Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Karhusuon kirjasto on avattu 13.8.2020 uusissa tiloissa

Jaa

Karhusuolla Espoon keskuksen tuntumassa on tapahtunut paljon kesän 2020 aikana. Uusi koulu on valmistunut, ja Karhusuon kirjasto on muuttanut uusiin tiloihin koulun yhteyteen. Uusi kirjasto on avattu 13.8. ja sijaitsee niin lähellä entistä kirjastoa, että osoitekaan ei muuttunut. Kaikille avointa avajaisjuhlaa vietämme myöhemmin syksyllä, jos koronatilanne sallii.

Iloinen asiakas Karhusuon kirjaston edustalla. Kuva: Espoon kaupunginkirjasto
Iloinen asiakas Karhusuon kirjaston edustalla. Kuva: Espoon kaupunginkirjasto

Uusi Karhusuon kirjasto on lähes samankokoinen kuin entinenkin mutta tilana avarampi. Kalusteet ovat uudet. Myös kirjat ja muu aineisto on käyty ennen muuttoa läpi niin että uuteen kirjastoon ei ole päässyt mukaan mitään vanhentunutta ja huonokuntoista. Vaikka kokoelma ei ole suuri, voi Karhusuolle tilata aineistoa mistä tahansa muusta yli 60 Helmet-kirjastosta. Tämä palvelu on maksuton.

Pientaloalueilla kuten Karhusuo, joilla ei ole kävelyetäisyydellä juurikaan julkisia tiloja, kirjastot koetaan usein hyvin tärkeiksi. Ne voivat toimia esimerkiksi yhdistysten kokoontumispaikkoina. ”Oletan, että ajanmukaisempien uusien tilojen myötä Karhusuon kirjaston käyttö kasvaa entisestään”, arvelee kirjastopalvelupäällikkö Katariina Lauronen. ”Karhusuon kirjastolla on laajat aukioloajat, koska se on osan päivästä avoinna omatoimisesti. Seuraamme varsinkin nyt alussa tarkasti, millaiset aukioloajat olisivat toimivimmat tällä alueella.”

Kirjasto koululaisten arjessa

Koska kirjasto ja koulu sijaitsevat samassa rakennuksessa, kirjasto on tärkeä osa koululaisten oppimisympäristöä. Yhteistyön luomiseen uuden koulun ja kirjaston välille on panostettu paljon jo ennen avaamista. Oppilaat ovat pohtineet työpajoissa hyvän kirjaston reseptiä ja yhteisiä pelisääntöjä, joiden avulla luodaan hyvää arkea kirjastossa. Espoon Taiteilijakilta osallisti koululaiset valitsemaan noin kymmenestä vaihtoehdosta, millaista taidetta kirjaston kalusteisiin sijoitettaisiin valokuvina. Valituksi tuli Kaamos Pitkäsen Salainen kaupunki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt:

Kirjastopalvelupäällikkö Katariina Lauronen (katariina.lauronen@espoo.fi)

Kirjastopedagogit Ira Cottier (ira.cottier@espoo.fi) ja Tiina Ollikainen (tiina.h.ollikainen@espoo.fi)

Aukioloajat: su-to 7-22, pe-la 7-20. Henkilökunta paikalla ma 12-18, ti-pe 9-16. Omatoimiaikana sisälle pääsee omalla kirjastokortilla ja sen pin-koodilla.

Puhelinnumero: (09) 8165 3781 

Sosiaalinen media: Karhusuon kirjaston Facebook-sivut

Kuvat

Iloinen asiakas Karhusuon kirjaston edustalla. Kuva: Espoon kaupunginkirjasto
Iloinen asiakas Karhusuon kirjaston edustalla. Kuva: Espoon kaupunginkirjasto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme