Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Kaunis Aika–Tomi Tammisen valokuvanäyttely Kannelmäen palvelutalolla

Jaa

”Valokuva, se kertoo menneen sekä nykyhetken, se kertoo ihmisten kokemat ilot, surut sekä sairaudet. Ihmisen pitkään eletty elämä on aito ja kaunis.” – Tomi Tamminen

Ajatus näyttelystä syntyi, kun palvelutalossamme lähihoitajana työskentelevä taiteilija Tomi Tamminen kuvasi talon asukkaita naistenpäivänä sekä äitienpäivän tienoilla keväällä 2021.Kuvauspäivien tunnelma oli juhlava, sillä kuvauksiin valmistautuminen alkoi jo aamulla, ja henkilökunta avusti asukkaita pukeutumaan ja laittautumaan jännittävää hetkeä varten. Saimme kuvauksiin lainaksi monenlaisia juhlahattuja ja asusteita, joista kullekin valittiin tyyliin sopivat.Päähenkilöt saateltiin vuorollaan tilaan, jossa oli tarjolla lasi kuohuvaa ja suklaata, somisteena ruusuja sekä musiikkia luomassa tunnelmaa.

Komea herrasmies Tomi sinisessä puvussaan otti asukkaan kerrallaan kameransa tähtäimeen, asetteli ruusukimpun syliin ja taltioi lyhyessä hetkessä kunkin kuvattavan aidoimman olemuksen; hymyjä, tuumailevia, jopa kohtalokkaita ja puhuttelevia katseita. Kaikki talon asukkaat kuvattiin; Tomi kuvasi omissa huoneissaan myös heidät, jotka eivät päässeet kuvaajan luo.

”Nämä kuvaukset tuntuivat täysin erilaisilta kuin yleensä. Vaikea jotenkin kuvailla sitä tunnetta. Se vaikutti voimakkaasti, kun näin, kuinka asukkaat tykkäsivät. Olin tosi liikuttunut siitä ja myös hyvin ylpeä, että olen saanut kuvata nämä henkilöt ja yleensäkin työskennellä heidän kanssaan. Liikuttavaa oli myös se, kuinka hienosti talon henkilökunta oli mukana avustamassa ja järjestelyissä. Kun kuvaukset olivat ohi, niin olin todella väsynyt muutaman päivän.”

Kun kuvauksista on kulunut jo vuosi, on osa kuvatuista, hyvin iäkkäistä asukkaista näyttelyn avautuessa edesmenneitä. Omaisten luvalla osa heistä on silti näyttelyssä mukana omalla, ainutlaatuisella kuvallaan. Avajaiset ovat kokoontumisrajoituksista johtuen siirtyneet useampaan otteeseen, mutta nyt alkavan kesän kunniaksi kutsuvierasavajaisia päästään viettämään tiistaina 7.6.2022, ja näyttely on kaikille avoinna palvelutalon ensimmäisessä kerroksessa keskiviikosta 8.6.22 alkaen marraskuun loppuun asti. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan taiteilija Tomi Tammisen puhutteleviin valokuviin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteydenotot ja lisätietoa:
Piia Soilamaa, Kannelmäen palvelutalo
p. 09 310 43892
Urkupillintie 4 C, 00420 Helsinki
piia.soilamaa@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme