HSL Helsingin seudun liikenne

Käsidesiannostelijoita asennettu useille metroasemille – oma käsidesi kannattaa pitää silti julkisessa liikenteessä aina mukana

Jaa

Koronaviruksen leviämistä torjutaan joukkoliikenteessä parhaiten pitämällä turvaväli muihin matkustajiin ja huolehtimalla käsihygieniasta. Oma käsidesi kannattaa pitää mukana, jotta käsien desinfiointi olisi tarvittaessa mahdollista.

Matkustajien omaa toimintaa tukemaan Helsingin kaupunki asentaa matkustajien turvaksi käsidesiannostelijoita metroasemille. Noin puolet suunnitelluista annostelijoista on jo asennettu. Toistaiseksi joukkoliikenteen käyttäjille tarkoitettua käsidesiä löytyy Matinkylän, Tapiolan, Aalto-yliopiston, Lauttasaaren, Kampin, Rautatientorin Helsingin Yliopiston, Sörnäisten ja Itäkeskuksen asemilta. Annostelijoita on tulossa muille metroasemille sitä mukaa, kun toimittajalta niitä valmistuu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut 15.4. suosituksen, että käsihuuhdetta tulisi olla tarjolla aina kun käsienpesu ei ole mahdollista. Desinfiointipisteitä suositellaan esimerkiksi liikenteen solmukohtiin, kuten asemille ja terminaaleihin sekä julkisiin liikennevälineisiin.

Suoraan joukkoliikennevälineisiin käsidesiautomaattien asentaminen ei kuitenkaan ole käytännössä mahdollista, koska pisteitä täytyisi perustaa useita tuhansia.

– HSL yhtyy lämpimästi Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen tuoreeseen vetoomuksen käsihygienian tehostamisesta entisestään myös joukkoliikenteessä. Kuitenkin käsidesipisteet liikennevälineissä saattaisivat aiheuttaa tarpeetonta tungosta niiden asentamiseen ja täydentämiseen liittyvien ongelmien lisäksi, osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä sanoo. 

Annostelijoita ei ole näillä näkymin tulossa aivan kaikille metroasemille. Varmimmin käsihygienia hoituu kaikissa tilanteissa matkan varrella, kun mukana on oma käsidesi, jota voi käyttää tarpeen mukaan.

HSL muistuttaa, että matkalipun voi ostaa HSL:n älypuhelinsovelluksella ilman kortinlukijan tai lippuautomaatin koskettelua.

Helsingin seudun liikenne on toiminut lähes normaalisti koko koronakriisin ajan. Joukkoliikenne on tärkeä palvelu yhteiskunnan toimivuuden kannalta myös kriisiaikana. Joukkoliikenteessä tehdään edelleen liki 300 000 matkaa päivittäin, vaikka matkustaminen onkin notkahtanut tuntuvasti. Keskimäärin liikennevälineissä on väljää ja hyvin tilaa ottaa turvallista etäisyyttä muihin matkustajiin.

Yhteyshenkilöt

HSL: osastonjohtaja Tero Anttila, p. 050 555 2932, HKL: turvallisuuspäällikkö Juhana Hietaranta, p. 09 310 70504

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL-kortin nettilatauksen beta-versio käyttöön 8.6.4.6.2020 10:05:26 EESTTiedote

HSL-kortin nettilataus saadaan käyttöön maanantaina 8.6. Palvelussa voi ladata HSL-kortille kausilippuja ja arvoa eli rahaa. Netistä ostetut liput siirtyvät HSL-kortille, kun korttia näyttää kortinlukijalle. HSL-korttipalvelu (hsl.fi/kortti) helpottaa HSL-kortin käyttämistä monin tavoin, sillä nettilataamisen lisäksi se muistuttaa sähköpostitse, kun kausilippu pitää uusia tai arvo on loppumassa. Palvelu myös listaa kortin tapahtumat, ja jos kortti katoaa, sen voi sulkea palvelussa.

HSL:n hallituksen päätöksiä 26.5.202026.5.2020 16:03:43 EESTTiedote

Osavuosikatsaus 1/2020 Osavuosikatsauksessa HSL:n tilikauden tuloksen arvioidaan olevan 113,2 miljoonaa euroa alijäämäinen, kun talousarviossa oli varauduttu 23,2 miljoonan euron alijäämään. Hallitus päätti merkitä HSL:n osavuosikatsauksen 1/2020 tiedoksi. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Lippu- ja maksujärjestelmän visiotyön käynnistäminen Hallitus päätti käynnistää lippu- ja maksujärjestelmän visiotyön, jossa määritellään HSL:n tulevaisuuden lipputuotteisto. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Tilipohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän yhteishankinnasta päättäminen Hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan sopimaan tilipohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän yhteishankinnasta valtakunnallisen TVV LMJ Oy:n kanssa tai tekemään lopullisen päätöksen kilpailutuksen perusteella hankittavasta palvelusta. Asiasta tiedotetaan erillisessä tiedotteessa. Linkki pöytäkirjaan Lipputuotteiden yhdenmukaistaminen Hallitus päätti yhdenmukai

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme