Hyvinkään kaupunki

Kasvomaskeja vähävaraisille hyvinkääläisille jaetaan jo Renttolla – 15 muuta jakopistettä avautumassa lähipäivinä

Jaa

Tällä viikolla maskijako vähävaraisille laajenee kaupungin eri yhteistyötahojen toimipisteiden kautta.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
7.9.2020

Kasvomaskeja vähävaraisille hyvinkääläisille jaetaan jo Renttolla – 15 muuta jakopistettä avautumassa lähipäivinä

Hyvinkään kaupungin alueella on ollut tarjolla kasvomaskeja vähävaraisille kaupunkilaisille elokuun lopusta lähtien Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä Keusoten aikuisten sosiaalityön toimipisteen kautta. Tällä viikolla maskijako vähävaraisille laajenee kaupungin eri yhteistyötahojen toimipisteiden kautta.

- Kaupungin tilaamien kertakäyttömaskien ensimmäinen erä saapui Hyvinkään kaupungintalolle perjantaina 4.9.2020 ja niitä on ryhdytty jakamaan viiteentoista eri jakopisteeseen. Nämä yhteistyökumppanit ovat mukana täydentämässä Keusoten maskijakoa Hyvinkäällä, sillä kaikki vähävaraiset eivät ole sote-palveluiden piirissä, taustoittaa Hyvinkään kaupungin hyvinvointipäällikkö Panu Isotalo.

- Hyvinkään kaupunki on tilannut aluksi jaettavaksi kertakäyttökasvomaskeja ja sen jälkeen jakoon on tulossa kankaisia kestomaskeja. Suuren kysynnän takia kangasmaskien on arvioitu tulevan vasta lokakuun puolivälin paikkeilla. Yhteisen Keusote-alueen linjauksen mukaisesti aloitamme jaon kertakäyttömaskeilla, jonka jälkeen jakelua täydennetään kestomaskeilla, sanoo Isotalo.

Jaossa olevat maskit on varattu vähävaraisille ensisijaisesti julkiseen liikenteeseen

Maksuttomia kasvomaskeja jaetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n suositusten mukaisesti ainoastaan vähävaraisille kuntalaisille julkisessa liikenteessä liikkumista ja julkisten palveluiden käyttöä varten. Tarkoituksena on auttaa niitä, joiden elämäntilanne ei mahdollista maskien ostamista itse.

- Tuloja ei selvitetä, eikä henkilötietoja kerätä, joten maksuttomien kasvomaskien tarpeen ja kerrallaan annettavan määrän arvioi asiakas ja jako-organisaation työntekijä yhdessä. Jakaminen tapahtuu verkostotoimijoiden normaalin perustyön yhteydessä sekä heidän omien aikataulujensa ja käytänteidensä mukaan, eikä niin sanottuja avoimia jakoja järjestetä Hyvinkäällä paria poikkeusta lukuun ottamatta, taustoittaa Panu Isotalo jakelukäytäntöjä.

- Nämä jakopisteet on mietitty yhdessä hyvin tarkkaan ja niiden valinnassa on otettu huomioon muun muassa maantieteellinen tasapuolisuus, palveluiden monimuotoisuus ja eri ikäisten ihmisten tarpeet.

Lisätietoa Hyvinkään jakopisteistä löytyy kaupungin Korona-arki -sivustolta. Jakopisteet vastaavat omasta maskijaostaan hyvin itsenäisesti, vaikka yhteiset pelisäännöt onkin luotu. Tarkempaa tietoa eri tahojen jakokäytänteistä ja aikatauluista kannattaa tiedustella suoraan jako-organisaatioilta itseltään.

Maskien menekkiä ja laatua sekä jakeluverkoston toimivuutta seurataan tarkasti niin Hyvinkään kaupungin hyvinvointipalveluiden kuin Keusoten toimesta, joten toimintaa voidaan päivittää hyvinkin nopeasti tilanteen vaatimalla tavalla. Keusote vastaa kaupunkilaisten sosiaali- ja terveydenhuollosta myös koronaan liittyvistä terveysasioissa.

Lisätietoja
Panu Isotalo, hyvinvointipäällikkö, p.040 675 7941
Tiedot kasvomaskien jakelupisteistä julkaistaan www.hyvinkaa.fi/korona-arki sivuilla
https://www.keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/kasvomaskien-jako-kaynnistyy-vaiheittain

Jakelupisteet Hyvinkäällä kyseisten palveluiden käyttäjille tarpeen mukaan.
Ei avointa jakelua.

Hyvinkään seurakunta, diakoniatyö
Helluntaiseurakunta

Hyvinkään nuorisoasuntoyhdistys
HOPE – Yhdessä ja yhteisesti ry
Hyvinkään kaupungin nuorisopalvelut

Hyvinkään kaupungin työllisyyspalvelut

Hyvinkään Toimari ry.
Järjestökeskus Onnensilta

Mielenterveysyhdistys Verso

Mosaiikki
Mäntylä

Ohjaamo Hyvinkää
OmaisOiva

Paavolan vapaaehtoisyhteisö
KIKE Kierrätyskeskus

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Valotapahtuma Hyvinkään Halo toteutetaan myös tänä vuonna: Kaupunkilaisia kannustetaan mukaan valaisemaan koteja ja rakennuksia18.9.2020 11:13:27 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma valaisee kaupunkia viiden päivän ajan 28.10.-1.11.2020. Toista kertaa järjestettävässä valotapahtumassa painottuu erilaisten ulkokohteiden, kuten rakennusten valaistus. Keskiviikosta sunnuntaihin ulottuvaan tapahtumaviikonloppuun kuuluu valaistuskohteiden lisäksi ulkona järjestettävää maksutonta ohjelmaa, joka mahdollistaa sen, että kaupunkilaiset voivat nauttia turvallisesti valo- ja kulttuurikokemuksesta pimeimpään vuodenaikaan. Osa kohteista pidetään valaistuna myös tapahtumaviikonlopun jälkeen marraskuun lopulle asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme