Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katurakentamisen kausi käynnistyy Helsingissä

Jaa

Uudet katutyöt ovat pian osa Helsingin katukuvaa. Suurehkoja, liikennettä haittaavia katuremontteja on alkamassa erityisesti Ruskeasuolla, Meilahdessa ja Itäväylällä.

Kuva: Susa Junnola
Kuva: Susa Junnola

Ruskeasuolla rakennetaan raidetta

Ruskeasuolle rakenteille oleva uusi raitiovaunu- ja bussivarikko edellyttää raideyhteyttä, joka rakennetaan Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Korppaanmäentie peruskorjataan samassa urakassa, ja kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Kadun ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle. Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uusitaan.

Raitioliikenne Korppaanmäentiellä katkeaa noin vuodeksi elokuun 2022 puolivälistä alkaen. Liikenne järjestetään korvaavilla busseilla. Urakalla on vaikutuksia liikenteeseen myös Mannerheimintiellä ja muilla alueen kaduilla. Nauvontie suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi.

Rakentaminen alkaa kesäkuun puolivälissä ja valmistuu arviolta marraskuussa 2023.

Meilahteen uusi ratikan kääntöpaikka

Tukholmankadun ja Haartmaninkadun risteykseen rakennetaan uusi kääntöpaikka ja pohjoinen päätepysäkki raitiolinjalle 7. Tulevaisuudessa raitiovaunu kääntyy Tukholmankadulta Haartmaninkadun päätepysäkille ja sieltä takaisin Tukholmankadulle. Kiskoja tullaan rakentamaan Haartmaninkadulle sekä Tukholmakadun liittymään. Haartmaninkadulle rakennetaan lisäksi yksisuuntaiset pyöräkaistat, ja kaikki kadunalainen kunnallistekniikka uusitaan.

Urakka vaikuttaa liikenteeseen. Raitiolinja 4:n kulkuun tulee katko 13.–20.6.2022, mutta tilalle järjestetään korvaava bussilinja. Haartmaninkadulla kielletään läpiajo. Kiinteistöihin ajaminen on kuitenkin sallittua, ja yhteys Haartmanin sairaalaan säilyy urakan ajan. Myös bussit ja hälytysajoneuvot voivat ajaa normaalisti. Tukholmankadulla kaistoja joudutaan ajoittain sulkemaan.

Rakentaminen alkaa huhti-toukokuun vaihteessa ja kestää marraskuuhun 2022.

Itäväylällä töitä kolmessa kohdassa

Itäväylällä tehdään töitä Mustapuron tulvasuojauksen parantamiseksi ja peruskorjataan kaksi siltaa: pohjoinen Roihupellon kohdalla sijaitseva ylikulkusilta ja eteläinen Siilitien ylittävä silta.

Mustapurolle rakennetaan uusi virtausreitti Itäväylän ali. Kaksi huonokuntoista rumpua korvataan uudella virtauskanavalla, ja Itäväylän ja metroradan väliin rakennetaan kaksi rumpua. Lisäksi tienpengertä vahvistetaan puupaalutuksin ja rakennetaan tulvatasanne Itäväylän eteläpuolelle.

Urakka alkaa huhtikuussa ja vaikuttaa Itäväylän ajokaistojen määrään. Mustapuron työt valmistuvat syksyllä 2022, ja siltojen peruskorjaukset valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kaikkiaan Helsingissä on alkamassa kymmenittäin katutöitä. Kaikki käynnissä olevat ja alkavat katutyöt löytyvät Helsingin karttapalvelusta. Joukkoliikenteen aikataulut ja poikkeusreitit löytyvät HSL:n verkkosivuilta osoitteesta hsl.fi ja HSL:n muista kanavista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Taskila
Yksikön päällikkö, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 31015368
liisa.taskila@hel.fi

Jarkko Karttunen
Yksikön päällikkö, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 31038360
jarkko.karttunen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Susa Junnola
Kuva: Susa Junnola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kätilöopiston uudesta käytöstä järjestetään suunnittelukilpailu27.5.2022 10:02:49 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki käynnistää kilpailun löytääkseen kumppanin Kätilöopiston sairaalan kehittämiseen. Suunnittelukilpailun tavoitteena on löytää Kätilöopiston korttelille korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen ratkaisu, jossa sairaalarakennus korjataan uuteen käyttöön. Kilpailu on kaksivaiheinen laatu- ja konseptikilpailu. Kaupunkiympäristölautakunta päättää kilpailuohjelman hyväksymisestä kokouksessaan 31. toukokuuta 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme