Lifa Air OyLifa Air Oy

Kasvomaskeja valtavasti eri maista - suomalaiset arvostavat turvallisuutta ja kotimaisuutta

Jaa

Turvallisuus ja kotimaisuus nousivat tärkeiksi kriteereiksi maskien valinnassa, selvisi Lifa Airin teettämässä 1.000 henkilöä kattaneessa kuluttajatutkimuksessa. Samalla kun maskien käyttö on arkipäiväistynyt, maskien laatuun on alettu kiinnittämään enemmän huomiota. Selkeä enemmistö (68 %) vastaajista haluaa, että maski on hajuton, ihoystävällinen, eikä sisällä haitallisia kemikaaleja. Kotimaiseen tuotteeseen luotetaan ja kotimaisen valmistuksen työllistävää vaikutusta pidetään tärkeänä.

Eniten vastaajien valintaan maskeja hankkiessa vaikuttaa maskien turvallisuus ja se, että maskit ovat hajuttomia, ihoystävällisiä, eivätkä sisällä haitallisia kemikaaleja (68 % vastaajista). Naisista turvallisuutta piti tärkeänä jopa 76 % vastaajista, nuorista tätä mieltä oli 50 % vastaajista. Alueellisesti kaikkialla maassa yli 65 % piti tätä tärkeänä ja pk-seudulla 73 %. Niistä vastaajista, jotka pitävät itseään tottuneina maskin käyttäjinä, jopa 82 % piti turvallisuutta tärkeänä.

IROResearchin toteuttamassa tutkimuksessa (1,000 vastaajaa) selvitettiin suomalaisten ajatuksia maskien käytöstä ja valintaperusteista. ”Halusimme selvittää asiaa, koska tarjoamme suomalaisille aidosti kotimaisen vaihtoehdon”, taustoittaa Vesa Mäkipää, Lifa Airin hallituksen puheenjohtaja. Valtaosa naisista (56 %) koki olevansa tottunut kasvomaskin käyttäjä, miehissä osuus oli matalampi (42 %). Ikäryhmistä nuoret (18-24 v.) kokivat olevansa kaikkein tottuneempia maskin käyttäjiä (58 %). Alueellisesti tottuneimpia olivat pääkaupunkiseudulla asuvat (64 %).

55 % kaikista vastaajista oli samaa mieltä väittämän kanssa, että kangasmaski ei anna yhtä hyvää suojaa kuin kirurginen suu-nenäsuojus. Niistä, jotka kokivat olevansa tottuneita kasvomaskin käyttäjiä, reilusti yli puolet (64 %) oli sitä mieltä, että kangasmaski ei suojaa yhtä hyvin kuin kirurginen suu-nenäsuojus.

”On tärkeää, että kasvomaskityyppien erot ymmärretään. Ilahduttavaa huomata, että suomalaiset ovat valppaita ja tiedotus on mennyt hyvin perille. Kirurginen suu-nenäsuojus on lääkinnällinen laite, jolla on tiukat vaatimukset. Kangasmaskilla ja esimerkiksi sen suodatustehokkuudella ei ole minkäänlaista standardia eikä sääntelyä”, huomauttaa Vesa Mäkipää.

Yli puolet kaikista vastaajista luottaa kotimaisiin maskituotteisiin enemmän, kuin ulkomaisiin. Eniten kotimaisiin tuotteisiin luottavat naiset (56 %), yli 55-vuotiaat (61 %) ja yli 65-vuotiaat (63 %). Kysyttäessä, kuinka paljon maskituotteen valintaan vaikuttaa, että kyseessä on kotimainen yritys, joka työllistää Suomessa, kaikista vastaajista 61 % vastasi erittäin paljon tai paljon. Naisista samaa mieltä oli 68 % ja yli 65-vuotiaista jopa 75 %.

”On erittäin tervetullutta, että maskien ostajat haluavat kotimaista laatua ja turvallisuutta. Kun tuote on tarkoitettu kasvokosketukseen, on sen valmistuksessa noudatettava huolellisuutta. Meihin on ottanut yhteyttä esimerkiksi monet allergioista kärsivät, joiden on käytettävä ihoystävällisiä maskeja. Haastavaa kuluttajan kannalta on, että laatua tai sitä, onko tuotteelle tehty kemiallista jälkikäsittelyä, on usein vaikea todeta tuotteen myyntipakkauksesta. Olemme ylpeitä, että voimme tarjota kotimaisia tuotteita, joiden sertifioinnit ovat kunnossa ja ihoystävällisyys erikseen testattu. Avainlippu-merkki viestii tuotteidemme kotimaisuudesta, toteaa Vesa Mäkipää, Lifa Airin hallituksen puheenjohtaja.

Maskeja valmistavan yrityksen vastuullisuutta, ja sitä ettei käytetä esimerkiksi lapsityövoimaa, pidettiin myös tärkeänä. Kaikista vastaajista 54 % piti tätä erittäin tärkeänä tai tärkeänä ja naisista sekä yli 65-vuotiaista yli 60 %. ”Kun valmistamme maskeja Suomessa, voimme taata läpinäkyvän toimitusketjun, huipputason tuotetestauksen ja jäljitettävyyden. Samalla työllistämme Suomessa ja varmistamme kotimaisen huoltovarmuuden”, sanoo Mäkipää ja jatkaa, ”on itsestäänselvää, että emme käytä lapsityövoimaa ja noudatamme Kansainvälisen työjärjestön ILO:n perusoikeuksia työoloja ja ilmaisunvapautta koskien - näitä voinee kyseenalaistaa eräiden maiden tuotannon osalta”.

Lähde: Lifa Air Oy, IROResearch Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimus (11/2020, N=1000)

Tutkimusmateriaali saatavilla median käyttöön.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Juha Uppa
Lifa Air Oy
045 118 9585 / juha.uppa@lifa.net

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lifa Air Oy
Lifa Air Oy
Vellamonkatu 30B
00550 HELSINKI

http://www.lifa-air.com

Lifa Air on suomalainen teknologiayhtiö ja johtava puhtaan ilman asiantuntija. Asemamme perustuu yli 30 vuoden kokemukseemme ilmanpuhdistuksesta. Tuotteidemme laatu on kansainvälisestikin tarkasteltuna huippuluokkaa; tuotteemme ovat aina vaatimusten mukaisia, niiden sertifioinnit ovat ajan tasalla ja jäljitettävyys kunnossa. Tuotekehityksemme työskentelee jatkuvasti uusien tuote- ja materiaali-innovaatioiden parissa, jotta asiakkaamme saavat meiltä jatkossakin ominaisuuksiltaan huippulaatuisia ilmanpuhdistusratkaisuja. Valmistamme Suomessa kirurgisia suu-nenäsuojuksia ja hengityssuojaimia.

Twitter: @LIFAair_FI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lifa Air Oy

Lifa Air ja Lastenklinikoiden Kummit ry käynnistävät yhteistyön5.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lifa Airin ja Kummien yhteistyön tavoitteena on lisätä potilasviihtyvyyttä kuviollisten maskien kautta sekä tukea Kummien työtä pienten potilaiden ja parhaan mahdollisen hoidon hyväksi. Yhteistyösopimuksen tuotto lahjoitetaan Lastenklinikoiden Kummien työhön pienten potilaiden hyväksi Suomessa. Varat käytetään klinikoiden tueksi laitehankintoihin, potilasviihtyvyyteen, lastentautien tutkimukseen sekä lasten ja nuorten mielenterveystyöhön.

Suomalainen Lifa Air on sopinut Huoltovarmuuskeskuksen kanssa hengityssuojainten ja kirurgisten kasvonsuojien tuotannon käynnistämisestä Suomessa viipymättä9.4.2020 08:17:02 EEST | Tiedote

Maailmanlaajuinen Covid-19-koronaviruspandemia on aiheuttanut kriittisen ja akuutin pulan hoitohenkilökunnan suojavarusteista kaikkialla. Suomessakin on jouduttu avaamaan huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarastot, jotta suojavarusteita riittäisi tähän akuuttiin tarpeeseen. Voimakkaasti kasvavan kysynnän ja vientirajoitusten takia useat maat, Suomi mukaan lukien, ovat joutuneet tilanteeseen, jossa suojavarusteita ei yksinkertaisesti ole riittävästi saatavissa kaikkien kansallisiin tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme