Ilmastoinfo HSYIlmastoinfo HSY

Kasvislankeemus - kokeile kasviksia, ateria kerrallaan

Jaa
Kasvisruuasta saa kaiken minkä kroppa tarvitsee, sanoo rap-artisti ja kehonrakentaja James ”Musta Barbaari” Nikander Ilmastosanomissa. HSY:n Ilmastoinfon Kasvislankeemus-kampanja tuo esiin lihansyönnin vaikutuksia ilmastoon ja terveyteen sekä kehottaa siirtymään kasviksiin – ateria kerrallaan! Kasvislankeemuksen inspiraationa on tällä kertaa monikulttuurisuus.

Ilmastosanomat - vege-edition

Ilmastosanomien vege-editon ilmestyy HS Metro -lehden välissä perjantaina 18.11. Lehdestä voi lukea vegaaniksi ryhtyneen James ”Musta Barbaari” Nikanderin kokemuksista kasvisruokailun saralla. Lehdessä on myös faktoja ruuan ilmastovaikutuksista sekä reseptejä maailmalta.

Ravintolapäivä lauantaina 19.11. Ravintola The Mess, Pieni Roobertinkatu 9!

Ilmastoinfo järjestää Eiran aikuislukion kanssa ravintolapäivän The Mess -ravintolassa lauantaina 19.11. kello 12 - 15. Opiskelijat valmistavat etnistä kasvisruokaa ravintolapäällikkö Matteus Degermanin johdolla. Tarjolla domadaa ja gallopintoa, za´atar maustettua munakoisoa grillattuna hummuksen kanssa sekä jälkiruuaksi turkkilaisia karamellejä. Ravintolapäivän tuoton saa Eiran aikuislukion oppilaskunta. Tulehan siis nauttimaan kasvisruokaa!

Ravintolan yläkerrassa M.O.W:ssa on Sustainable Meal -tapahtuma samaan aikaan: Tutustu, maista ja inspiroidu kestävistä ruokatuotteista ja herkullisista uusista ruokakonsepteista! Mukana mm. Silmusalaatti, Slurp, Helsieni, Roots Helsinki&Satokausikalenteri, Järki Särki, ResQ, Plantui, EntoCube ja Ruokaretki.fi. Kello 13 valitaan Ilmastokadun paras Sustainable Meal -annos. Raadissa mukana apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, bloggaaja Noora Shingler, ravintolatoimenjohtaja Antti Tuomola ja muusikko Samae Koskinen.
Tapahtuman Facebook-sivulta lisätietoa

Taustaa: terveys- ja ilmastovaikutukset kulkevat käsi kädessä

Naudanlihan ilmastokuormitus on kasvisruokiin verrattuna noin nelinkertainen. Siipikarjan ja porsaanlihan ilmastokuormitus on yli puolet pienempi kuin naudanlihan, mutta eläinten ruokintaa varten viljellään viljaa, soijaa ja rypsiä, jota ihminenkin voisi syödä.

Arjen teot vaikuttavat: Suosi kasviksia ja kausiruokaa ja vältä ruokahävikkiä!

Lisää inspiraatiota kasvisruokailuun: Kasvislankeemus.fi #kasvislankeemus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mira Soini-Nordström
projektipäällikkö
mira.soini-nordstrom@hsy.fi
Puh. 040 503 6220

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSY:n Ilmastoinfo opastaa ja kannustaa kaupunkilaisia ilmastoystävälliseen elämään ja taloyhtiöitä energiatehokkuusratkaisuihin. Tarjoamme energianeuvontaa ja maksuttomia koulutuksia, minkä lisäksi näymme erilaisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa ja kampanjoissa eri puolilla pääkaupunkiseutua. Toimimme yhdessä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien kanssa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Taloyhtiöt tarvitsevat apua ilmastonmuutokseen sopeutumisessa – uusi hanke käynnistyi keinojen löytämiseksi18.4.2024 07:45:00 EEST | Tiedote

Ilmastonmuutos lisää rankkasateita, sademääriä ja hellejaksoja. Taloyhtiöiden kannattaakin huomioida ilmastonmuutos kiinteistönpidossaan, jotta kiinteistö säilyy terveellisenä ja turvallisena asua myös tulevaisuudessa. Uudessa HSY:n koordinoimassa TALVI-hankkeessa luodaan taloyhtiöille työkalut, joilla kiinteistöä hallitaan, kuntoarvioidaan ja korjataan ilmastokestäväksi.

Energiansäästömahdollisuuksista viestiminen taloyhtiössä kasvattaa asukkaiden energiatietoisuutta6.10.2022 11:42:09 EEST | Tiedote

Harvassa taloyhtiössä valitetaan liiasta viestinnästä. Toisaalta taloyhtiöiden hallituksissa tuskaillaan viestinnän vaikeutta ja sopivia kanavia. Ajankohtainen energia-aihe osuu kipeästi myös taloyhtiöihin ja niiden asukkaisiin, kun energian hinta nousee kohisten. HSY:n Ilmastoinfon hankkeessa havaittiin, että aktiivinen viestintä asukkaiden omista energiansäästömahdollisuuksista kasvatti heidän kokemustaan energiansäästön tärkeydestä ja tyytyväisyyttään viestinnän määrään ja sisältöön. Hankkeessa tuotettiin viestintämateriaaleja, jotka ovat nyt vapaasti hyödynnettävissä kaikissa Suomen taloyhtiöissä.

Kaupunkiviljelyä voi harrastaa myös ilman omaa pihaa tai palstaa - HSY:n Ilmastoinfon uutuuskurssi tarjoaa apua taloyhtiöviljelijöille6.4.2022 11:08:49 EEST | Tiedote

Verkkokurssialusta Koutsin tämän kevään kurssiuutuus on Koko talo viljelee -kaupunkilaisen viljelykurssi. Kaupunkiviljely on yhä suositumpaa, mutta palstoille voi olla vuosienkin jonot. Kurssin avulla helpotetaan taloyhtiöitä ja taloyhtiöiden asukkaita ottamaan viljelyharrastus osaksi yhteisöllistä asumista. Viljelykurssin lisäksi kestävän elämän verkkokurssialustalta löytyy suosikkikurssit Ilmastotreeni ja Energiaekspertti. Kevään kunniaksi HSY:n Ilmastoinfo istuttaa puun jokaista uutta rekisteröitynyttä kohti, joten jo pelkällä rekisteröitymisellä pääset ilmastotekojen alkuun.

Taloyhtiöiden energiatehokkuutta vauhditetaan asukasviestintää kehittämällä22.2.2022 08:13:00 EET | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden TAVIS-hankkeessa taloyhtiöiden hallituksille tarjotaan tukea energia-asioista viestimiseen, lisäksi tuetaan asukkaiden, osakkaiden ja taloyhtiön hallituksen vuoropuhelua energiatehokkuushankkeiden edistämiseksi. Ensimmäinen toimenpide oli viestinnän lähtötilanteen kartoitus. Taloyhtiöiden hallituksille suunnattu kyselytutkimus toteutettiin Kiinteistöliitto Uusimaan jäsenille, vastauksia saatiin 372 hallituksen jäseneltä. Lisäksi reilut sata vastausta saatiin asukaskyselytutkimuksena hankkeessa mukana olevissa neljässä pilottitaloyhtiössä. Näin saatiin kokonaiskuva taloyhtiöviestinnän toimivuudesta niin asukkaan, osakkaan kuin hallituksenkin jäsenen näkövinkkelistä.

Huippuravintoloiden kikat kotikeittiöön – Toinen Kattaus minimoi ruokahävikin24.1.2022 07:45:00 EET | Tiedote

Ruoan kasvatus, tuotanto ja valmistus ovat maailman suurimpia päästölähteitä. Ravinnon tuotantoketju syö valtavat määrät energiaa ja ketjun loppupäässä vain osa ruoasta päätyy sinne, minne se kuuluu. Suomalaisissa kotitalouksissa vuosittainen ruokahävikki on yli 130 miljoonaa kiloa – tämä on noin 500 miljoonan euron edestä ruokaa! Neljän hengen perheessä määrä vastaa usean sadan euron heittämistä roskiin. Hyvä uutinen on se, että pienillä käytännön teoilla asiaan voi vaikuttaa. HSY:n Toinen Kattaus –kampanjassa ravintoloiden huippukokit antavat ammattitaitonsa kaupunkilaisten käyttöön hävikin hillitsemiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye