SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Seppo Eskelisen vappupuhe

Jaa
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Hyvät ystävät, toverit vietämme hyvin poikkeuksellista Vappua

Poikkeuksellisissa olosuhteissa kriisin vaikutukset suomalaisten arjen, työelämän, talouden kuin myös suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannalta koskettavat ja jopa pelottavat meitä kaikkia.

Enpä olisi ikinään uskonut, kun vuosi sitten eduskunnassa työni aloitin mitä kaikkea eteen voi tulla täällä isolla mäellä ensimmäisen vuoden aikana. Hyvän hallitusohjelmamme jalkauttaminen on jo kaikesta huolimatta hyvässä vauhdissa ja kriisien selättäminen sekä lainsäädäntötyö on ollut edustajan arkea aamusta iltaan viime viikkoina.

Suomalaiset arvostavat vahvaa johtajuutta, jolla pääministeri Sanna Marin on johtanut hallitusta. Marinin hallitus on paineen alla pystynyt reagoimaan viikoittain lainsäädäntövalmistelulla ja taloudellisin keinoin hyvin vaikeaan tilanteeseen ja kriisin haasteisiin. Suomalaiset ovatkin antaneet vahvan tukensa hallitukselle ja sosialidemokraateille niin kuin kannatuskyselyt osoittavat. Olemme aina vaikeina aikoina olleet valmiita kantamaan vastuuta suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta ja suomalaisista.

Vappu on ennen kaikkea työväen juhla. Tänä Vappuna moni palkansaaja kokee epävarmuutta arjessaan. Edellisen hallituksen aktiivimallit ja kikyt on pääosin pyyhitty pöydiltä. Tilalle tuli kevään vaikea työmarkkinakierros sekä kriisin myötä päivittäin lisääntyvät YT-neuvottelut, lomautukset ja irtisanomiset. Sdp on aina palkansaajan puolella, niin tässäkin tilanteessa. Ketään ei jätetä yksin.

Hallitus tekee koko ajan toimenpiteitä millä helpotetaan työttömien, lomautettujen ja pienituloisten arkea toimeentulon osalta. Lisäksi laajoilla yritysten tukipaketeilla pyrimme pelastamaan työpaikkojamme sekä yrityksiämme. Kriisin hoidossa tärkeintä ihmisten terveyden lisäksi on yrittää kaikin keinoin pelastaa suomalainen osaaminen, työ ja yritykset, jotta pääsisimme kriisin jälkeen kasvun uralle.

Moni on yksin tänä vappuna. Nyt onkin tärkein tehtävä muistaa ja auttaa läheisiä, ystäviä ja naapureita.

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on näyttänyt vahvuutensa. Olemme hyvällä yhteisellä näkemyksellä ja yhteistyössä rakentamassa polkua millä löydämme tien ulos koronakriisistä sekä sen inhimillisistä ja talousvaikutuksista.

Kriisin aikana on tärkeää, että pidämme tässä tilanteessa kaikki mukana ja huolehdimme heikoimmista, jotta kukaan ei jää yksin eikä yhteiskunnan avun ulkopuolelle. Erityisesti haluan toivoa voimia meidän terveydenhuollon arjen sankareille tärkeään työhönne.

Toivotan teille kaikille hyvää työväenjuhlaa. On selvää, että maailma on erilainen pandemian jälkeen. Siihen haasteeseen tarvitaan meitä kaikkia suomalaisia sillä vahva ja toimiva hyvinvointiyhteiskunta, jota me sosiaalidemokraatit olemme olleet rakentamassa, on edelleen paras vakuutuksemme tulevaisuudenkin suhteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Alle 18-vuotiaiden rikosten uhrien esitutkinta tulee tehdä kiireellisesti29.5.2020 10:40:26 EESTTiedote

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien alaikäisten rikosten uhrien esitutkintaa. Nykyisessä esitutkintalaissa velvoitetaan poliisia suorittamaan esitutkinta kiireellisesti, kun rikoksesta epäilty on alaikäinen. Kiireellisyyttä ei kuitenkaan velvoiteta silloin, kun rikoksen uhri on alaikäinen. Tähän olisi Elorannan mielestä syytä saada korjaus. - Lain mukaan tulee esitutkinta suorittaa aina ilman tarpeetonta viivästystä. Rikoksesta epäillyn ollessa alaikäinen velvoitetaan kiireellisyyteen. Kun rikoksen uhri on alaikäinen ei laki sen sijaan velvoita kiireellisyyteen. Tämä olisi kuitenkin tärkeää alaikäisen uhrin suojelun näkökulmasta, jotta traumaattinen asia saadaan nopeasti käsiteltyä ja syntyneitä haittoja voidaan hoitaa eikä elinikäisiä vaurioita pääsisi syntymään. Aikainen puuttuminen ja ennaltaehkäisy antaisi paremmat mahdollisuudet selvitä traumaattisesta kokemuksesta, Eloranta toteaa. - Trauman käsittely on helpompaa, kun se on saatu

SDP:n Tuula Väätäinen: Parhaiten tuemme ravintoloita käyttämällä niiden palveluita29.5.2020 10:26:55 EESTTiedote

Suomen hallitus on keventämässä koronarajoituksia asteittain siten, että ravintoloiden avaaminen asiakkaille 1.6.2020 alkaen sallitaan. Asetetut rajoitustoimet ovat olleet välttämättömiä koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Rajoitustoimilla on onnistuttu hillitsemään tehokkaasti epidemian etenemistä. Nyt Suomessa on mahdollista siirtyä vaiheeseen, jossa laajamittaisista rajoitustoimista luovutaan hallitusti. Ravintolatoiminnassa tulee edelleen noudattaa toimia, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. - Koronaviruksen leviämisen estämistoimien vaikutukset ovat kohdistuneet erityisen voimakkaasti ravitsemisliikkeisiin. Ravintolat ovat olleet poikkeuslain nojalla suljettuna asiakkailta liki kaksi kuukautta. Nyt rajoituksia ollaan asteittain purkamassa. Hallitus auttaa ravintoloita tukemalla uudelleentyöllistämistä ja hyvittämällä liiketoiminnan rajoittamisesta aiheutuneita menetyksiä, kertoo Väätäinen. - Sulkemisen vaikutukset ravintoloiden omistajien ja työntekijöiden arke

SDP:n Niina Malm: Työelämän eriarvoistuminen on pysäytettävä26.5.2020 14:52:00 EESTTiedote

Vuoden 2019 työolobarometrin ennakkotietojen mukaan sosioekonomisten ryhmien väliset erot näkyivät erityisesti etätyöskentelyn mahdollisuuksissa. Barometrin mukaan ylemmistä toimihenkilöistä lähes kolmasosa oli tehnyt etätyötä viikoittain tai useammin viimeisen vuoden aikana, kun taas työntekijöistä vastaava osuus oli vain kaksi prosenttia. Kansanedustaja Niina Malm (sd.) huomauttaa, että erityisesti koronakriisin aikana työelämän eriarvoisuus on nostanut päätään. - Vaikka etätyö onkin yleistynyt viime vuosina yhä enemmän, on kuitenkin koronakriisin aikana korostunut, että kaikkea työtä ei edes pystytä muuttamaan etätyöksi. Siitä huolimatta on olemassa paljon muita kohtia, joihin panostamalla voidaan pitää huoli siitä, ettei eriarvoisuus työelämässä pääse kasvamaan. Esimerkiksi työntekijöiden kouluttaminen ja vaikutusmahdollisuuksien parantaminen työelämässä ovat tärkeä osa eriarvoisuuden torjuntaa, Malm toteaa. Sosioekonomiset erot näyttäytyvät tällä hetkellä myös koulutusmahdollisuuk

SDP:n Kim Berg: Pohjanmaa pääsi mukaan EU-kaupunkikehittämiseen20.5.2020 16:54:19 EESTTiedote

Vaasa, Seinäjoki ja Kokkola on otettu mukaan kestävän kaupunkikehittämisen hankkeeseen, jolla mahdollistetaan kaupunkien ja valtion tiiviimpi yhteistyö tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden tueksi. Kansanedustaja Kim Berg (sd) pitää pohjalaisten kaupunkien mukaan ottamista EU-taustaiseen hankkeeseen hienona uutisena. - Sopimuksilla kehitetään innovaatiotoiminnan ekosysteemejä eli tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan osaamiskärkiä ja lisätään vaikuttavuutta. Samalla kootaan tutkimusta ja sitä hyödyntäviä verkostoja isommiksi osaamiskeskittymiksi, Kim Berg iloitsee. Sopimukset solmitaan pääkaupunkiseudun sekä muiden yliopistokaupunkien ja yliopistokeskuskaupunkien kesken. Pohjalaisten mukaan tulon myötä ekosysteemissä on nyt 18 kaupunkia. Mukana on erilaisia suomalaisia alueita ja kaupunkeja, joissa jokaisessa on erilaista osaamispotentiaalia. Ekosysteemisopimukset toteutetaan osana uutta EU:n alue- ja rakennepolitiikan 2021-27 ohjelmaa, joka toteuttaa EU:n kestävän kaupun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme