Kustannusosakeyhtiö Otava

Kate Mortonin uutuusromaanissa perhesalaisuudet avautuvat Australian lämmössä

Jaa
Takaisin kotiin on romaani suvusta ja tarinoiden kertomisesta, salaisuuksista ja valheista sekä totuuden parantavasta voimasta. Kauan odotettu teos on Kate Mortonia luomisvoimaisimmillaan.

Kate Morton: Takaisin kotiin

Ilmestyy 6.4.

Työnsä menettänyt toimittaja Jess palaa Lontoosta Australiaan, kun hänen isoäitinsä kiidätetään sairaalaan. Perillä Jess löytää uuden siteen synnyinmaahansa: siellä odottavat sukulaiset, joita hän ei ole koskaan tavannut, kodit, joissa hän ei ole koskaan käynyt, ja tarinat, joita hän ei ole koskaan kuullut.

Jess ryhtyy penkomaan menneitä ja törmää traagisen kohtalon jouluaattona 1959 kokeneen perheen tarinaan. Yllättäen tarinalla on kytkös hänen omaan perheeseensä. Voisiko vanha mysteeri olla selvitettävissä? Ja voisiko Jess löytää vastauksia myös omaa elämäänsä koskeviin kysymyksiin?

Takaisin kotiin on taidokkaasti kirjoitettu teos täynnä perhesalaisuuksia, jotka avautuvat Australian auringon lämmössä vastustamattoman mukaansatempaavasti.

Kate Morton (s. 1976) on australialainen menestyskirjailija, jonka teoksia ylistävät niin lukijat kuin kriitikotkin. Hänen kirjojaan on myyty yli 16 miljoonaa kappaletta, ja ne ovat nousseet myyntilistojen ykkösiksi ympäri maailmaa. Koronan aikaan Lontoosta takaisin Australiaan muuttanut kirjailija rakastui uudelleen synnyinmaahansa, ja Takaisin kotiin –teos vaati saada tulla kirjoitetuksi.

Kate Mortonia kiinnostavat perheet ja suvut. Ne ovat hänen mukaansa täydellisiä pienoisnäyttämöjä, joiden kautta voi tutkia ihmisyyden suuria teemoja. Mortonille tunnusomaiset mysteerit, menneisyyden kaiut sekä ihmisten väliset suhteet ovat läsnä myös tässä romaanissa. Se mistä ihmiset puhuvat ja mitä he jättävät sanomatta kertoo paljon ihmisistä itsestään, Morton toteaa.

Morton rakentaa romaaniaan myös tarinankerrontateeman ympärille. Tarinat, joita ihmiset kertovat tapahtumista, muuttuvat osaksi heitä itseään. Totuuden ja kertomusten välillä on myös kitkaa. Siksi on tärkeää tunnistaa, kenen tulkintaan tarinat perustuvat ja millaisia päämääriä ne ajavat.

Morton ei ole julkaissut romaania viiteen vuoteen, ja Takaisin kotiin on siksi kiihkeästi odotettu kansainvälinen kirjallisuustapaus.  

Kate Mortonista sanottua:

”Herkullisen vastustamaton.” – Liane Moriarty 

 ”Täyteläinen herkkupala.” – Washington Post

Saa sinut muistamaan, miksi rakastat lukemista.” – Reader´s Digest 

Arvostelukappaleet: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme