Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kasin katutyöt muuttavat liikennejärjestelyjä Museokadun risteyksessä

Jaa

Poikkeusliikennejärjestelyt Museokadun ja Runeberginkadun risteyksessä käynnistyvät 14.6. alkavalla viikolla ja jatkuvat arviolta elokuun alkuun asti. Poikkeusjärjestelyjen takana on uuden vesihuoltokanaalin rakentaminen risteysalueelle, mikä edellyttää myös louhintaa noin 30 metrin matkalta. Työt aloitetaan asfaltin purkamisella ja vanhojen putkien esiin kaivamisella.

Museokadun ja Runeberginkadun risteyksen poikkeusjärjestelyt.
Museokadun ja Runeberginkadun risteyksen poikkeusjärjestelyt.

Risteys muuttuu yksisuuntaiseksi

Museokatu muuttuu päättyväksi kaduksi Mechelininkadun ja Runeberginkadun välisellä osuudella. Samalla Museokadun ja Runeberginkadun risteys muuttuu yksisuuntaiseksi. Museokadun päättyvältä osuudelta ei saa ajaa Runeberginkadulle. Runeberginkadulta saa kääntyä oikealle Museokadulle.

Vaikutukset liikenteeseen

Risteysalueen työt hidastavat liikennettä Runeberginkadulla kesän ajan. Museokatua ei voi käyttää reittinä lännestä itään kohti Töölön keskiosia (esim. Temppeliaukion kirkkoa).

Runeberginkadun reunimmainen ajokaista Kampin suuntaan suljetaan noin 15 metrin matkalta ennen Museokadun risteystä arviolta elokuun alkuun saakka. Tämä voi aiheuttaa ruuhkaa Kamppiin suuntaavassa liikenteessä.

Työt jatkuvat Caloniuksenkadulla

Myös Caloniuksenkadulla työt jatkuvat 14.6. alkavalla viikolla. Toukokuun puolivälissä Helsinginkadun työmaalle siirretyt yksiköt palaavat jatkamaan vesihuoltoon ja kaapeliputkituksiin liittyviä töitä. Töitä jatketaan Caloniuksenkadun pohjoispuolella koko kadun pituudella talojen 2–10 edustalle ja eteläpuolella talojen 7–9 edustalle ulottuvilla alueilla.

Vesihuoltotöiden on tarkoitus valmistua syyskuun alkuun mennessä. Tänä aikana kadun kaivannot peitetään ja alueet päällystetään väliaikaisella asfaltilla.

Seuraava työvaihe Caloniuksenkadulla on raitiokiskojen uusiminen, joka alkaa todennäköisesti vasta keväällä 2022. Pysäköintipaikkoja pyritään palauttamaan käyttöön väliajaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija Louhintahiekka Oy
Marja Jokinen, hankekoordinaattori
puh. 044 755 3388
marja.jokinen@louhintahiekka.fi

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Liisa Taskila, tiimipäällikkö
puh. 040 3341683
liisa.taskila@hel.fi

Kuvat

Museokadun ja Runeberginkadun risteyksen poikkeusjärjestelyt.
Museokadun ja Runeberginkadun risteyksen poikkeusjärjestelyt.
Lataa
Museokadun ja Runeberginkadun risteys ennen työmaan laajentumista. Kuva: Louhintahiekka Oy
Museokadun ja Runeberginkadun risteys ennen työmaan laajentumista. Kuva: Louhintahiekka Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-hankkeen raitiotien rakentamisen vaiheistus ja enimmäishinnan korotus päätöksentekoon18.6.2021 09:32:32 EEST | Tiedote

Kruunusillat-hankkeen raitiotieosuuden toteutussuunnitelma ja tarkennettu kustannusarvio ovat valmistuneet. Uudessa toteutussuunnitelmassa raitiotien rakennustyöt esitetään tehtäväksi vaiheissa. Koska raitiotieosuuden kustannusarvio ylittää valtuuston hankepäätöksessään 2016 asettaman enimmäishinnan, rahoitus edellyttää kaupunginvaltuuston uutta hyväksyntää. Kruunusillat-hanke esittää, että raitiotien ja siihen liittyvien siltojen rakentaminen vaiheistetaan ja enimmäishintaa korotetaan 59 miljoonalla eurolla 326 miljoonaan euroon ensimmäisessä vaiheessa.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.6.202117.6.2021 17:46:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.6.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 12.8.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme