Kariston kevät 2021 on täynnä vahvoja ja viihdyttäviä nimiä – tutustu upeaan kattaukseen!
Kariston keväässä on jännitystä ja romantiikkaa, tarkkanäköistä ajankuvan pohdintaa, huumoria ja historian siipien havinaa. Tietokirjojen viisaat yhteiskunnalliset näkökulmat kannustavat laaja-alaiseen ajatteluun, ihanat oppaat taas mutkattomaan ja rentoon itsensä kehittämiseen. Uudenlaisessa satukirjassa vanhempi piirtää satua lapsen iholle. Eräs kuuluisa dekkaristi debytoi lastenkirjailijana.

Kaunokirjat
Kariston kevään kaunokirjoissa tartutaan rohkeasti vaikeisiin aiheisiin ja tarraudutaan hehkuviin tunteisiin. Tiina Tuppuraisen toinen romaani Hänen valtansa alla on vavahduttava kertomus työpaikkakiusaamisesta. Se kuvaa vangitsevasti pelkoa ja alistumista, joka tapahtuu työpaikan seinien sisäpuolella.
Kirsi Pehkonen jatkaa lukijoiden rakastamaa Jylhäsalmi-sarjaa. Riihikuivaa satoa Jylhäsalmella -romaanissa leppoisaa maalaistunnelmaa häiritsee tuntematon vainooja, ja vanha suola tuntuu janottavan useampaakin asukasta.
Perhesuhteita kuvataan Nina Hakalahden Kaleidoskoopissa, jossa kauan toivottu lapsi ei olekaan aivan kuten muut, ja muuttaa arjen kaleidoskooppimaisen sekavaksi. Jukka-Pekka Palviaisen huumorilla ryyditetyssä romaanissa Kaikella kunnioituksella veljeä ja siskoa yhdistää ongelmallinen rakkaus – ja yhdet hautajaiset.
Dekkaripuolella Timo Sandbergin luoma ylietsivä Kekki on jälleen valppaana. Tiivistunnelmaisen sarjan uusin osa Desantti sijoittuu jatkosodan dramaattisiin vaiheisiin, jossa vakaumus punnitaan ja ystävät muuttuvat vihollisiksi.
Tietokirjat
Kariston kevään tietokirjat pursuavat uudenlaisia näkökulmia yhteiskunnallisiin aiheisiin. Sir Paul Nurse on brittiläinen Nobel-palkittu biokemisti. Mitä on elämä? on hänen lähes täydellinen oppaansa olemassaolon ihmeellisyyteen ja monimutkaisuuteen. Kuuluuko Englanti Eurooppaan? puolestaan on kokeneen toimittajakonkari Eeva Lennonin terävä analyysi Britanniasta, Euroopasta ja brexitistä.
Terhi Rannelan Kirjeiden lumo on innostava hyvän mielen kirja, joka kutsuu viihtymään ja sivistymään. Millainen on ollut kynän voima eri aikoina? Viisas, kulttuurihistoriaa luotaava teos puhuu hitaan, yksityisen kirjoittamisen puolesta.
Kevään oppaat ja täytettävät kirjat ovat ihanan kevyitä ja mutkattomia. Millie O'Neillin Mitä väliä? on täytettävä kirja niille, joita itsensä kehittäminen ei kiinnosta. Unohda siis yli äyräiden pursuavat tehtävälistat ja listaa sen sijaan vaikka Netflix-sarjat, jotka ehdottomasti pitäisi maratoonata pyykkien pesemisen sijaan.
Amarilys Hendersonin Piirrä ja maalaa veikeitä kasvoja opastaa piirtämään ja maalaamaan persoonallisia ja värikkäitä kasvokuvia. Tekniikat vaihtelevat vesiväreistä musteeseen ja tusseihin, ja kaikki harjoitukset sopivat myös aloittelijoille.
Lasten- ja nuortenkirjat
Kariston lastenkirjakevät on täynnä kiinnostavia esikoistekijöitä. Joonas Riekkolan Silkkomaahan kadonneet on nuorten tieteisseikkailu ympäristökatastrofin turmelemassa Suomessa. Ruotsalainen dekkaristi Jens Lapidus taas debytoi lastenkirjailijana Tillilän liiga -teoksella, joka kertoo joukosta pikkugangstereita hyvällä asialla.
Kiinnostava aluevaltaus on myös Nora Lehtisen ja Jenni Skyttä-Forssellin Hattaratuuli. Uudenlaisessa satukirjassa lyhyiden tarinoiden rinnalla kulkevat helpot ohjeet, joilla aikuinen voi piirtää sadun lapsen iholle. Yhteisessä lukuhetkessä lapsen on mukava rauhoittua, nauttia sadun maailmasta ja läsnäolosta.
Uusien lanseerausten lisäksi moni suosittu sarja saa jatkoa. Esimerkiksi Anneli Kannon Viisi villiä Virtasta -sarja jatkuu ajankohtaisella Paavo Virtanen ja tauti -teoksella. Kirjakärpänen-sarjassa ilmestyy keväällä kaksi teosta: Tuula Kallioniemen kirjoittama ja Netta Lehtolan kuvittama Eino ja Reino ja mojovat mottipäät sekä Tapani Baggen ja Hannamari Ruohosen Jenni ja ystävyyden talo.
Nuortenkirjojen puolella huippusuositulta Elizabeth Acevedolta ilmestyy Maata jalkojen alle. Teos on terävä romaani surusta, anteeksiannon vaikeudesta ja katkeransuloisista ihmissuhteista. Anu Holopaisen rohkea nuortenromaani Filigraanityttö taas kertoo painajaismaisista mielen koukeroista.
Katso kaikki kirjauutuudet katalogista >>
Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi
Vedos- ja haastattelupyynnöt sekä lisätiedot:
Kaunokirjat: Jenni Heiti, jenni.heiti@otava.fi, p. 044 358 5060
Tietokirjat: Adèle Couavoux, adele.couavoux@otava.fi, p. 045 142 5272
Lasten- ja nuortenkirjat: Hannele Tavi, hannele.tavi@otava.fi, p. 044 531 2225
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Karisto
Uudenlainen Piirretään satuja iholle -kirja tukee lapsen rauhoittumisen ja läsnäolon taitoja8.2.2021 09:12:00 EET | Tiedote
Nora Lehtisen ja Jenni Skyttä-Forssellin satukirja Hattaratuuli on ensimmäinen satukirja, jossa satuihin yhdistyvät piirrosohjeet. Ohjeet neuvovat lukijaa piirtämään tarinaa tukevia kuvioita lapsen selkään.
Jukka M Heikkilän kymmenes historiallinen romaani kuvaa antiikin ajan valtapelejä ja taisteluita naisen näkökulmasta5.2.2021 12:48:04 EET | Tiedote
Sisilian prinsessa jatkaa kirjailija Jukka M Heikkilän vaikuttavaa uraa historiallisten romaanien kirjoittajana. Kirja kertoo hellenistisen ajan kuningattaresta, jota palvottiin elinaikanaan jumalana.
Maalaisromantiikka hurmasi lukijat – Nämä ovat Kariston suosituimmat kaunokirjat17.12.2020 14:03:00 EET | Tiedote
Vuoden suosituimpien kaunokirjojen joukossa on roppakaupalla maalaisromantiikkaa! Katajamäki ja Jylhäsalmi jättivät taakseen jopa Lee Childin sotilaspoliisin Jack Reacherin, ja Koskenniska-sarjakin ylsi kymmenen parhaan joukkoon.
Tapani Baggen ja Carlos da Cruzin Apassit-sarja jälleen Runeberg Junior -ehdokkaana12.11.2020 10:32:00 EET | Tiedote
Tapani Baggen ja Carlos da Cruzin Apassit-sarja on jo kolmatta kertaa Runeberg Junior -palkintoehdokkaana, kun sarjan neljäs osa Rautamiehen arvoitus tavoittelee vuoden 2021 palkintoa. Apassit-sarja on myös palkinnon hallitseva voittaja, sillä vuoden 2020 Runeberg Junior -palkinto myönnettiin helmikuussa sarjan edelliselle osalle Katoava muumio.
Anne Vuori-Kemilän Mustaa jäätä on ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi5.11.2020 10:30:00 EET | Tiedote
Anne Vuori-Kemilän Mustaa jäätä on synkkäsävyinen tarina kahdesta poikkeusihmisestä ja heidän ristiriitaisesta suhteestaan. Finlandia-palkinnot jaetaan 25.11.2020. Kaunokirjallisuuden Finlandian valitsee tänä vuonna kapellimestari Hannu Lintu.
Aivopähkinöitä, kirjontahuumaa ja piirtämisen iloa - nämä tietokirjat on kuin tehty kesälomalaiselle10.6.2020 13:51:30 EEST | Tiedote
Nemolta ja Karistolta ilmestyy kesä-heinäkuussa useampia kiinnostavia tietokirjoja, joiden avulla lomapäivät hurahtavat kuin siivillä. Hyppää mensekin maailmaan, uppoudu kirjonnan alkeisiin tai hio piirtämistaidot lomalla huippuun!
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme