Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kasarmitorin kesä on turvallisten kohtaamisten juhlaa – mukana myös kesäkatukokeilu

Jaa

Kasarmitorin kesän tilallinen konsepti ja liikennesuunnitelmat ovat valmistuneet. Terassialueen ja kesäkatujen visuaalinen ilme saa inspiraationsa merellisestä Helsingistä, kesäjuhlista ja turvallisista kohtaamisista.

- Muistammeko vielä sen ihanan, nosteisen tunnelman, joka liittyy juhannukseen ja ylipäätään kesäjuhliin? Kasarmitorin kesässä juhlistetaan vapautta ja turvallisia kohtaamisia, kertoo alueen tilallisen konseptin yhteistyössä WSP:n asiantuntijoiden kanssa tehnyt suunnittelija Linda Bergroth.

Kesäjuhlatunnelmaan pääsee jo terassia kohti navigoitaessa, sillä Kasarmikatu sekä Pohjoinen Makasiinikatu muutetaan kesän ajaksi jalankulkijoita houkutteleviksi kesäkaduiksi ja ne koristellaan kukkaseppelein. Kesäkatujen varsille tulee myös oleskelualueita, merellisiä luotoja, joiden päälle on mukava pysähtyä seuraamaan vaikkapa alueella järjestettävää yllätyksellistä oheisohjelmaa.

Kesäkatukokeilut reitittävät kulkua niin Esplanadilta Kasarmitorin terassille kuin sieltä Helsinki Biennaalin paviljongille ja lähtölaiturillekin. Reitittämisen lisäksi kesäkatukokeilujen tavoitteena on viihtyisämmän kaupunkitilan luominen.

- Kasarmitorin seutu on keskeisestä sijainnistaan huolimatta yllättävän tuntematon monille helsinkiläisillekin. On hienoa, että tällä kokeilulla pystymme elävöittämään aluetta ja kutsumaan ihmisiä sinne nauttimaan kesästä, sanoo projektisuunnittelija Henna Hovi Helsingin kaupunkiympäristön toimialan liikennesuunnittelusta.

Luotojen lisäksi merellinen teema tulee kuulumaan alueen äänimaisemassa ja näkymään alueen kasvillisuudessa. Samanlaista kukkaloistoa kuin Senaatintorilla oli viime kesänä, ei Kasarmitorille ole tulossa, vaan kasvillisuus on nyt enemmän heiniin ja ruokoihin painottuvaa.

- Hienovarainen, elegantti yhdistelmä kaupunkikulttuuria ja luontoa, kuvailee Bergroth, joka vastasi viime kesänä myös Senaatintorin kesän visuaalisesta ilmeestä.

Terassin myyntipisteinä toimivat Senaatintoriltakin tutut lautamökit, tällä kertaa hillityn harmaan värisinä. Myyntipisteitä tulee Kasarmitorille yhteensä 12 sekä kioski ja asiakaspaikkoja noin 560. Ravintoloitsijat terassille on valittu huhtikuussa.

Kasarmitorilla seisova kuvanveistäjä Pekka Kauhasen luoma talvisodan muistopatsas Valon tuoja on myös huomioitu suunnittelussa ja se saa arvoisensa tilan. Kymmenmetrisen teoksen läpi siivilöityvät valonsäteet ovat keskeinen osa Kasarmitorin kesän ilmettä.

- Valon tuojia tarvitaan myös tähän päivään ja toivomme, että tämä Kasarmitorin kesän kokonaisuus voisi olla yksi sellainen, kiteyttää Bergroth.

Koronaturvallisuus on otettu huomioon lähtökohtaisesti koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Esimerkiksi turvavälit, käsienpesupisteet ja kulkusuunnat on mietitty tarkasti. 

Kasarmitorin kesä on Helsingin kaupungin eri toimialojen yhteinen hanke, jonka käytännön organisoinnista ja koordinoinnista vastaa kaupungin omistama kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy. Kasarmitorin kesän on määrä aueta Helsinki-päivänä 12.6. ja olla auki joka päivä aina 15.8. saakka.

Kasarmitorin kesän terveysturvallisuus:

  • Koko terassialueen suunnittelu ja toiminta perustuu valtakunnallisiin koronalinjauksiin
  • Alueen tilankäytössä on tarkkaan mietitty turvavälit, asiakaspaikkojen määrä, kulkusuunnat, pöytien ja myyntipisteiden asettelu jne.
  • Alueelle tulee selkeät opasteet, joissa on turvallisuusohjeita jne.
  • Alueelle tulee käsienpesupisteitä (juokseva vesi)
  • Alueelle tulee riittävä määrä vessoja, joissa hygienia on erityisesti huomioitu (siivous, kulkusuunnat, käsienpesumahdollisuus)
  • Alueelle tulee tehostettu valvonta

Pressmeddelandet publiceras på svenska på kasarmitorinkesa.hel.fi/sv/
Press release in English will be published on kasarmitorinkesa.hel.fi/en/

Lisätiedot:

Kasarmitorin kesä

Henna Hovi
Projektisuunnittelija
Helsingin kaupunkiympäristön liikennesuunnittelu
puh. 040 6637864
henna.hovi@hel.fi

Peggy Bauer
Kauppapaikkajohtaja
Helsingin Leijona Oy
puh. 040 8283140
peggy.bauer@torikorttelit.fi 

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Merelliset luodot Kasarmitorin kesäkaduille on suunnitellut WSP.
Merelliset luodot Kasarmitorin kesäkaduille on suunnitellut WSP.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Tukkutori ja Helsingin Leijona Oy yhteen – Uusi yhtiö vahvistaa Helsinkiä kaupunki- ja ruokakulttuurin kehittäjänä17.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsinki haluaa vahvistaa profiiliaan vetovoimaisena ja kilpailukykyisenä kaupunkina, johon kuuluvat elävä kaupunki- ja ruokakulttuuri. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Helsinki on päättänyt yhdistää Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toiminnot uuteen perustettavaan yhtiöön. Toimintojen yhdistäminen mahdollistaa nykyistä vaikuttavamman ja kaupungin tavoitteita paremmin edistävän kokonaisuuden muodostamisen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman17.6.2021 00:44:29 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 16. kesäkuuta Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle, Sähkötalon ja Autotalon väliin, toteutettavaa uudisrakennusta, joka sisältää sosiaali- ja terveystoimen palvelutilojen lisäksi myös metroaseman tiloja ja liiketiloja.

Korkeasti koulutetuilla työikäisillä Helsinkiin muuttaminen on todennäköisempää15.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkea osaaminen koulutuksella tai työtuloilla mitattuna lisää Helsinkiin muuton todennäköisyyttä. Myös nuorempi ikä ja viimeaikainen opiskelu ovat yhteydessä päätökseen muuttaa Helsinkiin. Sen sijaan lasten kuuluminen perheeseen ja omistusasuminen vähentävät Helsinkiin muuttamisen todennäköisyyttä. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tutkimuksesta Helsinkiin muuttavien valikoituminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme