Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KATVE [blind spot] kollektiivin ja FiBO Collegiumin Lintu nimeltä Agata -esitykset ovat peruuntuneet.

Jaa

Valitettavasti kaikki Lintu nimeltä Agata -esitykset on jouduttu perumaan Kanneltalosta riippumattomista syistä.

FiBO Collegium & Katve [blind spot]: Lintu nimeltä Agata, kuva: Gustav Larsson
FiBO Collegium & Katve [blind spot]: Lintu nimeltä Agata, kuva: Gustav Larsson

Lintu nimeltä Agata on KATVE [blind spot] kollektiivin ja Suomalaisen barokkiorkesterin koulutustyöryhmä FiBO Collegiumin yhteishanke. Ensi-ilta on Kanneltalossa keskiviikkona 13. maaliskuuta 2019.

Teoksessa yhdistyvät nykytanssi ja livenä soitettu barokkimusiikki. Lintu nimeltä Agata on tanssillinen tarina linnusta, joka ei osaa lentää. Tanssitaitelija Heidi Masalinin esittämän Agatan kavereina näyttämöllä nähdään neljä muusikkoa: Anni Elonen (barokkiviulu), Hanna Haapamäki (nokkahuilu, traverso) Lea Pekkala (barokkisello) ja Annamari Pölhö (koskettimet).

Lintu nimeltä Agata -teoksessa erilaisuuden ja epätäydellisyyden hyväksymistä tarkastellaan lentokyvyttömän linnun näkökulmasta. Teos peilaa erilaisilla aikakäsityksillä ja aikakausilla.

Teoksen taiteellisena lähtökohtana on nykytanssin ja barokkimusiikin yhdistäminen, joka luo uudenlaista vuorovaikutusta tanssin, musiikin ja lastenkulttuurin kentälle.

Kaikki esiintyjät kuljettavat teoksen tarinaa tasavertaisina eteenpäin, myös muusikoilla on näyttämöllinen rooli. Teoksessa käytetään dramaturgisena ja lavastuksellisena elementtinä Bumper Ball -palloa, jonka sisälle voi pujottautua. Pallo toimii teoksessa Agata-linnun munana.

Teemana on rohkeus; itsensä ja toisten hyväksyminen ja pelkojen voittaminen, joita lähestytään anarkistisen lintuhahmon kautta. Tavoitteena on avata vaikeita, mutta ajankohtaisia erilaisuuden ja muukalaisuuden teemoja lapsille tanssin ja musiikin muodossa.

FiBO Collegium on Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yleisötyöryhmä, joka on kymmenvuotisen taipaleensa aikana järjestänyt lastenkonsertteja, barokkimusiikin työpajoja sekä kurssitoimintaa lapsille ja aikuisille. FiBO Collegium toimii esityksen tai kurssin mukaan vaihtuvilla kokoonpanoilla. 

KATVE [blind spot] on nykytanssikollektiivi, joka tuottaa raikkaita ja monitasoisia tanssiteoksia aikuisille sekä lapsiyleisölle. Helsinkiläinen kollektiivi on toiminut vuodesta 2012 asti. Katve[blind spot] kollektiivia johtavat tanssitaiteilijat Virva Talonen ja Heidi Masalin. 

Konsepti ja koreografia: Heidi Masalin, Virva Talonen

Ohjaus: Virva Talonen
Tanssi: Heidi Masalin
Musiikillinen suunnittelu: Anni Elonen
Musiikki: Anni Elonen (barokkiviulu), Hanna Haapamäki (nokkahuilu, traverso) Lea Pekkala (barokkisello), Annamari Pölhö (koskettimet)
Valosuunnittelu: Nanni Vapaavuori
Puvustus: Kaisamaija Uljas
Tuotanto: FiBO Collegium / Kaisamaija Uljas, KATVE [blind spot], Kanneltalo

KUTSU

Tervetuloa KATVE [blind spot] kollektiivin ja FiBO Collegiumin Lintu nimeltä Agata -teoksen ensi-iltaan 13.3.2019 klo 18.

Varaa lippusi tämän kutsuvieraslinkin kautta. Mikäli ensi-ilta ei sovi sinulle, voit varata liput vaihtoehtoisesti lauantain 16.3. esitykseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja Eeva Astala
eeva.astala@hel.fi
040 752 2290, http://www.kanneltalo.fi/yhteystiedot

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
anne.malmstrom@hel.fi
040334 1089
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi

Kuvat

FiBO Collegium & Katve [blind spot]: Lintu nimeltä Agata, kuva: Gustav Larsson
FiBO Collegium & Katve [blind spot]: Lintu nimeltä Agata, kuva: Gustav Larsson
Lataa
FiBO Collegium & Katve [blind spot]: Lintu nimeltä Agata, kuva: Gustav Larsson
FiBO Collegium & Katve [blind spot]: Lintu nimeltä Agata, kuva: Gustav Larsson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginkirjasto ottaa käyttöön tekoälypohjaisen kellutus- ja logistiikkajärjestelmän14.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjasto ottaa käyttöön tekoälypohjaisen kirjaston aineiston kellutus- ja logistiikkajärjestelmän keskiviikkona 15.5.2019. Uudistuksen myötä Helsingin kaupunginkirjasto siirtyy yhteen yhtenäiseen kokoelmaan. Jatkossa kirjat jäävät siihen kirjastoon, johon asiakas ne palauttaa, ellei niille ole tarvetta muissa kirjastoissa. Järjestelmä oppii vähitellen asiakkaiden lainojen ja palautusten avulla, minkä kirjaston profiiliin palautuva kirja parhaiten sopii, ja ohjaa sen oikeaan paikkaan. Aikaa kunkin kirjaston profiilin muokkautumiseen menee noin 1,5–2 vuotta.

Ett AI-baserat system för flytande samlingar och logistik införs i Helsingfors bibliotek14.5.2019 11:59:00 EESTTiedote

Helsingfors stadsbibliotek tar i bruk ett AI-baserat system för flytande samlingar och logistik den 15.5.2019. I och med förnyelsen övergår Helsingfors stadsbibliotek till en enhetlig samling. I fortsättningen blir böckerna kvar i det bibliotek dit de returneras om de inte behövs vid något annat bibliotek. Systemet lär sig gradvis, utgående från hur kunderna lånar och returnerar material, till vilket biblioteks profil boken passar bäst och styr den till rätt plats. Det tar omkring 1,5–2 år för bibliotekens profiler att bildas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme