Suomen riistakeskus – Kaakkois-Suomi

Karhulupien määrä väheni Kaakkois-Suomessa

Jaa

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomen alueelle kannanhoidollisia poikkeuslupia yhteensä 24 karhun metsästykseen. Lupamäärä pieneni neljällätoista edelliskaudesta. Poikkeusluvat on suunnattu Kaakkois-Suomen tiheimmille karhualueille alueen itä- ja keskiosiin.

Luonnonvarakeskus on arvioinut petoyhdyshenkilöiden kirjaamien havaintojen perusteella riistakeskus Kaakkois-Suomen alueen karhukannaksi 210 – 240 yli vuoden ikäistä karhua. Arvioitu yksilömäärä pieneni noin sadalla edellisvuodesta.

Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Imatran ja Lappeenrannan alueille sijoittuvalla yhteislupa-alueella on mahdollista kaataa 20 karhua. Alue on Kaakkois-Suomen tiheintä karhualuetta.

Lemin, Taipalsaaren, Luumäen, Miehikkälän, Savitaipaleen, Kouvolan, Haminan ja Virolahden kuntien alueille sijoittuvalla yhteislupa-alueella on mahdollista kaataa neljä karhua.

Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa. Viime vuonna Kaakkois-Suomessa kaadettiin 31 karhua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Kaakkois-SuomiSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Kaakkois-Suomi