Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kantatien 86 (Ouluntie) liikennejärjestelyt Kaisaniemenkadun kohdalla, Ylivieska, tiesuunnitelma

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) aloittaa otsikossa mainitun tiesuunnitelman laatimisen tarpeellisine tutkimuksineen. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Ylivieskan kaupungin kanssa.

Suunnittelukohteena on kantatien 86 ja Kaisaniemenkadun liittymäalueen parantaminen. Kantatielle suunnitellaan saarekkeellinen kanavointi, Kaisaniemenkadulle tulee muutoksia kaistajärjestelyihin ja liittymään suunnitellaan uusi katuyhteys (Helaalankatu). Lisäksi liittymään suunnitellaan liikennevalot sekä jalankulkijoille ja pyöräilijöille alikulku.

Suunnitelman tavoitteena on parantaa ajoneuvoliikenteen sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä kesällä 2022 ja tiesuunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2023. Suunnitelmaluonnoksia esitellään syksyn 2022 aikana, tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Tiesuunnitelman valmistuttua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville verkkosivuillaan vähintään 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu ja luovutetaan tilaajalle keväällä 2023. Hanke sisältyy Väyläviraston julkistamaan investointiohjelmaan vuosille 2023 - 2030, mutta tarkka toteutusajankohta ei ole vielä tiedossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta tie- ja rakennussuunnitelmavastaava Ari Kuotesaho, p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Ylivieskan kaupungilta kuntatekniikan päällikkö Karoliina Mustonen, puh. 044 429 4231, etunimi.sukunimi@ylivieska.fi

Ramboll Finland Oy:stä projektipäällikkö Merja Sivonen, p. 0400 876 465, etunimi.sukunimi@ramboll.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kuusen suopursuruoste värjää vesiä Pohjois-Pohjanmaalla, sinilevähavaintoja vähän4.8.2022 14:52:17 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukseen on tullut Koillismaan ja Iin alueelta ilmoituksia sateen jälkeen vesistöihin ilmestyneistä ruskeista, kellertävistä tai ruosteenpunaisista pintalautoista. Lauttojen on epäilty olevan turvetta tai sinilevää. Samaan aikaan on havaittu kuusten uusien vuosikasvustojen kellastuneen laajalla alueella, mikä viittaa kuusen suopursuruostesienen itiöiden aiheuttamiin pintalauttoihin.

Stora Enso Oulu Oy:n Oulun tehtaan tuotantosuunnan muutoshankkeen 2. vaiheen ympäristövaikutusten arviointiselostus nähtävillä, yleisötilaisuus 16.8.1.8.2022 09:46:41 EEST | Tiedote

Stora Enso Oulu Oy on toimittanut yhteysviranomaisena toimivalle Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus) Oulun tehtaan tuotantosuunnan muutoshankkeen 2. vaiheen YVA-selostuksen. YVA-selostus on nähtävillä 1.8.–16.9.2022 Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen verkkosivuilla virallisissa ilmoituksissa sekä hankkeen verkkosivulla.

ELY-keskus antoi ajantasaistetun perustellun päätelmänsä Puutionsaaren tuulivoimahankkeen YVA-selostuksen täydennyksestä25.7.2022 13:04:51 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain (252/2017) mukaisen ajantasaistetun perustellun päätelmän Puutionsaaren tuulivoimahankkeen YVA-selostuksen täydennyksestä koskien tuulivoimahankkeen sähkönsiirtoa: Uusnivala-Puutionsaari-Rahkola-Hautakangas 400 kV voimajohto. Ajantasaistettu perusteltu päätelmä on hankkeessa yhteysviranomaisena toimineen ELY-keskuksen kokoava lausunto, jossa otetaan kantaa tehtyjen arviointien riittävyyteen ja laatuun sekä hankkeen ympäristövaikutuksiin. Ajantasaistettu perusteltu päätelmä sisältää myös koosteen kaikista YVA-selostuksesta annetuista lausunnoista ja mielipiteistä. Ajantasaistetussa perustellussa päätelmässään Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus toteaa, että laadittu YVA-selostuksen täydennys on laaja kokonaisuus, jossa hankkeen sähkönsiirron muutoksen vaikutukset on arvioitu kattavasti. YVA-selostuksen täydennyksessä on arvioitu YVA-lain vaatimalla tarkkuudella hankkeen ennakoitavissa olevat ja to

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme