Katja Laurila nimitetty STARK Suomen talousjohtajaksi

Jaa

STARK Suomi on nimittänyt kauppatieteiden maisteri Katja Laurilan talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.9.2021 alkaen. Laurila siirtyy tehtävään rakennusliike YIT:n infrasegmentin talousjohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut mm. kansainvälisissä talouden ja taloustoiminnon muutos- ja kehittämistehtävissä.

Laurila toimi YIT:n infrasegmentin talousjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2018 alkaen. Tätä ennen hän työskenteli MAERSK Linessa Tanskassa ja Karibian alueilla vuosina 2015–2018. Vuosina 2007–2015 Laurila on työskennellyt laaja-alaisesti Wärtsilän taloustoiminnoissa, sekä Suomessa että ulkomailla. 

Laurila vastaa uudessa tehtävässään STARK Suomen talous- ja ICT-toiminnoista, ja hän raportoi toimitusjohtaja Harri Päiväniemelle.

- Katja Laurila on menestyksellisesti johtanut taloustoimintoja ja strategisia muutosprojekteja sekä ollut monipuolisesti mukana liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä tehtävissä ja hankkeissa, niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin yhtiöissä, toteaa toimitusjohtaja Harri Päiväniemi, ja jatkaa;

- Meillä on selkeä strategia, joka on tuottanut tuloksia. Nimitys tukee ja vie eteenpäin strategiaamme, joka vastaa rakennusalan ammattilaisten muuttuviin haasteisiin. On hienoa saada Katja Laurila mukaan johtoryhmään, toteuttamaan Starkin kasvustrategiaa ja kehittämään toimintojamme entisestään. Olen varma, että sekä asiakkaamme ja Stark hyötyvät hänen meille tuomastaan kokemuksesta ja osaamisesta.
 
 - Olen innoissani nimityksestäni. On kiehtovaa tulla toisenlaiseen toimintaympäristöön ja aloittaa Starkissa nyt, kun liiketoiminta on kiinnostavassa vaiheessa. Emoyhtiömme STARK Group on myös merkittävästi vahvistanut jalansijaansa Pohjois-Euroopan rakennustarvikemarkkinoilla. Näen, että tehtäväni on mielenkiintoinen niin kotimaan kuin kansainvälisestäkin näkökulmasta, ja pääsen edelleen kehittämään ja vahvistamaan Starkin asemaa ammattirakentajien parhaana materiaalitoimittajana ja palvelun tarjoajana, sanoo Katja Laurila.  

- Uudessa tehtävässäni minua ilahduttaa myös mahdollisuus olla entistä lähempänä asiakasrajapintaa ja Starkin ammattitaitoisia ja omistautuneita työntekijöitä, jotka haluavat tarjota asiakkaille parasta palvelua ja lujittaa asemaamme markkinassa johtavana ammattilaisten kumppanina, toteaa Laurila.
 
STARK jatkaa rakennustarvikekaupan uudistamista
 
- Haluamme olla alan luotetuin rakennustarvikeliike. Se edellyttää jatkuvaa palvelumallien kehittämistä ja ennakkoluulotonta alan uudistamista. Avasimme mm. Suomen ensimmäisen koko vuorokauden palvelevan Nonstop-liikkeen viime keväänä pääkaupunkiseudulla ja toimintamalli on viety tänä vuonna myös Oulun ja Tampereen rakentajien saataville. Stark on ensimmäisenä Suomessa yhdistänyt laajan, palvelevan konevuokraustoiminnan rautakauppaan. STARK Rent toimii kasvukeskuksissa. Jatkamme tulevina kuukausina liikkeidemme uudistamista ympäri Suomen, Päiväniemi kertoo.  

STARK lukuina

Starkin valtakunnallinen 26 myymälän verkosto sekä verkkokauppa palvelevat ammattilais- ja kuluttaja-asiakkaita ajasta ja paikasta riippumatta ympäri Suomen. Starkin liikevaihto 2020 päättyneellä tilikaudella oli 570 milj. euroa ja henkilöstöä yrityksellä on noin 1000. Starkilla on neljä jakelukeskusta, jotka sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.  STARK Suomi on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia, joka toimii viidessä maassa. Sen liikevaihto on yli 4 mrd. euroa ja henkilöstöä Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa on yhteensä noin 10 000.

Lisätietoja: 

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800.
Katja Laurila, talousjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 723 5088.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Vänrikinkuja 2
02600 ESPOO

09 3541 3000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.

Me Starkissa uskomme, että jokainen työmaa tekee meidät vahvemmaksi. Meitä yhdistää tavallista tukevampi intohimo rakentamiseen, innostus sekä vastuuntuntoinen suhtautuminen asiakkaidemme liiketoimintaan ja tarpeisiin. Olemme palvelleet suomalaisia rakentajia jo vuodesta 1868. Starklaisia on noin 1000 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 26 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppa palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia. 

www.stark-suomi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Starkin ja Kiekko-Espoon työ vahvemman naisjääkiekon puolesta jatkuu11.9.2021 15:49:17 EEST | Tiedote

Starkin naisjaosto ja Kiekko-Espoon naisten liigajoukkue jatkavat yhteistyötään. Kumppanuuden jatko julkistettiin tänään Naisten Liigan kauden avausottelussa Espoon Tapiolassa. Starkin tavoitteena on rohkaista naisia kohti vastuullisempia työtehtäviä ja nostaa naisten osuutta rakentamisen toimialalla. Samalla tavoin naisjääkiekko tähtää houkuttelevuuden lisäämiseen – niin pelaaja- kuin katsojamäärissä. Muutos luodaan sitkeällä työllä ja vahvan yhteistyön kautta.

STARK ja Fira kehittävät yhteistyössä sujuvampaa linjasaneerauksen tavaralogistiikkaa7.9.2021 15:31:35 EEST | Uutinen

Rakennustarvikeketju STARK ja Fira kehittävät yhteistyössä Firan tavaralogistiikkaa Pohjois-Haagassa sijaitsevassa mittavassa linjasaneerauskohteessa, tavoitteena sujuvampi rakentaminen. Rakennusliike Fira panostaa laadukkaaseen suoritukseen ja pitävään aikatauluun linjasaneerausurakoissaan. Yhteinen pilottihanke hyödyntää digitaalisia ratkaisuja, joilla järkeistetään tavaralogistiikkaa ja helpotetaan asentajan työtä, ja samalla edistetään työmaan tehokkuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme