Aluehallintovirasto

Kanta-Hämeestä ja osasta Päijät-Hämettä kumotaan kokoontumisrajoitukset 23.6. alkaen

Jaa

Sairaanhoitopiirien johtamien koronakoordinaatioryhmien tilannekuvien mukaan Kanta-Hämeessä epidemiatilanne on rauhoittunut ja palannut perustasolle, samoin kuin suuressa osassa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiriä. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa näiltä alueilta kokoontumisrajoitukset 23.6.2021 alkaen.

Epidemiatilanne on hyvä koko Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella, jossa epidemia on koronakoordinaatioryhmän tuoreen tilannekuvan perusteella nyt perustasolla. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella epidemia on perustasolla muualla paitsi Kärkölän, Lahden ja Orimattilan kuntien alueilla, missä epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa koronakoordinaatioryhmien suositusten mukaisesti voimassa olevat päätöksensä kokoontumisrajoituksista koko Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelta ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin muiden kuntien paitsi Kärkölän, Lahden ja Orimattilan alueilta. Päätökset ovat koskeneet yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä, ja ne kumotaan huomisesta 23.6.2021 alkaen.

Kärkölän, Lahden ja Orimattilan kuntien alueilla on edelleen voimassa 14.7.2021 asti Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisrajoituksista, jonka mukaan järjestäjän on varmistettava yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksissa sisätiloissa edelleen turvavälien mahdollisuus (lisätietoa 15.6. julkaistussa tiedotteessa: https://avi.fi/web/avi/tiedote/-/tiedote/69912434). Vastaava päätös on voimassa 14.7. asti myös pääkaupunkiseudulla, Keravalla ja Keski-Uudellamaalla. Aluehallintovirasto seuraa epidemiatilanteen muutoksia yhdessä alueellisten koronakoordinaatioryhmien kanssa ja arvioi päätösten välttämättömyyttä jatkuvasti. Päätökset kumotaan heti, kun ne eivät ole enää välttämättömiä.

Lain yleisiä hygieniavaatimuksia noudatettava edelleen koko Suomessa

Laajasti erilaisten asiakastilojen käytössä - myös yleisötilaisuuksissa - on kuitenkin edelleen huomioitava tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset yleiset hygieniavaatimukset, joiden mukaan mm. asiakkaille on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin, asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi ja asiakkaita on ohjeistettava hyvistä käytännöistä, joilla terveysturvallisuutta parannetaan. Tietyn mittaisia turvavälejä ei vaadita.

Lain hygieniavaatimukset ovat voimassa koko Suomessa suoraan tartuntatautilain perusteella ja velvoittavat laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Ravintolatoiminnan koronarajoituksista säädetään erikseen tartuntatautilain pykälässä 58 a, jossa kuvattuja rajoituksia hallitus tarkentaa ja lieventää asetuksilla. Aluehallintovirasto ei tee päätöksiä ravintolatoiminnan koronarajoituksista, mutta voimassa olevia ravintoloiden rajoituksia on noudatettava myös ravintolassa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa.

Lisätietoa:

Medialle:

  • aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen, p. 0295 016 564 (jätä soittopyyntö tai tekstiviesti), etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Työntekijä loukkaantui laskiessaan alas sähkölinjaa – sakot työnjohtajalle ja yhtiölle22.7.2021 11:44:26 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 22.6.2021 tuominnut sähkönjakelu- ja voimansiirtoverkkojen palveluita tarjoavan yhtiön 17 500 euron suuruiseen yhteisösakkoon ja yhtiön työnjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Työntekijä loukkaantui laskiessaan sähköjohtoa alas kahden sähköpylvään väliltä. Tapaturmassa loukkaantunut työntekijä oli jäänyt noin 10-15 minuutiksi roikkumaan pää alaspäin oikean jalan pylväskengän varaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme