Kustantamo S&S

Karin Erlandsson sukeltaa Ahvenanmaan historiaan naisten ja lasten näkökulmasta

Jaa

Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaana parhaillaan oleva Koti (Hem, S&S 2021, suom. Katariina Kallio) on Karin Erlandssonin laaja episodiromaani joka ulottuu 800-luvulta nykypäivään. Koti kuvaa saariston mielenmaisemaa, merta joka vetää puoleensa ja niitä jotka jäävät. Myös historian konfliktit ja saaren erityisasema rajaseutuna saavat huomion kerronnassa.

Kun Ahvenanmaalaiset valitsivat vuosisadan ahvenanmaalaista Nya Åland -lehden äänestyksessä, merimiehen vaimo tuli toiselle sijalle. Ahvenanmaan kuuluisimmat kirjatkin käsittelevät rannalle jääneiden asemaa yhteiskunnassa, kuten Sally Salmisen Katriina ja Anni Blomqvistin Myrskyluodon Maija. 

Karin Erlandsson tuo tähän jatkumoon oman vahvan kertojanäänensä. Saarilla samat asiat toistuvat kautta vuosien ja vuosisatojen: joku on aina lähdössä merille ja joku toinen jää, yrittää tulla toimeen kaipauksen kanssa. On ikävää, helpotusta, halua, epäuskoa ja itsenäisyyttä.

Karin Erlandsson on suomenruotsalainen kirjailija, joka tunnetaan suomeksi erityisesti suositusta nuortenromaanisarjastaan Taru silmäterästä. Sarjan avausosa Helmenkalastaja sai vuonna 2018 Runeberg Junior -palkinnon. Erlandsson asuu perheineen Ahvenanmaalla.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Kesän lastenkirjoissa ajankohtaisia aiheita ja mielikuvituksen riemua16.6.2022 10:48:46 EEST | Tiedote

Annastiina Stormin Teräsmiespoika-kirjassa kesäloma onkin tavallista tapahtumarikkaampi – pitää opetella lentämään ja pelastaa kaupunki. Anu Kaajan ja Lee Lahikaisen Florian & Griselda on veikeä lorumuotoinen kerrostalosatu, joka muistuttaa hellittämisen ja hauskanpidon tärkeydestä. Eppu Nuotion ja Sanna Pelliccionin kirja Lappukaulatyttö kertoo näyttelijä Heidi Krohnin tarinan: hänet lähetettiin sotalapsena Ruotsiin. Harri Veistisen Revontuliefekti ja oranssit tiput on jännä seikkailutarina ahmimisikäisille. Reetta Niemelän ja Anne Vaskon Mummojen kirja! on mummouden ylistyslaulu ja kiva tuliainen mummolaan.

Johanna Ruohonen kirjoitti ainutlaatuisen teoksen jalkapallosta, jota naiset pelaavat27.4.2022 13:20:20 EEST | Tiedote

Johanna Ruohosen Naisten laji – Kirja jalkapallosta sukeltaa jalkapallon historiaan ja nykypäivään. Miksi Englannissa kiellettiin naisten jalkapallo yleisöennätysten jälkeen, miksi Fifa vaatii nais-etuliitteen lisäämistä kisalähetyksiin, miksi naiset eivät saa pelata parhailla stadioneilla ja ennen kaikkea mikä saa lukemattomat naiset palaamaan pelikentille kaikesta huolimatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme