Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kasin katutöiden viimeiset työt siirtyvät keväälle

Jaa

Kasin katutöissä Runeberginkadulla ja Caloniuksenkadulla pinta- ja viimeistelytyöt jatkuvat keväällä. Toistaiseksi urakka on hiljentynyt talvitauolle, ja työalueilla tehdään pääasiassa ainoastaan talvikunnossapitoa.

Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy

Urakan viimeiset jäljellä olevat työvaiheet on päätetty siirtää keväälle, koska niitä ei saatu valmiiksi ennen talvikelejä, eikä töitä voida tehdä maan ollessa jäässä. Runeberginkadulla keväälle siirtyvät loput kivi- ja asfalttityöt, ajoratamaalaukset sekä pintojen viimeistely. Caloniuksenkadulla tehdään keväällä vielä asfaltin jyrsintää ja viimeiset pintakerrokset etelän puoleiselle ajoradalle ja kadun molempiin päihin.

”Työt jatkuvat keväällä heti, kun se on sään puolesta mahdollista”, kertoo projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupungilta. Urakka valmistuu, kun kevään viimeistelytyöt on tehty. Aikataulusta tiedotetaan tarkemmin, kun viimeistelyt saadaan käyntiin.

Kasin katutöiden oli alun perin tarkoitus valmistua helmikuun aikana. Urakka-alue käsittää 8-raitiolinjan reitin Kalliossa Helsinginkadun alueella sekä Töölössä Runeberginkadun ympäristössä ja Caloniuksenkadulla. Helsinginkadun alue valmistui kesällä 2022.

Hankkeen valmistuttua raitiovaunumatka nopeutuu, katujen alla oleva kunnallistekniikka on kokonaan uutta ja liikennejärjestelyt ovat nykymääräysten mukaiset.

Kasin katutöitä voi seurata Facebookissa facebook.com/kasinkatutyot sekä verkkosivulla www.kasinkatutyot.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja
Antti-Juhani Lehtinen
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 4865410
anttijuhani.lehtinen@hel.fi

Urakoitsija
Jyrki Vainionpää
projektipäällikkö
Louhintahiekka Oy
puh. 050 371 7758
jyrki.vainionpaa@louhintahiekka.fi

Kuvat

Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 2.2.20232.2.2023 20:21:11 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 2.2.2023 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 16.2.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/ i

En av de mest kända miljöerna i Finland fick det strålkastarljus den förtjänar – Senatstorgets nya belysning är klar2.2.2023 10:18:18 EET | Tiedote

Senatstorget har fått den nya belysning det förtjänar som ett resultat av omfattande planering och genomförande. Den nya belysningen betonar områdets värdighet och vackra empirestämning utan att glömma moderna energieffektiva lösningar. Helsingfors stad bjuder in sina invånare att njuta av atmosfären i området i skymningen, när belysningen är som bäst.

Yksi Suomen tunnetuimmista ympäristöistä pääsi arvoiseensa valokeilaan – Senaatintorin uusi valaistus on valmis2.2.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Senaatintori on saanut ansaitsemansa uuden valaistuksen mittavan suunnittelutyön ja toteutuksen lopputuloksena. Uusi valaistus korostaa alueen arvokkuutta ja kaunista empiretunnelmaa, unohtamatta nykyaikaisia energiatehokkaita ratkaisuja. Helsingin kaupunki kutsuu kaupunkilaisia nauttimaan alueen tunnelmasta hämärän aikaan, jolloin valaistus on parhaimmillaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme