WSOY

Kati Tervon uutuusromaani Sukupuu kertoo vahvoista naisista, erottavista etäisyyksistä ja yhdistävistä juurista

Jaa

Nuori Adele Schumacher lähtee kesällä 1918 Saksasta rakkauden perässä miinoitetun meren yli vieraaseen maahan ja saa tuntea itsensä muukalaiseksi takapajuisessa pohjolassa. Heidi Hukkanen muistaa lapsuudestaan 1950-luvun lopulta sairaan mummun, joka rakasti leivoksia ja rähisi vieraalla kielellä. Hukkaset ja Schumacherit kokevat kohtalonsa viime vuosisadan myllerrysten keskellä: yksi heistä joutuu kaasukammioon, toinen muuttaa Amerikkaan ja adoptoi intiaanipojan. Vuosikymmenien päästä Heidi Hukkanen matkustaa Dresdeniin selvittämään juuriaan ja piirtää sukupuun, jonka oksat puhkeavat puhumaan.

Kati Tervo kertoo oman sukunsa inspiroineen kirjoittamista, vaikka teos on täysin fiktiivinen:

”Saksalainen isoäitini kuoli auto-onnettomuudessa ollessani kahdeksan, enkä ehtinyt tutustua häneen paremmin. Hän jätti jälkeensä paljon kysymyksiä, jotka ovat kulkeneet mukanani koko elämän ajan. Silti Sukupuu-romaani ei ole oman sukuni tarina, vaikka siinä on hipaisukohtia todellisuuteen. Mutta sukuni menneisyyttä voi hyvällä syyllä nimittää tarinan muusaksi. Romaanin henkilöt ovat kaikki sepitettyjä”, Tervo kertoo.

Lue lisää Sukupuun taustoista (liitetiedosto). 

Lisätietoja kirjasta ja lukunäyte: http://www.kirjasyksy.fi/wsoy/kotimainen-kaunokirjallisuus/nykyromaanit/sukupuu/9789510406939

Kati Tervon aiemmat teokset Kesäpäiväkirja (2008) ja Jääkaapin henki (2011) ovat saaneet kiitosta ironisen lämpimästä tyylistä, arjen rehellisestä kuvauksesta ja konstailemattomuudesta. Kati Tervo on myös Ilta-Sanomien ja Yhteishyvän pidetty kolumnisti. Hän rakastaa arkea ja asuu perheineen Helsingissä.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Tiedottaja Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@bonnierbooks.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

WSOY:n syksyn kirjat netissä: www.kirjasyksy.fi
Seuraa kirja- ja kirjailijauutisia Facebookissa: https://www.facebook.com/#!/WSOYBonnier

Avainsanat

Kuvat

Sukupuu, kansi
Sukupuu, kansi
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: WSOY:n syksyn 2021 kirjat on julkistettu13.4.2021 09:21:47 EEST | Tiedote

Kotimainen kaunokirjallisuus Palkitun runoilijan ja kirjailijan Johanna Venhon Syyskirja on romaani Tove Janssonista. Teoksessa avataan taiteelle eletty elämä, sen kapina, lohtu, seikkailu ja ilkikurinen nauru. Kansainvälistä mainetta niittäneen Miki Liukkosen Elämä: esipuhe on hulvattoman hauska ja antelias romaani, joka tuo lukijan eteen todennäköisiä mahdottomuuksia ja pahaenteisiä todennäköisyyksiä. Syksyllä 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Anja Snellmanin Kaikki minun isäni on romaani isästä, isättömyydestä, rakastumisen helppoudesta ja rakastamisen vaikeudesta. Suomen luetuimman kirjailijan Ilkka Remeksen Lohikäärmeen isku on jälleen polttavan ajankohtainen trilleri, jossa Suomen valtiojohto joutuu lopulta valitsemaan isänmaan ja oman henkensä välillä. Tuomas Kyrön Vasara ja käytettyjä nauloja, Mielensäpahoittaja iskee suoraan remontti-, kotoilu- ja mökkeilybuumiin! Kira Poutasen Surun kartta on kirkkaasti soiva romaani sukupolvelta toiselle siirtyvistä muistoista ja haavoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme