Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kasarmitorin kesä avautuu – kulinaristinen keidas täynnä kesäisiä yllätyksiä

Jaa

Kasarmitorin terassi ja siihen liittyvät kesäkadut aukeavat Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta. Kasarmitorilla voi elokuun puoliväliin asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä merellisessä kesäjuhlatunnelmassa. Terassille katetaan yhteensä 13 ravintolatoimijan kesäisimmät herkut. Lisäksi kesäkaduilla ja terassilla voi törmätä yllätyksellisiin taide- ja kulttuurielämyksiin.

– Helsinki on upea ruokakulttuurikaupunki, jonne saavutaan nauttimaan läheltä ja kaukaa. Toivomme, että Kasarmitorista tulee yksi tämän kesän kotimaanmatkailun vetonauloista, joka toimii piristysruiskeena niin koronasta kärsineille ravintola-, taide- ja kulttuurialoille kuin koko kaupunkikeskustalle ja kaikille kaupunkilaisille, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kasarmitorin kesäterassin muodostaa 13 helsinkiläistä laaturavintolaa, jotka tarjoilevat kesän ajan monipuolisia makuelämyksiä paikallisille ja kaupungissa vieraileville. Kattaukseen kuuluu aurinkoisia aamiaisia, raikkaita lounaita, herkullisia bageleita, hapanjuuripizzaa, tacoja, mezejä, mereneläviä, pienpanimo-oluita, laadukkaita viinejä, cocktaileja…

Terassialueeseen liittyy tänä kesänä myös kesäkatukokeilut. Kasarmikatu sekä Pohjoinen Makasiinikatu muutetaan kesän ajaksi jalankulkijoita houkutteleviksi kesäkaduiksi ja ne koristellaan kukkaseppelein. Kesäkatukokeilut reitittävät kulkua niin Esplanadilta Kasarmitorin terassille kuin sieltä Helsinki Biennaalin lähtölaiturillekin.

Kesäkatujen varsille tulee myös oleskelualueita, merellisiä luotoja, joiden päälle on mukava pysähtyä seuraamaan kaupunkielämää. Sekä terassilla että kesäkaduilla voi kokea erilaisia taide-elämyksiä katusoitosta sirkustemppuiluun ja sarjakuvapiirtäjistä tanssiin ja teatteriin. Kuullaanpa Kasarmitorilla viikoittain myös spoken word -tulkinta legendaarisesta Merisäästä.

Koronaturvallisuus on otettu huomioon lähtökohtaisesti jo koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Turvavälit, käsienpesupisteet, jonotussuunnat yms. on mietitty huolellisesti. Viime kesän opit Senaatintorin onnistuneesta terassikokeilusta on hyödynnetty tarkkaan ja niille on ollut kysyntää muissakin kaupungeissa.

–Terassibuumi on tänä kesänä leviämässä läpi Suomen. Meihin on oltu monesta eri kaupungista yhteydessä ja kyselty vinkkejä suurten terassialueiden rakentamiseen ja pyörittämiseen, ja ilolla olemme kokemuksiamme jakaneet. Mikäs sen parempaa, jos tänä kesänä kaupunkien torit ja aukiot täyttyvät hyvästä ruoasta, juomasta ja turvallisista kohtaamisista! iloitsee Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Kasarmitorin kesä on Helsingin kaupungin eri toimialojen yhteinen hanke, jonka käytännön organisoinnista ja koordinoinnista vastaa kaupungin omistama kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy.

Kasarmitorin kesä aukeaa 12.6. klo 9 ja on auki joka päivä 15.8. saakka.
Aukioloaikoja säädellään kesän mittaan kulloistenkin koronarajoitusten mukaan.

Pormestari Jan Vapaavuori pitää Kasarmitorin kesän avauspuheen 12.6. klo 11.30. Avauspäivänä Kasarmitorilla nähdään ja kuullaan läpi päivän myös erilaisia taideyllätyksiä.

Kasarmitorin kesä

 • Avoinna joka päivä 12.6. - 15.8. klo 9 – koronarajoitusten mukaan. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat aina nettisivuiltamme kasarmitorinkesa.hel.fi 
 • 13 ravintola-alan toimijaa 
 • 560 asiakaspaikkaa 
 • 950 metriä Helsingin rautatieasemalta
 • Kesäkatukokeilut: Kasarmikatu ja Pohjoinen Makasiinikatu
 • #kasarmitorinkesä 

Kasarmitorilla mukana olevat ravintolat 

 • Ravintola Penny
 • St. George Bakery & Krog Roba
 • Fisken på Disken
 • Farouge
 • Vin-Vin & Story
 • Finnjävel
 • Pompier Espa
 • Tacotita & Linna Burgers and Coffee
 • Baobao
 • Yeastie Boi
 • Pasta Bar by Locanda Scappi
 • LILY LEE XIAOCHI
 • Kyrö Bar

Kasarmitorin kesän terveysturvallisuus

 • Koko terassialueen suunnittelu ja toiminta perustuu valtakunnallisiin koronalinjauksiin
 • Alueen tilankäytössä on tarkkaan mietitty turvavälit, asiakaspaikkojen määrä, kulkusuunnat, pöytien ja myyntipisteiden asettelu jne.
 • Alueella on selkeät opasteet, joissa on turvallisuusohjeita jne.
 • Alueella on käsienpesupisteitä (juokseva vesi) ja tarjolla myös käsidesiä
 • Alueella on riittävä määrä vessoja, joissa hygienia on erityisesti huomioitu (siivous, kulkusuunnat, käsienpesumahdollisuus)
 • Alueella on tehostettu valvonta

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Helsingin Leijona Oy
kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer
puh. 040 828 3140 

Helsingin kaupunginkanslia
viestintäasiantuntija Johanna Snellman
puh. 09 310 23579

Pressmeddelandet publiceras på svenska på www.hel.fi/sv
Press release in English will be published on www.hel.fi/en

kasarmitorinkesa.hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunkien sisäliikuntatilat avataan rajoitetusti pääkaupunkiseudulla24.6.2021 15:00:06 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 24.6.2021, että kaupunkien hallinnassa olevat aikuisten sisäliikuntatilat voidaan avata 1. heinäkuuta lukien rajoitetusti. Tämä koskee esimerkiksi kuntosalien ja liikuntahallien vapaata käyttöä sekä aikuisten sisäliikuntaharrastusten mahdollistamista. Liikuntatiloihin ja ryhmäliikuntaan voidaan ottaa enintään puolet normaalista asiakasmäärästä. Myös harrastuksiin liittyvä aikuisten kilpailutoiminta on 1. heinäkuuta alkaen sallittua sisätiloissa.

Helsingfors fortsätter som anordnare av social- och hälsovårdstjänster samt räddningsväsendet – problemen med finansieringen måste lösas24.6.2021 09:34:44 EEST | Tiedote

Riksdagen godkände lagförslagen som gäller social- och hälsovårdsreformen. Helsingfors är den enda staden som fortsätter som anordnare av social- och hälsovårdstjänster och räddningsväsendet för sina invånare. Det finns dock betydande risker i reformens finansieringsmodell, och i verkställandet av reformen bör man fästa särskild uppmärksamhet vid finansieringens tillräcklighet.

Helsingin startup-ekosysteemin arvo kolminkertaistui kuudessa vuodessa23.6.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin seutu on kokoaan suurempi alue startup-ekosysteemien vertailussa. Helsingin startup-ekosysteemin arvo onkin kolminkertaistunut vuodesta 2015, ja startup-yritysten yhteenlaskettu arvo ylittää 25 miljardia euroa. Asia selviää tuoreesta Helsingin kaupungin uuden yrittämisen keskuksen NewCo Helsingin ja hollantilaisen startupin Dealroomin julkistamasta raportista. Dealroom on johtava startup-datan tuottaja, jonka asiakkaina on maailman merkittävimpiä kaupunkeja ja sijoitusyhtiöitä.

Uusi Heatmap-verkkosivu näyttää Helsingin ruuhkaisimmat alueet reaaliajassa23.6.2021 08:00:06 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki ja ohjelmistoyritys Hypercell avaavat tänään Heatmap-verkkosivun osoitteessa www.heatmap.fi/helsinki. Sivulta näkee pääkaupungin matkailun kannalta keskeisten alueiden, nähtävyyksien ja palveluiden kuluvan minuutin ruuhkatilanteen värikoodattuna karttanäkymään. Heatmapin avulla matkailijat ja kaupunkilaiset voivat vaikuttaa vierailuaikaansa ja välttää väenpaljoutta ja siten kokea olonsa turvallisemmaksi. Helsinki on tiettävästi ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka tuo Heatmapin kaikkien vapaaseen käyttöön turvallisuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme