SDP EDUSKUNTA

Kansanedustajat Heinäluoma ja Ovaska: Freelancereiden tukemisen rinnalla varmistettava kulttuurialan työllistäjien tilanne

Jaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee parhaillaan seuraavaa koronatukipakettia. Siinä on tarkoitus osoittaa tukea kulttuurialan freelancereille ja vastata alan tarpeisiin.

- On hienoa, että seuraavassa tukipaketissa osoitetaan tukea freelancereille, jotka eivät ole voineet hyödyntää tähän mennessä yrittäjille suunnatuista kustannustuista heidän toimialansa erikoispiirteiden vuoksi. On tärkeää, että myös freelancereilla on mahdollista saada korvauksia tulonmenetyksiinsä, toteaa kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.).

Tästä huolimatta kansanedustajissa herättää huolta kulttuurialan työllistäjien tilanne. Tukea eivät ole saamassa tässä lisätalousarviossa esimerkiksi festivaalit, teatterit ja orkesterit, jotka työllistävät freelancereitä. Mikäli järjestäjätahot eivät selviä kriisin pitkittymisestä, ovat freelancerit jopa pahemmassa pulassa tulevana kesänä ja syksynä.

- Kulttuuri-instituutioiden talous on ollut jo pitkään heikossa jamassa ja tilanne ei ole toistaiseksi kohenemassa tautitilanteen vuoksi. Siksi olisi järkevää osoittaa pikaisesti tukea lisätalousarviossa myös kulttuurialan järjestäjille, linjaa kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd.).

Tapahtumatakuu luo turvaa epävarmalle kesälle

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on aloittanut tapahtuma- ja kulttuurialalle suunnatun nk. tapahtumatakuun valmistelun. Takuu on tarkoitus valmistella maalis-huhtikuussa ja laittaa jakoon alustavasti kesäkuussa. Se annettaisiin yhdessä kustannustuen neljännen kierroksen kanssa. Takuun puitteissa tappioita voitaisiin korvata, mikäli tapahtumanjärjestäjän suunnitelmat peruuntuisivat koronavirukseen liittyvien rajoitusten takia.

- Tapahtumatakuu on tervetullut toimi. Kukaan ei voi vielä ennustaa tarkkaan kesän tilannetta ja siksi tapahtuma-alan toimijoille on järkevää ja kohtuullista taata turva tapahtumien valmistelusta koituville kustannuksille. Mitä nopeammin kustannustuen kriteerit ovat selvillä, sitä paremmin kulttuuritoimijat pystyvät suunnittelemaan tulevaa kesää, korostavat Ovaska ja Heinäluoma.

Yhteyshenkilöt

Eveliina Heinäluoma, p. 040 592 1807, eveliina.heinaluoma@eduskunta.fi

Jouni Ovaska, p. 040 717 1145, jouni.ovaska@eduskunta.fi

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Korona on osoittanut julkisen hallinnon kehittämistarpeet 9.4.2021 12:14:23 EEST | Tiedote

Vahva ja laaja julkinen hallinto on tärkeä osa pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Vaikka meillä Suomessa on monilla mittareilla mitattuna erittäin hyvä julkinen hallinto, on koronakriisi kuitenkin osoittanut siinä kipukohtia. SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen näkee, että julkisen hallinnon tulee toimia tulevaisuudessa entistä saumattomammin yhteistyössä, kansalaisten hyväksi. - Nykytilanteessa julkisen hallinnon hajanaisuus ja siilomaisuus haittaa eri toimijoiden avointa yhteistyötä ja yhteisten päämäärien laatimista. Kun rakenteet ovat tällaiset, on myös kansalaisten vaikea saada parasta mahdollista palvelua, Viljanen sanoo. Viljanen toteaakin, että julkisen hallinnon kokonaisvaltainen kehittäminen on tärkeä teko tulevaisuuden hyvien palvelujen turvaamiseksi. Hyvä julkinen hallinto on parhaimmillaan, kun se toimii saumattomasti yhteen ja pystyy toimimaan myös kriisiaikoina vaikuttavasti ja tehokkaasti. Koronan myötä myös etäratkaisujen tarve on tullut näkyväksi. Digitalisaatio eteni

VR:n palvelutaso turvattava myös Itä- ja Kaakkois-Suomessa9.4.2021 10:38:00 EEST | Tiedote

- VR käyttää koronakriisiä tekosyynä keskittäessään johdonmukaisesti palveluitaan pääkaupunkiseudulle. Heikennykset koskevat erityisesti junahenkilöstöä ja nyt YT-menettelyn kohteena ovat konduktöörit. Supistamistoimet kohdentuvat pääosin Itä- ja Kaakkois-Suomeen, sanovat liikenne- ja viestintävaliokunnan SDP:n kansanedustajat Paula Werning ja Seppo Eskelinen. Jo aiemmin tehdyillä päätöksillä rautatieliikenteen ohjaus Joensuussa ja Vainikkalassa lopetettiin ja henkilöstölle annettiin mahdollisuus siirtyä Kouvolaan. Myös Kouvolan ohjauskeskuksen toimintaa suunniteltiin keskitettäväksi pääkaupunkiseudulle. Uusimpana toimenpiteenä yhtiö ilmoitti käynnistävänsä YT-neuvottelut konduktöörien Kouvolan työpisteen lakkauttamisesta. Esitys koskettaa 27 työntekijää ja eipä yllättäisi sekään, jos seuraava siirto koskisi Joensuun 13 työntekijän työpistettä. Neuvottelujen tavoitteena on työntekijöiden siirto Etelä-Suomeen lähiliikenteen palveluihin. - Näillä toimilla heikennetään huomattavasti junal

SDP:n Kvarnström: Kierrätettävyyden lisääminen tärkeää uudessa jätelaissa9.4.2021 07:53:00 EEST | Tiedote

Eduskunta alkaa tällä viikolla käsittelemään ehdotusta uudeksi jätehuoltoa koskevaksi lainsäädännöksi. Myös ympäristövaliokunnassa aloitetaan tänään alan asiantuntijoiden kuulemiset. Kansanedustaja Johan Kvarnströmin pitää ehdotusta on kompromissina, jota voi olla tarpeen vielä viimeistellä. Kvarnström on kuitenkin tyytyväinen muutoksiin, jotka parantavat jätteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme