Raide-Jokeri

Katujen sulkemisella saavutettu aikatauluhyötyjä – ensimmäiset Raide-Jokerin kadut aukeavat liikenteelle

Jaa

Ravitie on ensimmäisiä Raide-Jokerin reitin katuja, jotka avataan liikenteelle. Ravitie on ollut suljettuna liikenteeltä kesäkuusta 2019 saakka. Kadun sulkeminen on nopeuttanut töiden valmistumista huomattavasti. Otaniemessä työalueena ollut Maarintie avattiin moottoriajoneuvoliikenteelle heinäkuun lopussa.

Ravitiellä raitiovaunut kulkevat viherraiteella. Nurmea istutettiin elokuun alussa. Kuva: Sami Perttilä
Ravitiellä raitiovaunut kulkevat viherraiteella. Nurmea istutettiin elokuun alussa. Kuva: Sami Perttilä

Espoon Vermossa kulkeva Ravitie avataan liikenteelle perjantaina 21. elokuuta 2020. Ravitie suljettiin liikenteeltä kesäkuussa 2019, ja nyt kadun ja radan rakennustyöt ovat pääosin valmistuneet. Katu avataan sekä moottoriajoneuvojen että jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön.

Raide-Jokerissa on suljettu kokonaisia katuja mittavien rakennustöiden vauhdittamiseksi. Ravitien osalta tavoitellut hyödyt on saavutettu: katu valmistui aikataulussaan ja turvallisesti. ”Ilman kadun sulkemista Ravitien työt olisivat kestäneet kuukausia kauemmin,” arvioi alueen rakennustöistä vastaava Juhamatti Mäkinen. ”Lisäksi autoilijoille ja muille kulkijoille on ollut selkeämpää, kun käytössä on ollut vain yksi liikennejärjestely usein muuttuvien reittien sijaan.”

Otaniemessä moottoriajoneuvoilta suljettuna ollut Maarintie avattiin heinäkuun 2020 lopussa. Pirkkolantielle ja Pirjontielle liikenne palautuu syys–lokakuun 2020 vaihteessa. Myös näillä kaduilla on sulkemisen myötä saavutettu huomattavia aikataulusäästöjä.

Liikenteelle avaamisen jälkeen Ravitiellä työt jatkuvat muun muassa ajojohtimien asennuksella ja viimeistelytöillä. Ravitiellä voi myös nähdä ensimmäisenä Raide-Jokerin raiteilla kulkevan kiskopyörämönkijän, jota käytetään erilaisiin testauksiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ravitiellä raitiovaunut kulkevat viherraiteella. Nurmea istutettiin elokuun alussa. Kuva: Sami Perttilä
Ravitiellä raitiovaunut kulkevat viherraiteella. Nurmea istutettiin elokuun alussa. Kuva: Sami Perttilä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Valimotie 1
00380 Helsinki

https://raidejokeri.info/

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raide-Jokeri

Leppävaarassa porataan iso hulevesiputki junaradan ali – Turuntie kapenee 14.9. alkaen kaksikaistaiseksi Kehä I:n länsipuolella10.9.2020 10:43:10 EESTTiedote

Leppävaaran aseman kohdalla porataan suuri hulevesiputki junaradan alitse. Työn ajaksi Turuntie (110) kavennetaan 14.9.2020 alkaen niin, että välittömästi Kehä I:n länsipuolella on käytössä yksi kaista kumpaankin suuntaan noin 100 metrin matkalla. Turuntiellä liikkuvien on syytä varautua liikenteen jonoutumiseen Kehä I:n kohdalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme