Hämeen ELY-keskus

Kärkölän Isosuolla puhdistetaan vanhan kasvuturvetehtaan maaperää

Jaa

Alueen maaperä on pilaantunut lyijyllä ja PAH-yhdisteillä, jotka ovat peräisin alueella olevista jätteistä. Pilaantunut alue on puhdistettava, etteivät pilaantunut maaperä ja jäte haittaa alueen käyttöä.

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on antanut päätöksen Kärkölän Isosuolla sijaitsevan entisen kasvuturvetehtaan alueen maaperän puhdistamisesta. Alueen maaperä on pilaantunut lyijyllä ja PAH-yhdisteillä, jotka ovat peräisin alueella olevista jätteistä. Pilaantunutta maata on arviolta noin 50 tonnia. Alueen puhdistamisesta vastaa Vapo Oy. Alue puhdistetaan tänä talvena.

Pilaantunut alue on puhdistettava, etteivät pilaantunut maaperä ja jäte haittaa alueen käyttöä. Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus edellyttää päätöksessään, että pilaantunut maa-aines ja jäte tulee kaivaa pois. Ympäristöteknisen asiantuntijan tulee valvoa puhdistustyön toteutusta ja laatua. Pois kaivetut maat ja jätteet toimitetaan käsittelylaitokseen, jolla on lupa vastaanottaa kyseisiä maita ja jätteitä. Pilaantuneet maat ja jäte on kaivettava, lastattava ja kuljetettava pois niin, ettei työstä aiheudu ympäristölle haittaa. Puhdistuksen lopuksi maaperän riittävä puhtaus selvitetään maaperästä otettavilla näytteillä ja puhdistuksesta laaditaan raportti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Johtava asiantuntija Olli Valo, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295025240

Tiedotus:

Netta Saarinen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 150

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edelleen toukokuussa22.6.2021 08:14:12 EEST | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli toukokuun lopussa 21 404 työtöntä työnhakijaa, joista 2 557 kokoaikaisesti lomautettuja. Se on 8 452 vähemmän (-28 %) kuin vuotta aikaisemmin, mutta 4 616 enemmän kuin kaksi vuotta sitten toukokuussa. Lasku vuodentakaisesta johtui erityisesti lomautettujen määrän laskusta (-7 544), mutta myös muiden työttömien (-908) määrä väheni. Huhtikuusta toukokuuhun työttömien kokonaismäärä TE-toimistossa ja kuntakokeiluissa väheni 1 144:llä. Sekä lomautettujen että muiden työttömien määrä väheni. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme