Kustantamo S&S

Katriina Huttunen haluaa raivata tilaa surulle

Jaa

Mustaa valoa on Katriina Huttusen toinen kaunokirjallinen teos. Hietaniemen hautausmaalla sijaitsee hänen tyttärensä hauta, mutta siellä on myös luonto, hiljaisuus, kulttuurihistoria ja paikka, jossa suru on sallittu, kun se muualla yhteiskunnassa niin usein halutaan lakaista maton alle.

Katriina Huttunen: Mustaa valoa. 
Kansi: Jussi Karjalainen, kirjailijakuva: Miikka Pirinen
Katriina Huttunen: Mustaa valoa. Kansi: Jussi Karjalainen, kirjailijakuva: Miikka Pirinen

Katriina Huttusen Mustaa valoa on elegia Hietaniemen hautausmaalle ja kuolemansurulle, jota ei tarvitse hävetä tai paeta. Se on painava puheenvuoro surusta, joka ei ole varattu vain kristityille ja hautausmaasta, jossa myös maallistuneella on oikeus ikävöidä. 

Sillä hautausmaa on maailma maailman sisällä, paikaton paikka, jossa elämästä tulee kuolemaa ja kuolemasta elämää, yksityisestä surusta yhteistä, julkista ja puolueetonta. Hautausmaalla kaikki katoaa ja säilyy ikuisesti.

Mustaa valoa on hypnoottinen kertomus ajattomuuden ja ajallisuuden leikkauspinnalta ja valppaille kävelyretkille houkutteleva henkiopas, kunnianosoitus ikivihannalle surulle ja hautausmaakasveille.

Katriina Huttunen on kirjailija ja pohjoismaisen kirjallisuuden suomentaja. Mustaa valoa on Katriina Huttusen toinen kaunokirjallinen teos. Hänen ensimmäinen romaaninsa Surun istukka sai Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon kunniamaininnan 2019.

Katriina Huttunen: Mustaa valoa – muistiinpanoja hautausmaalta, 324 sivua, S&S 2020. Ilmestyy 15.9.2020, pdf saatavilla.

Arvostelukappaleet ja lisätiedot: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Katriina Huttunen: Mustaa valoa. 
Kansi: Jussi Karjalainen, kirjailijakuva: Miikka Pirinen
Katriina Huttunen: Mustaa valoa. Kansi: Jussi Karjalainen, kirjailijakuva: Miikka Pirinen
Lataa
Kuva: Miikka Pirinen
Kuva: Miikka Pirinen
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme