Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katujen kevätpuhdistukset jatkuvat – autojen siirtäminen pois alta on hidasta ja kallista

Jaa

Katujen kevätsiivoukset etenevät uusille alueille tämän viikon aikana. Kadut saadaan pestyä nopeammin, kun kaupunkilaiset siirtävät autot siivousten tieltä pois.

Tulossa olevasta puhdistuksesta ja auton siirtämisen tarpeesta kertovat siirtokehotuskyltit, jotka tuodaan kadulle vähintään kaksi päivää ennen siirtoja. Jos auto on pysäköity siirtokehotuskyltin pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset peritään auton omistajalta. 

Autojen siirtäminen on kallista puuhaa. Auton omistajalta perittävä siirtokustannus on vähintään 91 euroa. Todelliset kustannukset ovat kuitenkin moninkertaiset, sillä puhdistuskoneet joutuvat odottelemaan siirtojen ajan.

”Katuja puhdistamassa on keskimäärin viisi eri laitetta ja siirtohenkilö. Kaluston odotuttamisen kustannus on vähintään kaksinkertainen siirtomaksuun verrattuna ja yleensä enemmän. Odottelu tulee kaupungille kalliiksi. Lisäksi autojen siirrot hidastavat työtä merkittävästi”, harmittelee katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller.

Viime keväänä huhti- ja toukokuun aikana tehtiin yhteensä 10 137 lähisiirtoa. Näistä 8 452 oli auton haltijalle maksullisia ja 1 675 maksuttomia. Tämän ajanjakson siirrot liittyvät suurimmalta osin hiekanpoistotyöhön. 

Tilaa auton siirtomuistutus tekstiviestillä

Tulevat puhdistuskohteet voi katsoa kartalta tai tilata tekstiviestinä Puhdistussuunnitelmat-palvelusta. Palvelu on suunnattu autoilijoille, ja siinä näkyvät vain ne kadut, joilla käytetään siirtokehotuskylttejä. Muutkin kadut puhdistetaan.

Katso tulossa olevat siivouskohteet Katujen puhdistussuunnitelmat -sivulta. 

Tilaa tieto kotikatusi puhdistusajankohdasta tekstiviestitse tekstiviestipalvelusta

Pesu-urakka jatkuu jopa kesäkuulle

Kaikkialla kaupungissa pyritään aloittamaan karkean hiekan nosto kaduilta tämän viikon aikana. Hiekannostossa priorisoidaan pyörätiet, jalkakäytävät sekä vilkkaimmat ja keskeisimmät kadut.

Tällä viikolla alkavat myös katujen pesut lähinnä kantakaupungin alueella. Sää ja lumitilanne vaikuttavat katupesujen aikatauluun. Pesuja ei voida tehdä, jos yöllä on pakkasta.

Tänä vuonna katujen puhdistusurakan arvioidaan kestävän toukokuun loppuun asti tai jopa kesäkuulle. Työtä hidastaa talven aikana kaduille levitetty poikkeuksellisen suuri sepelimäärä sekä kevään hidas eteneminen ja yöpakkaset. Mahdollinen lakko sekä ylityökiellot saattavat myös edelleen hidastaa työtä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarja Myller
tiimipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
katukunnossapitoyksikkö
puh. 050 4026162
tarja.myller@hel.fi

Pekka Isoniemi
yksikön päällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
katukunnossapitoyksikkö
puh. 050 3649060
pekka.isoniemi@hel.fi

Autojen siirrot:

Pauliina Sundqvist
valmistelija
kaupunkiympäristön toimiala
Oikaisuvaatimukset
puh. 0401601510
pauliina.sundqvist@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme