Aluehallintovirasto

Kaupat ovat onnistuneet pandemian leviämisen estämisessä erittäin hyvin (Pohjois-Suomi)

Jaa

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 18.12.2020 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla ja totesi, että kaupat ovat onnistuneet pandemian leviämisen estämisessä erittäin hyvin.

Syksyn ja alkutalven aikana päivittäistavaraliikkeissä ei juurikaan ole tartuntoja tullut. Ylijohtaja Terttu Savolainen välitti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun koronakoordinaatioryhmän lämpimät kiitokset tästä onnistumisesta päivittäistavarahuollon verkoston jäsenille.

Yhteistyö ja verkostot Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella on koettu onnistuneeksi tavaksi nopeiden epidemian torjuntatoimien edistämisessä.

Joulun lomakausi on suuri riski pandemian pahenemiselle

Joulun lomakausi on suuri riski pandemian pahenemiselle. Kaikkien on syytä vielä jaksaa olla varovainen ja noudattaa huolellisesti määräyksiä ja ohjeita. Joulun ruokaostoksilla maskin käyttö, turvaetäisyydet ja ruuhkien välttäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä. Viime viikot kauppojen lähes kaikki asiakkaat ja henkilökunta ovat käyttäneet kiitettävästi maskia.

Epidemiatilanne Pohjois-Suomessa on kaksijakoinen. Pohjois-Pohjanmaalla ollaan laajoilla alueilla leviämisvaiheessa. Viime päivät sairaalan kuormitus on ollut korkeimmillaan koko epidemian aikana.

Kainuussa tilanne on perustasolla, mutta siellä on ollut suuria joukkoaltistumisia, joissa on aina suuri vaara taudin laajalle leviämiselle.

Yleisötilaisuuksia ei tule nyt järjestää

Joulun aikana tulee noudattaa erityistä varovaisuutta, mikäli halutaan vierailla sukulaisten luona. Parempi olisi pysytellä oman lähipiirin kanssa ja käyttää maskia aina kun mahdollista. Yleisötilaisuuksia tai kokoontumisia ei tule nyt järjestää.

Median yhteydenotot:

ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 551, terttu.savolainen@avi.fi ;

ylijohtajan sijainen ajalla 21.-31.12.2020: johtaja Erkki Kantola, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 648, erkki.kantola@avi.fi

ylijohtajan sijainen ajalla 1.-15.1.2021: johtaja Päivi Suorsa, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, paivi.suorsa@avi.fi,  p. 0295 017 500

aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola p. 0205 017 573, pasi.eskola@avi.fi

Linkit

Aluehallintovirastojen päätökset (yleistiedoksiannot):

Pohjois-Pohjanmaalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen, ohjeita noudattaen enintään 10 hengen tilaisuudet ovat mahdollisia

Kainuussa kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset edelleen kielletty, ohjeita noudattaen enintään 20 hengen tilaisuudet ovat mahdollisia

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin aluehallintovirastojen verkkosivuilla (avi.fi)

Pohjois-Suomi

Päivittäistavarahuollon verkosto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Aluehallintoviraston viestintä palvelee toimittajia arkisin klo 9 - 16. Oheinen numero ohjaa vaihteeseen.

Puh:0295 016 000viestinta@avi.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde beredskapen inför coronapandemin hos kommuner och samkommuner inom social- och hälsovården22.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Inom social- och hälsovården har man förberett sig på att coronapandemin eskalerar, men det har funnits skillnader t.ex. i fråga om erhållandet av testresultat och spårning av infektioner. De största orosmomenten hänför sig till att omsorgs- och vårdpersonalen insjuknar och att sjukdomen sprids till vårdhem. Uppgifterna framgår av en färsk rapport.

Sammankomstbegränsningarna i Päijänne-Tavastland förlängs till 15 februari – tillställningar med över 10 personer förbjudna, även mindre bör undvikas21.1.2021 13:01:00 EETTiedote

Södra Finland Enligt den bedömning som Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts regionala coronasamordningsgrupp gjort är de nuvarande sammankomstbegränsningarna nödvändiga i distriktet även under de kommande veckorna. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förlänger begränsningarna av offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Päijänne-Tavastland sjukvårdsdistrikts område till och med den 15 februari 2021. Det är skäl att undvika alla sammankomster alltid då det är möjligt.

Päijät-Hämeen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 15.2. asti – yli 10 hengen tilaisuudet kielletty, pienempiäkin tulisi välttää21.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Etelä-Suomi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat alueella tarpeen myös tulevina viikkoina. Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia 15.2.2021 asti. Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme