Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kantakaupungin ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan verkkotilaisuudessa 17. maaliskuuta

Jaa

Millainen on huomisen kantakaupunki? Helsingin keskustan suunnitteluhankkeita esitellään Uutta kantakaupunkia -verkkotilaisuudessa 17. maaliskuuta kello 17.00−19.30.

Uutta kantakaupunkia -asukastilaisuus verkossa 17.3.2021.
Uutta kantakaupunkia -asukastilaisuus verkossa 17.3.2021.

Kantakaupunki elää jatkuvaa muutosta tiivistyen vanhan kaupunkirakenteen sisällä – suunnitteilla on kymmeniä hankkeita yksittäisten rakennusten muutoksista laajempaan täydennysrakentamiseen. Uutta kantakaupunkia –verkkotilaisuudessa kaupungin asiantuntijat esittelevät ajankohtaisia suunnitelmia ja hankkeita kantakaupungin eri kaupunginosista.

Kaavoituksen ajankohtaiskatsauksessa esitellään lyhyesti kymmenkunta hanketta. Hietalahdenrannan ideasuunnitelmat sekä Elielinaukion kilpailutyöt tulevat pian nähtäville ja kommentoitavaksi, Eteläsataman Makasiinirannan laatu- ja konseptikilpailu puolestaan käynnistyy huhtikuussa ja Savonkadun suunnitteluun on kerätty lähtötietoja alueen asukkailta, toimijoilta ja käyttäjiltä. 

Keväällä alkavat Kruunusiltojen valmistelevat työt Hakaniemessä sekä Laakson yhteissairaalan rakentamissuunnitelmat etenevät. Kaisantunnelin rakentaminen on alkamassa, Kasin katutyöt ovat jo käynnissä Töölössä ja Kalliossa. Illassa esitellään myös Kaisaniemenpuiston, Varsapuistikon ja Kaisaniemenranta -nimisen kadun puisto- ja katualueiden sekä Tove Janssonin puiston suunnitelmaluonnokset, joihin voi vaikuttaa 17.3. alkaen. Tilaisuudessa kuullaan myös Länsi-Helsingin ratikasta, katu- ja puistopuiden kunnon seurannasta sekä ryhmärakennuttamishausta.

Aiheista voi kysyä ja keskustella verkkotilaisuuden chatissa. Lisätiedot, ohjeet, tilaisuuden ohjelma, aikataulu ja liittymislinkki löytyvät tilaisuuden verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön vuorovaikutussuunnittelijat

Tiina Antila-Lehtonen
p. 09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Anu Hämäläinen
p. 09 310 37396
anu.hamalainen@hel.fi

Kuvat

Uutta kantakaupunkia -asukastilaisuus verkossa 17.3.2021.
Uutta kantakaupunkia -asukastilaisuus verkossa 17.3.2021.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.4.202115.4.2021 21:04:20 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 15.4.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 29.4.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme