Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katseet koilliseen: Koillis-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat kootusti verkkotilaisuudessa 2.2.2022

Jaa

Koillis-Helsinkiin on suunnitteilla paljon uutta; aluekeskusta Malmi muuttuu ja myös muut koillisen alueet kehittyvät ja tiivistyvät. Koillis-Helsingin illassa on tällä kertaa mukana Malmin, Pukinmäen, Viikin, Pihlajamäen, Tapanilan, Suutarilan ja Puistolan ajankohtaisia suunnitelmia. Vuoden ensimmäinen kaupunkiympäristön asioihin keskittyvä Uutta Helsinkiä –verkkotilaisuus järjestetään 2. helmikuuta kello 17.00 koillisen asioista. Tervetuloa kuulolle!

Tulevaisuuden Malmia – havainnekuva rakennuksesta osoitteessa Kauppatie 30. Kuva: ARCO / Arkkitehdit Soini & Horto Oy
Tulevaisuuden Malmia – havainnekuva rakennuksesta osoitteessa Kauppatie 30. Kuva: ARCO / Arkkitehdit Soini & Horto Oy

Uutta Koillis-Helsinkiä –verkkotilaisuudessa kaupungin asiantuntijat pitävät tiiviitä esityksiä siitä, kuinka kollinen muuttuu ja kehittyy tulevina vuosina. Tilaisuudessa saa tuoreet tiedot muun muassa alueen asemakaavakohteista, puistoista ja liikenne- ja katusuunnitelmista. Myös alueen yhteisistä asioista kerrotaan, kuten pyöräilyn Pohjoisbaanan suunnittelusta, asemanseutujen uudistuksista, Viikinrannan-Lahdenväylän osayleiskaavasta ja kaupunkilaisten valitsemista koillisen OmaStadi -hankkeista. Kaupunkilaiset voivat esittää kysymyksiä chatin kautta tilaisuuden aikana.  

Ilta alkaa Malmin asioilla ja jatkuu koillisen katsauksella 

Tilaisuus alkaa kello 17 Malmin ajankohtaisilla asioilla. Malmin keskustan suunnittelu jatkuu, ja illassa esitellään muun muassa Malmin uuden sairaalan suunnittelua, Pikitehtaan kortteleita ja kerrotaan Ylä-Malmin torin uudistamisestaMalmin entisen lentokentän alueella on valmisteilla useita kaavahankkeita kuten Kiitotien korttelit, Sunnuntaikorttelit ja Sunnuntaipalstojen suunnitteluperiaatteet sekä ajankohtaisia katu- ja puistosuunnitelmia. Tilaisuudessa kerrotaan myös Malmin entisen lentokentän rakentamisen tilannekatsaus ja sen avaamisesta virkistyskäyttöön.  

Kello 18.10 eteenpäin keskitytään Pukinmäen, Viikin, Pihlajamäen, Tapanilan, Suutarilan ja Puistolan ajankohtaisiin asioihin. Esittelyssä on laaja tilannekatsaus koillisesta ja tilaisuudessa kerrotaan esimerkiksi radan lähistön uusista asunnoista, Pukinmäen suunnitteluperiaatteista ja kaavahankkeesta saadusta palautteesta ja Viikinrannan-Lahdenväylän osayleiskaavasta, jonka aineisto tulee nähtäville 26.1. (hel.fi/suunnitelmat). 

Verkkotilaisuuteen osallistutaan kotisohvalta – kuulija valitsee ohjelmasta itselleen parhaat palat 

Illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkki löytyy Helsingin kaupungiverkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudet. Osallistujan kannattaa tutusta ohjelmaan etukäteen ja liittyä mukaan iltaan, kun itselle kiinnostavia asioita esitellään. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annika Alén
Vuorovaikutussuunnittelija
Kaupunkiympäristön toimiala
Viestintäpalvelut
puh. 09 310 33951
annika.alen@hel.fi

Tiina Antila-Lehtonen
Vuorovaikutussuunnittelija
Kaupunkiympäristön toimiala
Viestintäpalvelut
puh. 09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Tulevaisuuden Malmia – havainnekuva rakennuksesta osoitteessa Kauppatie 30. Kuva: ARCO / Arkkitehdit Soini & Horto Oy
Tulevaisuuden Malmia – havainnekuva rakennuksesta osoitteessa Kauppatie 30. Kuva: ARCO / Arkkitehdit Soini & Horto Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.5.202212.5.2022 18:11:57 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 12.5.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.6.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme