Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katu-uudistukset alkavat Herttoniemen yritysalueella 26. lokakuuta

Jaa

Herttoniemen keskustassa ja yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Uudistukset tehdään liikenneyhteyksien ja -turvallisuuden parantamiseksi ja uusien asuinkortteleiden rakentamista varten. Ensimmäisenä uudistuvat Suunnittelijankatu, osa Laivalahdenkatua, Puusepänportti ja Itäväylän ramppi.

Paremmat liikenneyhteydet, sujuvampaa ja turvallisempaa pyöräilyä

Suunnittelijankatu muutetaan kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi. Kadun kumpaankin reunaan tulee yksisuuntaiset pyörätiet. Uudistus parantaa yhteyksiä Itäväylän ja Laajasalon välillä ja sujuvoittaa osaltaan liikenneyhteyksiä kauppakeskus Hertsiin.

Laivalahdenkadun kumpaankin reunaan rakennetaan jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Eri liikennemuodot erotellaan nykyistä selkeämmin toisistaan.

Laivalahdenkatu uudistetaan tässä vaiheessa Linnanrakentajantien ja Suunnittelijankadun välisellä osuudella. Loppuosuus valmistuu myöhemmin.

Katutyöt vaikuttavat liikenteeseen

Uudistusten ensimmäinen vaihe alkaa 26. lokakuuta. Rakentaminen aloitetaan samanaikaisesti Suunnittelijankadulla, Itäväylän rampilla sekä Laivalahdenkadulla. Lisäksi Laivalahdenkadulta kaadetaan puita.

Liikennejärjestelyihin kiinnitetään koko työmaan ajan erityistä huomiota, jotta liikenne sujuu kaikilta osin turvallisesti ja sujuvasti. Erityisesti painotetaan jalankulun ja pyöräliikenteen suojausta ja opastusta. 

Töitä tehdään pääasiassa kello 7–18 arkisin. Myös yötyöt ovat mahdollisia, mutta melua aiheuttavat työvaiheet tehdään päivisin. 

Katu-uudistusten ensimmäinen vaihe valmistuu alustavan aikataulun mukaan vuodenvaihteessa 2021–22. Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin Stara.

Lisätietoa

Tietoa katutöistä saa kaupungin verkkosivuilta hel.fi/herttoniemenkadut sekä hankkeen sivulta Facebookista: facebook.com/herttoniemenkadut.

Herttoniemen katu-uudistukset lyhyesti

Herttoniemen yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Katutyöt alkavat lokakuussa 2020 ja niitä tehdään vaiheittain vähintään vuoteen 2026 asti.

Uudistusten ansiosta

  • alueen uudet asunnot saavat nykyaikaisen kunnallistekniikan, kuten viemärit, vesijohdot ja tietoliikennekaapelit
  • Herttoniemen, Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan kasvava asukasmäärä saa sujuvammat liikenneyhteydet
  • kaduista tulee turvallisempia
  • pyöräilystä tulee sujuvampaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi Laine, projektipäällikkö, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39762, tomi.m.laine@hel.fi

Veli-Pekka Perttinä, rakennuspäällikkö, Stara
puh. 040 687 2297, veli-pekka.perttina@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 22.10.202022.10.2020 18:22:06 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 22.10.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 5.11.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 20.10.202020.10.2020 20:23:03 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 20.10.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme