Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Kärkiehdokkaiden vaaliväittely 15.5.: ohjeita medialle

Jaa

Komission puheenjohtajaehdokkaiden välinen vaaliväittely pidetään Euroopan parlamentin täysistuntosalissa Brysselissä 15.5. klo 22.00-23.30 Suomen aikaa. Väittely lähetetään suorana Euroopan yleisradioliiton EBU:n (Eurovisio) sekä Europe by Satellite -palvelun (EbS) kautta 23 kielellä.

Keskusteluun osallistuvat kaikki kärkiehdokkaat, jotka kilpailevat Euroopan komission puheenjohtajan paikasta. Kärkiehdokkaat on listattu alla 4.4. arvotussa avauspuheenvuorojen mukaisessa järjestyksessä:

1. Nico CUÉ, Euroopan vasemmistopuolue (EL)
2. Ska KELLER, Euroopan vihreät (EGP)
3. Jan ZAHRADIL, Euroopan konservatiivien ja reformistien liitto (ACRE)
4. Margrethe VESTAGER, Euroopan liberaalidemokraattien liitto (ALDE)
5. Manfred WEBER, Euroopan kansanpuolue (EPP)
6. Frans TIMMERMANS, Euroopan sosialidemokraattinen puolue (PES)

Toimituksellinen vastuu keskustelusta kuuluu Eurovisiolle. Väittelyssä keskitytään teemoihin ”Eurooppa: mitä iloa siitä on minulle?”, ”Ympäristö” ja ”Arvomme ja maailma”.

Keskustelua ohjaavat kolme Eurovision valitsemaa toimittajaa. Emilie Tran Nguyen, France Télévisions, ja Markus Preiss, ARD Germany, juontavat keskustelua lavalla. Annastiina Heikkilä, YLE, täydentää keskustelua sosiaalisen median näkökulmasta.

Aikataulu (Suomen aikaa)

19.00 Kärkiehdokkaat saapuvat
20.20 Mahdollisuus kuvata kärkiehdokkaita lavalla
21.00 Täysistuntosalin ovet avataan
22.00 Väittely alkaa
23.30 Väittely loppuu, mahdollisuus kärkiehdokkaiden lehdistölausuntoihin

Parlamentin täysistuntosali muutetaan keskustelua varten TV-studioksi. Keskustelu lähetetään suorana Euroopan yleisradioliiton EBU:n (Eurovisio) sekä Europe by Satellite -palvelun (EbS) kautta 23 kielellä (sekä viittomakielisellä tulkkauksella suoriin verkkolähetyksiin). Lähetys on maksutta televisioyhtiöiden ja internetpalvelualustojen käytössä.

Keskustelu lähetetään suorana EP live- ja EbS-sivustoilla.

Ohjeet lähetyksen upotukseen muille internetsivuille löytyvät täältä.

Koko väittelyn voi ladata televisiolaatuisena lähetyksenä multimediakeskuksesta täältä.

Akkreditaatio ja työtilat Brysselissä paikan päälle tuleville toimittajille

Toimittajat, joilla on vuoden voimassa oleva EU-instituutioiden kulkulupa, eivät tarvitse erityisakkreditaatiota päästäkseen parlamentin tiloihin 15.5. Toimittajien, joilla ei ole kulkulupaa, pitää rekisteröityä tällä sivustolla 10.5. mennessä tai lähettää 14.5. mennessä sähköposti osoitteeseen: media.accreditation@ep.europa.eu.

Toimittajien, jotka haluavat istua yleisössä täysistuntosalissa, pitää varata paikka 13.5. mennessä sähköpostitse osoitteesta bookingsEE2019@ep.europa.eu.Täysistuntosalissa ei kuitenkaan ole mahdollista työskennellä, vaan yleisön on istuttava paikoillaan koko keskustelun ajan.

Toimittajien työskentelytila (lehdistösali PHS-rakennuksen pohjakerroksessa) on avoinna yöllä klo 1.00 Belgian aikaa saakka. Lisäksi toimittajien ja muiden keskustelua seuraavien käytössä on kaksi kuuntelutilaa (PHS 3C50, täysistuntosalia vastapäätä sekä PHS 1A2, täysistuntosalin alla), jossa on mahdollista työskennellä.

Parlamentin audiovisuaaliset palvelut ovat toimittajien käytettävissä koko tapahtuman ajan. Varaukset voi tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: bookingsEE2019@ep.europa.eu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme