Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katutyö Sturenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä haittaa liikennettä Alppiharjussa 4.4. alkaen

Jaa

Sturenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä alkaa huhtikuun alussa katutyö, jossa uusitaan raitiotiekiskoja sekä saneerataan vesihuoltoa. Työalueena on Sturenkatu Helsinginkadun ja Wallininkadun välillä. Työt vilkkaassa risteyksessä aiheuttavat haittaa liikenteelle.

Urakassa uusitaan Sturenkadun molemmat raitiotiepysäkit sekä molemmat bussipysäkit. Sturenkadulle rakennetaan Helsinginkadun ja Wallininkadun välille yksisuuntaiset pyörätiet. Rakennustyössä uusitaan lisäksi vesijohto, venttiilit ja paloposti.

Työt tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe alkaa 4. huhtikuuta ja sen yhteydessä tehdään vesihuoltoa Sturenkadulla. Ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua toukokuun loppuun mennessä, minkä jälkeen käynnistyy muu rakentaminen alueella.

Ensimmäisessä vaiheessa urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.

Jalankulku ja pyöräily kiertoreitille, raitioliikenne katkolle kesäkuussa

Työn ensimmäisessä vaiheessa Sturenkadun oikeanpuoleinen ajokaista länteen suljetaan maanantaista 4.4. alkaen Helsinginkadun risteyksessä.

Jalankulku ja pyöräily ohjataan kiertämään kaivanto suojateitä pitkin Helsinginkadun kautta. Järjestelyt kestävät ensimmäisen vaiheen ajan eli toukokuun lopulle.

Myöhemmässä vaiheessa liikennejärjestelyt muuttuvat sekä laajenevat ja vaikuttavat muun muassa raitioliikenteeseen. Raitiolinja 8 ei liikennöi välillä 13.6.–14.8.2022. Raitiolinjaa korvaa bussilinja 8X.

Raitioliikenteen katko sekä ratatyöt yhdistyvät Kasin katutöiden Helsinginkadun urakan kanssa.

HSL:n tiedote raitioliikenteen kesän poikkeuksista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija (1. vaihe):
VRJ Etelä-Suomi Oy
Tommi Kivinen
tommi.kivinen@vrj.fi
050 302 0776

Rakennuttaja:
Juhani Jaatinen
Projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
Puh. 040 593 3870
juhani.jaatinen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme