SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Seppo Eskelisen vappupuhe

Jaa
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Hyvät ystävät, toverit vietämme hyvin poikkeuksellista Vappua

Poikkeuksellisissa olosuhteissa kriisin vaikutukset suomalaisten arjen, työelämän, talouden kuin myös suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannalta koskettavat ja jopa pelottavat meitä kaikkia.

Enpä olisi ikinään uskonut, kun vuosi sitten eduskunnassa työni aloitin mitä kaikkea eteen voi tulla täällä isolla mäellä ensimmäisen vuoden aikana. Hyvän hallitusohjelmamme jalkauttaminen on jo kaikesta huolimatta hyvässä vauhdissa ja kriisien selättäminen sekä lainsäädäntötyö on ollut edustajan arkea aamusta iltaan viime viikkoina.

Suomalaiset arvostavat vahvaa johtajuutta, jolla pääministeri Sanna Marin on johtanut hallitusta. Marinin hallitus on paineen alla pystynyt reagoimaan viikoittain lainsäädäntövalmistelulla ja taloudellisin keinoin hyvin vaikeaan tilanteeseen ja kriisin haasteisiin. Suomalaiset ovatkin antaneet vahvan tukensa hallitukselle ja sosialidemokraateille niin kuin kannatuskyselyt osoittavat. Olemme aina vaikeina aikoina olleet valmiita kantamaan vastuuta suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta ja suomalaisista.

Vappu on ennen kaikkea työväen juhla. Tänä Vappuna moni palkansaaja kokee epävarmuutta arjessaan. Edellisen hallituksen aktiivimallit ja kikyt on pääosin pyyhitty pöydiltä. Tilalle tuli kevään vaikea työmarkkinakierros sekä kriisin myötä päivittäin lisääntyvät YT-neuvottelut, lomautukset ja irtisanomiset. Sdp on aina palkansaajan puolella, niin tässäkin tilanteessa. Ketään ei jätetä yksin.

Hallitus tekee koko ajan toimenpiteitä millä helpotetaan työttömien, lomautettujen ja pienituloisten arkea toimeentulon osalta. Lisäksi laajoilla yritysten tukipaketeilla pyrimme pelastamaan työpaikkojamme sekä yrityksiämme. Kriisin hoidossa tärkeintä ihmisten terveyden lisäksi on yrittää kaikin keinoin pelastaa suomalainen osaaminen, työ ja yritykset, jotta pääsisimme kriisin jälkeen kasvun uralle.

Moni on yksin tänä vappuna. Nyt onkin tärkein tehtävä muistaa ja auttaa läheisiä, ystäviä ja naapureita.

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on näyttänyt vahvuutensa. Olemme hyvällä yhteisellä näkemyksellä ja yhteistyössä rakentamassa polkua millä löydämme tien ulos koronakriisistä sekä sen inhimillisistä ja talousvaikutuksista.

Kriisin aikana on tärkeää, että pidämme tässä tilanteessa kaikki mukana ja huolehdimme heikoimmista, jotta kukaan ei jää yksin eikä yhteiskunnan avun ulkopuolelle. Erityisesti haluan toivoa voimia meidän terveydenhuollon arjen sankareille tärkeään työhönne.

Toivotan teille kaikille hyvää työväenjuhlaa. On selvää, että maailma on erilainen pandemian jälkeen. Siihen haasteeseen tarvitaan meitä kaikkia suomalaisia sillä vahva ja toimiva hyvinvointiyhteiskunta, jota me sosiaalidemokraatit olemme olleet rakentamassa, on edelleen paras vakuutuksemme tulevaisuudenkin suhteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Salonen: Hallitukselta merkittävä kädenojennus meriteollisuudelle3.6.2020 16:53:40 EESTTiedote

Hallituksen lisätalousarviossa esitetään laivanrakennuksen innovaatiotukeen 20,75 miljoonan euron lisäystä, jolla pyritään mahdollistamaan uusien laivanrakennushankkeiden käynnistyminen Suomessa. Kolmen nykyisen ulkovartiolaivan korvaamiseksi kahdella uudella öljy- ja kemikaalivahinkojen torjuntakykyisellä monitoimialuksella ehdotetaan alusten suunnitteluun 5 miljoonaa euroa.

SDP:n Riitta Mäkinen: Hallitus ei halua toistaa 90-luvun laman virheitä – lisätalousarviosta turvaa lapsille ja nuorille sekä ikääntyneille3.6.2020 15:34:18 EESTTiedote

Hallituksen vuoden 2020 neljäs lisätalousarvioesitys panostaa erityisesti lapsiin ja nuoriin, peruspalveluihin sekä koulutukseen. Lasten ja nuorten hyvinvointipakettiin kohdistetaan jopa yli 300 miljoonaa euroa. Valtionosuuksien kautta lasten ja nuorten hyvinvointia tuetaan mm. mielenterveyspalveluihin, perheiden sosiaalipalveluihin sekä ennaltaehkäiseviin tukitoimiin panostamalla. SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen iloitsee myös iäkkäiden palvelujen 60 miljoonan tukipaketista. Sillä vahvistetaan paitsi pitkäaikaishoidossa olevien palveluja, tuetaan myös omaishoitajia. - Peruspalvelujen vahvistamisella vaikeassa kuntatalouden tilanteessa on suuri merkitys ihmisten hyvinvoinnille. On erittäin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota haavoittuvassa asemassa oleviin. Koronan rajoitteet ovat kohdistuneet kovimmin juuri heihin, Mäkinen huomauttaa. Mittava kuntapaketti on kokonaisuudessaan noin 1,4 miljardia euroa, odotettua huomattavasti suurempi. Kuntien kriittistä tilannetta huomioidaan kok

SDP:n Eloranta: Turun tunnin juna etenee vauhdilla3.6.2020 14:26:28 EESTTiedote

On hienoa, että Marinin hallitus vastaa koronakriisiin ilmastoelvytyksellä. Näin torjutaan samaan aikaan koronakriisin taloudellisia seurauksia, pienennetään korjausvelkaa ja edistetään siirtymää kohti päästötöntä liikennettä. - Täällä Varsinais-Suomessa voimme iloita tunnin junan etenemisen lisäksi siitä, että saamme valtion lisätalousarviossa Kaarinan kiertotien suunnitteluun Paraistenväylällä 0,5 milj. euron määrärahan vuodelle 2020. Kolmas ilonaihe on, että osana Turun seudun MAL-sopimusta mahdollisen Turun raitiotien suunnitteluun saadaan rahoitusta 30 prosentille suunnittelukustannuksista, kertoo SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta. Valtion ja suurten kaupunkiseutujen kuntien välillä on nyt myös saavutettu neuvottelutulokset uusista maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksista vuosille 2020-2031. MAL-sopimusten myötä käynnistyy tunnin junan rakentaminen sekä Helsingin, että Turun päästä. Turun kaupunkiseudun MAL-sopimus sisältää Turun ratapihan ja Kupittaa-Turku-kaksois

Sdp:n Kim Berg: Lasten, nuorten ja iäkkäiden tuki tulee kreivin aikaan3.6.2020 12:49:18 EESTTiedote

Hallitus ehdottaa rahoitusta lasten ja nuorten hyvinvointiohjelmaan. Kuntien valtionosuudella tuettaisiin lapsia, nuoria ja perheitä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa 112,3 miljoonalla eurolla. Varoja kohdistetaan mm. perheiden matalan kynnyksen palveluihin sekä lasten sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin. - Tuki on nyt erityisen tärkeää, jotta koronaepidemian vuoksi aiheutuneet sosiaaliset ongelmat eivät pitkity ja emme ajaudu samanlaiseen tilanteeseen kuin 1990-luvun laman jälkeen, kansanedustaja Kim Berg (sd) sanoo. Lisäksi hallitus ehdottaa iäkkäiden palvelujen varmistamiseksi 60 miljoonan euron lisärahoitusta. Varoja kohdistetaan muun muassa kotihoidon asiakkaiden etä- ja kotikuntoutuspalveluihin, hyvinvointia ja toimintakykyä tukeviin toimiin ympärivuorokautisessa hoidossa ja omaishoitoperheiden erityistukeen. Bergin mielestä iäkkäiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukeminen on myös erityisen tärkeää, koska mitä pidempään liikkuminen ja kuntoutus on jään

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme