Hesburger

Kasarmitorin Hesburgerilla istuskellaan ketsuppitynnyreillä

Jaa

Vastikään remontoitu Helsingin Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes täysin Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä jätteellä ja ylijäämämateriaalilla. Projektin taustalla on Hesburgerin aktiivinen panostus kiertotalouteen.

Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.

Kasarmitorin Hesburgerissa voi haukata hampurilaista ketsuppitynnyristä tehdyn jakkaran päällä istuskellen. Kurkkupurkista tehdyn valaisimen pehmeä valo valaisee jo 12 vuotta palvelleen, uudenveroiseksi kunnostetun pöydän pintaa. Rouheaan lautaseinään poltettu leima kertoo, että laudoitus on palvellut ennen Hesburgerin logistiikassa kuormalavoina.

Tätä ravintolaa leimaa kiertotalous – kirjaimellisesti. Ravintolan pinnoissa ja kalusteissa näkyvät leimat vihjaavat niiden edellisestä elämästä.

Nokkelaa materiaalitehokkuutta

Lähtökohtaisesti Hesburger panostaa ravintoloiden sisustuksessa kestäviin materiaaleihin ja siihen, että eniten kuluvat osat kuten pöytälevyt tai sohvien istuinosat ovat vaihdettavissa. Kasarmitorin Hesburger on konkreettinen esimerkki ennakkoluulottomasta kiertotalousajattelusta.

– Mietimme paljon materiaalivirtoja. Omasta toiminnastamme syntyy materiaalia, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi ravintoloiden sisustamisessa. Lopputuloksena on nokkela yhdistelmä luovuutta ja materiaalitehokkuutta, sanoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.

– Kiertotalousajattelu on ollut Hesburgerille luontevaa jo pitkään – olemme esimerkiksi jo vuosia kierrättäneet paistoöljyn biopolttoaineeksi ja teettäneet työasut ja terassipöydät kierrätysmateriaaleista. Käytettyjä työvaatteitamme on hyödynnetty myös Kasarmitorin ravintolan kalusteiden verhoilussa.

Trash Design -ajattelua

Sisustuksen ideointi ja toteutus tehtiin tiimityönä, jossa oli mukana monia Hesburger-ravintoloiden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaavia ammattilaisia arkkitehdeistä ja suunnittelijoista puuseppiin. Osa ravintolan kalusteista ja valaisimista tehtiin suunnittelijapariskunta Isa Kukkapuro-Enbomin ja Henrik Enbomin muotoilukonsepti Trash Designin mukaisesti.

– On hienoa, kun Hesburgerin kaltainen iso toimija lähtee ennakkoluulottomasti kokeilemaan ideoita. Tästä pilottiravintolasta syntyy varmasti konseptituotteita, joita voi soveltaa Hesburgerin muissakin toimipisteissä. Odotamme innolla, miten ”EkoHese” otetaan vastaan, sanoo Kukkapuro-Enbom.

Hesburgerin tavoitteena on remontoida lisää ravintoloita kiertotalousteemalla lähivuosina.

– Keräämme Kasarmitorilta kokemusta ratkaisujen toimivuudesta ja testaamme kalusteiden kestävyyttä, Santos sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Lataa
Ravintolan pinnoissa ja kalusteissa näkyvät leimat vihjaavat niiden edellisestä elämästä.
Ravintolan pinnoissa ja kalusteissa näkyvät leimat vihjaavat niiden edellisestä elämästä.
Lataa
Ketsuppitynnyreistä tehtiin monenlaisia istuimia.
Ketsuppitynnyreistä tehtiin monenlaisia istuimia.
Lataa
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Lataa
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Lataa
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Lataa
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Lataa
Lataa
Ketsuppitynnyreistä tehtiin monenlaisia istuimia.
Ketsuppitynnyreistä tehtiin monenlaisia istuimia.
Lataa
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes kokonaan Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Lataa
Kurkkupurkki toimii lampettina.
Kurkkupurkki toimii lampettina.
Lataa
Ravintolan seinälaudoitus tehtiin vanhoista kuormalavoista.
Ravintolan seinälaudoitus tehtiin vanhoista kuormalavoista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hesburger
Hesburger
Linnankatu 34
20100 TURKU

+358 (0)2 4808 9000http://www.hesburger.fi/

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Ketjun ravintoloissa työskentelee noin 7 900 ihmistä. Vuoden 2018 verollinen myynti Suomessa oli 227 miljoonaa euroa ja ulkomailla 98 miljoonaa euroa.

www.hesburger.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hesburger

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme