Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kasin katutyöt laajenevat Mannerheimintielle 17.5. alkaen – ajokaistan sulkeminen hidastaa liikennettä kesän ajan

Jaa

Kasin katutöiden eli Caloniuksenkadun, Helsinginkadun ja Runeberginkadun perusparannuksen katutyömaa laajenee Mannerheimintielle 17.5., mistä johtuen Mannerheimintien reunimmainen ajokaista keskustan suuntaan suljetaan noin 50 metrin matkalta Runeberginkadun risteykseen saakka. Kaista on suljettuna liikenteeltä arviolta elokuun alkupuolelle saakka.

Liikennettä Mannerheimintiellä huhtikuussa 2021. Kuva: Louhintahiekka Oy
Liikennettä Mannerheimintiellä huhtikuussa 2021. Kuva: Louhintahiekka Oy

Mannerheimintiellä tehdään vesihuoltotöitä: kadun alla uusitaan vesijohtoja, rakennetaan uutta vesihuoltolinjaa ja tehdään vesihuoltotöitä.

Työmaa hidastaa liikennettä kesän ajan

Kaistan sulku työmaa-alueella tarkoittaa merkittävää hidastusta ja mahdollisesti ruuhkia Mannerheimintietä pohjoisesta kohti keskustaa suuntaavassa liikenteessä. Erityisesti keskustaan tai Töölöön saapuvia suositellaan käyttämään touko-heinäkuun ajan vaihtoehtoisia reittejä.

Kasin katutöiden työmaahan liittyen Runeberginkadun ja Mannerheimintien risteyksen liikennevalo-ohjaukseen tulee muutoksia.

Runeberginkadun Mannerheimintien päädyssä oleva valo-ohjattu jalankulkijoiden suojatie poistuu käytöstä, korvaava suojatie tulee lähelle Ruusulankatua. Lisäksi työmaa aiheuttaa ajoittaisia kiertoreittejä risteysalueella.

Raitioliikenne poikkeusreiteille

Mannerheimintietä Pohjoisesta tuleva raitiovaunulinja 2 kääntyy kaistan sulun ajan Sibeliuksenkadun ja Ruusulankadun kautta Runeberginkadulle eikä aja Oopperan pysäkin kautta. 

Kasin katutöiden työmaat vievät raitioliikenteen poikkeusreiteille myös Kalliossa ja Alppiharjussa, jossa aloitetaan kiskotyöt.

Lisätietoja raitioliikenteen poikkeusreiteistä saa HSL:n  tiedotteista:

https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/04/ratikat-1-3-8-ja-9-poikkeusreiteille-kalliossa-alppilassa-ja-toolossa-17.5.-alkaen 

https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/04/raitiolinja-2-ei-aja-oopperan-pysakin-kautta-suunnassa-pasilasta-olympiaterminaalille-17.5.-alkaen 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Taskila
tiimipäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen
puh. 09 310 15368
liisa.taskila@hel.fi

Marja Jokinen
Hankekoordinaattori
Louhintahiekka Oy
puh. 044 755 3388
marja.jokinen@louhintahiekka.fi

Kuvat

Liikennettä Mannerheimintiellä huhtikuussa 2021. Kuva: Louhintahiekka Oy
Liikennettä Mannerheimintiellä huhtikuussa 2021. Kuva: Louhintahiekka Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.20.10.2021 08:55:13 EEST | Tiedote

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme