WSOY

Kati Tervon uutuusromaani Sukupuu kertoo vahvoista naisista, erottavista etäisyyksistä ja yhdistävistä juurista

Jaa

Nuori Adele Schumacher lähtee kesällä 1918 Saksasta rakkauden perässä miinoitetun meren yli vieraaseen maahan ja saa tuntea itsensä muukalaiseksi takapajuisessa pohjolassa. Heidi Hukkanen muistaa lapsuudestaan 1950-luvun lopulta sairaan mummun, joka rakasti leivoksia ja rähisi vieraalla kielellä. Hukkaset ja Schumacherit kokevat kohtalonsa viime vuosisadan myllerrysten keskellä: yksi heistä joutuu kaasukammioon, toinen muuttaa Amerikkaan ja adoptoi intiaanipojan. Vuosikymmenien päästä Heidi Hukkanen matkustaa Dresdeniin selvittämään juuriaan ja piirtää sukupuun, jonka oksat puhkeavat puhumaan.

Kati Tervo kertoo oman sukunsa inspiroineen kirjoittamista, vaikka teos on täysin fiktiivinen:

”Saksalainen isoäitini kuoli auto-onnettomuudessa ollessani kahdeksan, enkä ehtinyt tutustua häneen paremmin. Hän jätti jälkeensä paljon kysymyksiä, jotka ovat kulkeneet mukanani koko elämän ajan. Silti Sukupuu-romaani ei ole oman sukuni tarina, vaikka siinä on hipaisukohtia todellisuuteen. Mutta sukuni menneisyyttä voi hyvällä syyllä nimittää tarinan muusaksi. Romaanin henkilöt ovat kaikki sepitettyjä”, Tervo kertoo.

Lue lisää Sukupuun taustoista (liitetiedosto). 

Lisätietoja kirjasta ja lukunäyte: http://www.kirjasyksy.fi/wsoy/kotimainen-kaunokirjallisuus/nykyromaanit/sukupuu/9789510406939

Kati Tervon aiemmat teokset Kesäpäiväkirja (2008) ja Jääkaapin henki (2011) ovat saaneet kiitosta ironisen lämpimästä tyylistä, arjen rehellisestä kuvauksesta ja konstailemattomuudesta. Kati Tervo on myös Ilta-Sanomien ja Yhteishyvän pidetty kolumnisti. Hän rakastaa arkea ja asuu perheineen Helsingissä.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Tiedottaja Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@bonnierbooks.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

WSOY:n syksyn kirjat netissä: www.kirjasyksy.fi
Seuraa kirja- ja kirjailijauutisia Facebookissa: https://www.facebook.com/#!/WSOYBonnier

Avainsanat

Kuvat

Sukupuu, kansi
Sukupuu, kansi
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: Eero Ahon lukema Tuntematon sotilas -äänikirja julkaistaan itsenäisyyspäivänä4.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Vuonna 1954 ilmestynyt Väinö Linnan Tuntematon sotilas on kuolematon romaani sodan ikiaikaisesta tuhovoimasta, suomalaisesta sotilaasta, elämästä ja kuolemasta. Romaanin filmatisoinnista on vuosien saatossa kasvanut osa suomalaista itsenäisyyspäiväperinnettä ja sitä on seurattu monissa kodeissa vuodesta toiseen. Tänä vuonna teoksen maailmaan on mahdollista syventyä myös Eero Ahon lukeman äänikirjan muodossa. Palkittu näyttelijä esiintyi Rokan roolissa Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa vuonna 2017 ja antaa nyt äänensä kuolemattomalle romaanille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme