Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kantatien 63 pääsuuntaselvityksen ratkaisuvaihtoehtoja välille Ina-Kaustinen esitellään virtuaalisessa yleisötilaisuudessa

Jaa

Kantatien 63 nykyiset liikenneturvallisuus-, matkanopeus- ja sujuvuushaasteet keskittyvät pääosin Kruunupyyn kunnan alueelle. Tekeillä olevassa pääsuuntaselvityksessä etsitään linjausta ja toimenpiteitä, joilla ongelmallisen tieosuuden laatutasoa nostetaan vastaamaan aikaisemmin parannettuja kantatiejaksoja Evijärvellä ja Kaustisilla.

Kartta pääsuuntaselvityksen ratkaisuvaihtoehdoista. Nykyinen tielinjaus on merkitty mustalla ja uudet, vaihtoehtoiset linjaukset sinisellä ja punaisella.
Kartta pääsuuntaselvityksen ratkaisuvaihtoehdoista. Nykyinen tielinjaus on merkitty mustalla ja uudet, vaihtoehtoiset linjaukset sinisellä ja punaisella.

Kevään 2021 aikana on analysoitu Inan ja Kaustisen välisen mutkaisen kantatiejakson nykytilannetta ja ongelmia. Selvitysten pohjalta on kehitetty vaihtoehtoja tieosuuden kehittämiseksi: tietä voidaan parantaa nykyisen linjauksen mukaisesti tai tilalle voidaan rakentaa uusi laadukkaampi tielinjaus. Uuden tielinjauksen vaihtoehtoina on tutkittu pitkää oikaisua sekä lyhyempiä oikaisuja kylien kohdilla. Vaihtoehtojen vaikutuksia ja taloudellisuutta on selvitetty Väyläviraston ohjeistuksen mukaisella hankearvioinnilla.

Ratkaisuvaihtoehtojen esittelyä ja niistä keskustelua varten järjestetään kaikille avoin virtuaalinen yleisötilaisuus keskiviikkona 1.9.2021 klo 18. Yhteys tilaisuuteen aukeaa linkistä suoraan nettiselaimeen alla olevasta linkistä.

Liity Microsoft Teams -kokoukseen (teams.microsoft.com)

Yleisötilaisuus on kaksikielinen, ja sen aineistoon voi tutustua etukäteen 28.8.2021 alkaen hankkeen verkkosivuilla (vayla.fi). Aineisto on nähtävillä 12.9.2021 asti.

Yleisötilaisuudessa on mahdollisuus antaa palautetta vaihtoehtojen kehittämiseksi. Myös tilaisuuden jälkeen vapaamuotoisia mielipiteitä voi toimittaa suunnittelukonsultille. 12.9.2021 mennessä vastaanotetut palautteet huomioidaan päätöksenteossa hankeryhmän seuraavassa kokouksessa. Myöhemmin vastaanotetut palautteet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan selvityksen viimeistelyssä.

Vapaamuotoiset palautteet pyydetään toimittamaan suunnittelukonsultille: A-Insinöörit Civil Oy, Teemu Kuittinen, Puutarhakatu 10, 33210 Tampere tai etunimi.sukunimi@ains.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus (työn tilaaja)
Timo Liljamo
Johtava liikennejärjestelmäasiantuntija
Puh. 029 502 7796
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Suunnittelukonsultti (suunnittelukonsultti)
A-Insinöörit Civil Oy
Juha Vehmas
Projektipäällikkö
Puh. 0400 178 926
etunimi.sukunimi@ains.fi

Kuvat

Kartta pääsuuntaselvityksen ratkaisuvaihtoehdoista. Nykyinen tielinjaus on merkitty mustalla ja uudet, vaihtoehtoiset linjaukset sinisellä ja punaisella.
Kartta pääsuuntaselvityksen ratkaisuvaihtoehdoista. Nykyinen tielinjaus on merkitty mustalla ja uudet, vaihtoehtoiset linjaukset sinisellä ja punaisella.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett kontaktmyndighetens utlåtande om MKB-programmet för batterimaterialfabriken i Vasa (Österbotten)16.9.2021 10:36:04 EEST | Tiedote

Johnson Matthey planerar att bygga en katodmaterialfabrik i Långskogens storindustriområde i Vasa. Fabrikens primära produkt är katodmaterial, som marknadsförs under namnet eLNO® och används i batterier för den nya generationens elbilar. I det pågående förfarandet vid miljökonsekvensbedömning (MKB-förfarande) är den planerade produktionskapaciteten i projektet 30 000 ton per år.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon Vaasan akkumateriaalitehtaan YVA-ohjelmasta (Pohjanmaa)16.9.2021 10:36:03 EEST | Tiedote

Johnson Matthey suunnittelee katodimateriaalitehdasta Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueelle. Tehtaan ensisijainen tuote on katodimateriaali, markkinointinimeltään eLNO®, jota valmistetaan käytettäväksi uuden sukupolven sähköajoneuvojen akuissa. Meneillään olevassa ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA-menettely) hankkeen suunniteltu tuotantokapasiteetti on 30 000 tonnia vuodessa.

Työstä hyvinvointia ja kilpailuetua Etelä-Pohjanmaalle -hanke on käynnistynyt13.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Hanke on osa valtakunnallista TYÖ2030-kehittämisohjelmaa ja sen rahoittaa Työterveyslaitos. Hanke toteutetaan ajalla 1.9.2021 - 31.7.2022. Sen toteuttajana on Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus yhteistyössä muun muassa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien, Kauppakamarin, Seinäjoen Ammattikorkeakoulun ja Koulutuskuntayhtymä SEDUn kanssa. Hankkeeseen on nimitetty työelämänvalmentajaksi Ari Koivuniemi.

Program ordnas för hela familjen om vattenvisionen för Lappfjärds å-Storå (landskapen i Österbotten)10.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Syftet med visionsarbetet är att förbättra områdets dragningskraft och näringar samt att få lokalinvånarna och olika branschaktörer att delta i vården och utvecklingen av det gemensamma vattendraget. Vattenvisionen för samman områdets invånare och olika branschaktörer samt gör det möjligt att skapa en gemensam vision för avrinningsområdet. I anslutning till temat kan man nu besöka den ambulerande fotoutställningen i områdets bibliotek och bege sig ut på äventyr längs vattendragen.

Lapväärtin-Isojoen vesivision tiimoilta järjestetään ohjelmaa koko perheelle (Pohjalaismaakunnat)10.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Visiotyön tavoitteena on parantaa alueen vetovoimaisuutta ja elinkeinoja, sekä osallistaa paikallisia asukkaita ja eri alojen toimijoita yhteisen vesistön hoitoon ja kehittämiseen. Vesivisio tuo yhteen alueen asukkaat ja eri alojen toimijat, sekä mahdollistaa yhteisen vision luomisen vesistöalueelle. Tähän teemaan liittyen on nyt mahdollisuus käydä katsomassa alueen kirjastoissa kiertävää valokuvanäyttelyä sekä lähteä seikkailemaan alueen vesistöjen äärelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme