työpahoinvointi työpaikoilla näkyy työkyvyttömyytenä, sairauspoissaoloina, sitoutumisen puutteena ja ennenaikaisina eläköitymisinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme