Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kasin katutyöt laajenee Töölössä 

Jaa

Kasin katutöiden työmaa siirtyy uuteen vaiheeseen Runeberginkadulla ja Ruusulankadulla 20.9. alkaen. Kalliossa työt ovat nyt laajimmillaan.

Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy

Töiden painopiste siirtyy Töölössä Mannerheimintien risteyksestä Runeberginkadulle ja Ruusulankadulle syyskuun aikana. Työmaa-alue laajenee Runeberginkatua pitkin Ruusulankadun risteyksestä kohti Töölönkatua ja etenee syksyn sekä talven aikana aina Töölöntorille asti.  

Melua ja muutoksia liikkumiseen 

Työmaan vaikutukset Runeberginkadun, Ruusulankadun ja Töölönkadun ympäristössä kasvavat. Runeberginkadulla työmaa sijaitsee syksyllä pääosin kadun pohjoislaidalla, mutta kaivannot ovat mahdollisia myös muissa kohdissa vielä loppuvuoden aikana. Kadun eteläpuolelle työmaa laajenee merkittävämmin ensi vuonna. Ruusulankadulla työ etenee Runeberginkadun risteyksestä kohti Sibeliuksenkatua aluksi kadun länsilaidalla.  

Vesihuollon rakentaminen Runeberginkadulla edellyttää myös louhintaa, joka alkaa Runeberginkatu 56 kohdalta ja etenee kohti Töölöntoria. Louhintaan liittyvät poraukset ja räjäytykset käynnistyvät 20.9. alkavalla viikolla, ja niitä tehdään päivisin klo 7–19 välisenä aikana.

Mannerheimintien risteyksessä jatkuu vesihuoltotyö, jonka vuoksi reunimmainen ajokaista keskustan suuntaan on suljettu noin 50 metrin matkalta Runeberginkadun risteykseen saakka. Työ on loppusuoralla, ja sen arvioidaan valmistuvan lokakuun alkupuolella. 

Caloniuksenkadulla työt ovat valmistumassa tältä vuodelta. Katu viimeistellään talven ajaksi sellaiseen kuntoon, että kaupunki voi tehdä siellä normaalia talvihoitoa. Työt jatkuvat Caloniuksenkadulla keväällä 2022.  

Kalliossa työmaa laajimmillaan 

Kasin katutöitä tehdään kolmella erillisellä alueella, joista Kallion alueen eli Helsinginkadun, Läntisen Brahenkadun ja Kaarlenkadun työt ovat nyt laajimmillaan. Alueella rakennetaan uusia raitiokiskoja Kaarlenkadun risteyksestä Sturenkadun risteykseen vielä syyskuussa.  Syksyn aikana rakennnetaan lisäksi vesihuoltoa, kiveyksiä, asftaltointeja sekä tehdään sähkö- ja ulkovalojen kaapeleihin liittyviä töitä. Työt aiheuttavat merkittävää hidastusta liikenteelle Helsinginkadun alueella loppuvuoteen. Jäljelle jäävät asfaltointi- ja kiveystyöt jatkuvat ensi keväänä.

Katuremontti on edennyt suunnitelmien mukaan. Poikkeus on Kaarlenkadun vesihuoltotyöt. Ne ovat olleet pysähdyksissä maan alta paljastuneiden kaapeleiden vuoksi. Kaapeleita täytyy siirtää, ja vesihuoltoputkia  päästään rakentamaan lokakuun alkupuolella. 

Koko työalueella on edelleen poikkeusliikennejärjestelyjä, ja ajoneuvojen ja jalankulkijoiden poikkeusreitit voivat muuttua.   

Kasi-ratikan reitti entistä ehommaksi 

Kasin katutyöt eli Caloniuksenkadun, Helsinginkadun ja Runeberginkadun perusparannus on remontti, joka ulottuu raitiolinjan 8 reitillä Kallioon ja Töölöön. Tarkoitus on nopeuttaa raitiolinjan 8 kulkua ja tehdä kävelystä ja pyöräilystä mukavampaa ja turvallisempaa. Samalla uusitaan kadun alla kulkevat, jopa yli sata vuotta vanhat vesiputket ja muu kunnallistekniikka. 

Katutyötä tehdään kolmella erillisellä alueella samassa hankkeessa, jotta 8-ratikan kulku häiriintyy mahdollisimman lyhyen aikaa. Töiden on määrä valmistua alkuvuodesta 2023. 

Kasin katutöiden työmaat vievät raitiolinjoja poikkeusreiteille lokakuun alkuun saakka. Lisätietoja raitioliikenteen poikkeusreiteistä saa HSL:n tiedotteista ja HSL:n reittioppaasta: hsl.fi. 

Katuremontista saa tietoa monien eri kanavien kautta: 

  • Katso urakoitsija Louhintahiekan verkkosivulta uusimmat tiedotteet www.kasinkatutyot.fi. Verkkosivun kautta voit tilata uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi. 
  • Nopein tapa antaa palautetta ja kysyä on seurata hankkeen Facebook-sivua @kasinkatutyot 
  • Kasin katutyöt on mukana Uutta Kantakaupunkia verkkotilaisuudessa 6.10. Lisätietoa tapahtumasta kaupungin verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Taskila 
tiimipäällikkö 
Kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen 
puh. 09 310 15368 
liisa.taskila@hel.fi 
(20.9. alkaen)

Marja Jokinen 
Hankekoordinaattori 
Louhintahiekka Oy 
puh. 044 755 3388 
marja.jokinen@louhintahiekka.fi 

Kuvat

Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy
Lataa
Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.5.202212.5.2022 18:11:57 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 12.5.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.6.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme