Hämeen ELY-keskus

Kärkölän Isosuolla puhdistetaan vanhan kasvuturvetehtaan maaperää

Jaa

Alueen maaperä on pilaantunut lyijyllä ja PAH-yhdisteillä, jotka ovat peräisin alueella olevista jätteistä. Pilaantunut alue on puhdistettava, etteivät pilaantunut maaperä ja jäte haittaa alueen käyttöä.

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on antanut päätöksen Kärkölän Isosuolla sijaitsevan entisen kasvuturvetehtaan alueen maaperän puhdistamisesta. Alueen maaperä on pilaantunut lyijyllä ja PAH-yhdisteillä, jotka ovat peräisin alueella olevista jätteistä. Pilaantunutta maata on arviolta noin 50 tonnia. Alueen puhdistamisesta vastaa Vapo Oy. Alue puhdistetaan tänä talvena.

Pilaantunut alue on puhdistettava, etteivät pilaantunut maaperä ja jäte haittaa alueen käyttöä. Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus edellyttää päätöksessään, että pilaantunut maa-aines ja jäte tulee kaivaa pois. Ympäristöteknisen asiantuntijan tulee valvoa puhdistustyön toteutusta ja laatua. Pois kaivetut maat ja jätteet toimitetaan käsittelylaitokseen, jolla on lupa vastaanottaa kyseisiä maita ja jätteitä. Pilaantuneet maat ja jäte on kaivettava, lastattava ja kuljetettava pois niin, ettei työstä aiheudu ympäristölle haittaa. Puhdistuksen lopuksi maaperän riittävä puhtaus selvitetään maaperästä otettavilla näytteillä ja puhdistuksesta laaditaan raportti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Johtava asiantuntija Olli Valo, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295025240

Tiedotus:

Netta Saarinen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 150

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Lokakuussa 21 241 työtöntä työnhakijaa, joista 3 371 lomautettuja24.11.2020 08:18:14 EETTiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli lokakuun lopussa 21 241 työtöntä työnhakijaa, joista 3 371 kokoaikaisesti lomautettuja. Työttömien määrä lisääntyi vuodentakaisesta 5 096:lla eli 32 prosenttia. Kasvusta 2 634 henkilöä oli lomautettujen ja 2 462 muiden työttömien määrän kasvua. Syyskuuhun verrattuna työttömien kokonaismäärä väheni 28:lla. Lasku johtuu muiden työttömien (-109) määrän vähenemisestä, sillä lomautettuja oli 81 enemmän kuin syyskuun lopussa. Lokakuusta 2019 työttömien määrä lisääntyi eniten ammatteihin luokittelemattomien (1030), palvelu- ja myyntityöntekijöiden (927) sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden (883) ryhmissä. Miesten työttömyys (34 %) lisääntyi enemmän kuin naisilla (28 %). Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Pohjavesialueen geologista rakennetta selvitetään Orimattilan Ämmäntöyräällä3.11.2020 10:58:25 EETTiedote

Hankkeen maastotyöt alkavat marraskuun alussa ja koko rakenneselvitystyö valmistuu toukokuun 2021 loppuun mennessä. Pohjavesialueiden tutkimisella saatava lisätieto palvelee maankäytön suunnittelua, pohjavesien suojelua, vedenhankinnan turvaamista sekä pohjavesien seurantaa. Uuden tiedon avulla voidaan ohjata kaavoitusta ja rakentamista alueille, joilla riskit pohjavedelle ovat pienemmät. Tiedot palvelevat myös onnettomuustilanteissa tarvittavien toimenpiteiden ennakoimista ja suorittamista.

Vedenkorkeudet ovat Hämeessä ajankohdan keskitason tuntumassa27.10.2020 10:20:51 EETTiedote

Pintavedet ovat lähellä ajankohdan keskitasoa tai jonkin verran ajankohdan keskitasoa alempana. Myös jokien virtaamat ovat pääsääntöisesti lähellä ajankohdan keskiarvoja. Suurten luonnontilaisten järvien vedenkorkeudet ovat nousseet hieman, mutta pysyvät silti selvästi tavallista alempana. Pohjavedenpinnat ovat laskeneet keväästä lähtien, mutta ovat vielä paikoin keskimääräisen tason tuntumassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme