Kauppakeskus Mylly Oy

Kauppakeskus Myllyn vanhoista mainosmateriaaleista syntyi oivaltavia uusia tuotteita – näyttelyavajaiset Myllyssä 3.11.

Jaa
Voiko käytöstä poistetuista mainosbanderolleista tehdä uusia käyttöesineitä tai taidetta? Brändi-ilmeensä juuri uudistanut Kauppakeskus Mylly heitti kiertotaloutta edistävän Redesign the leftover -suunnitteluhaasteen Rasekon opiskelijoille. Uuden käyttötarkoituksen saaneet mainosmateriaalit ja toteutuneet työt ovat esillä Myllyssä jo 1. marraskuuta alkaen, jolloin näyttely pystytetään.

Kauppakeskus Mylly halusi vastuullisena toimijana antaa edellisten kampanjoiden mainosmateriaaleilleen uuden mahdollisuuden. Kahdeksan Rasekon ammattiopiston designtekstiilin valmistuksen opiskelijaa lähti kokeilemaan, kuinka vinyylistä ja muovipohjaisista materiaaleista syntyy kutoen, ommellen, sommitellen ja värjäten uusia käyttötuotteita ja tilateoksia. Tavoitteena oli yhdistää uutta ja vanhaa, kunnioittaa Myllyn historiaa ja samalla tuoda esiin uutta elämyksellistä Myllyä.

– Halusimme, että opiskelijat pystyisivät antamaan käytöstä poistetuille mainosmateriaaleillemme uuden käyttötarkoituksen ja elämän kehittämällä oivaltavia ja kiertotalouden periaatteita noudattavia tuotteita. Lopputuloksena syntyi todella oivaltavia ideoita ja toteutuksia. On mahtavaa nähdä, kuinka taitavasti opiskelijat ovat osanneet ottaa huomioon Myllyn brändin näissä tuotteissaan, sanoo Myllyn markkinointipäällikkö Meri Hakulinen.


Inspiraatiota Myllyn tunnelmasta

Rasekossa Kauppakeskus Myllyn opiskelijoille heittämä haaste otettiin vastaan innokkaana. Vastaavaa yritysyhteistyötä Rasekossa tehtäisiin mielellään enemmänkin.

– Myllyläisten ajatus kierrätysmateriaalien käyttämisestä uuden designin luomiseen on mahtava. Haasteessa opiskelijat pystyivät yhdistämään monenlaisia jo oppimiaan asioita ja samalla omaksumaan paljon uutta, tekstiiliopettaja Mirkka Pihlajamäki Raision seudun koulutuskuntayhtymästä kertoo.

Opiskelijat ovat käyttäneet inspiraationaan myös Myllyn tiloja ja tunnelmaa. Töissä toistuu kauppakeskuksen tunnusväri oranssi.

– Inspiraationani olivat Myllyn mosaiikkikuvioiset lumpeenkukat. Nähdessäni tukevan bannerikankaan tiesin heti, että haluan tehdä siitä kestokasseja. Ajatuksenani oli myös löytää tuote, johon isoja materiaalimääriä voisi käyttää tarkoituksenmukaisesti, haasteeseen osallistunut opiskelija Nelli Maikoe sanoo.


Mainosmateriaalit taipuvat moneksi

Myllyn järjestämään haasteeseen osallistuneet opiskelijat loihtivat ylijäämämateriaaleista monenlaista uutta. Niistä syntyi matto, tyynyjä, rantamatto, ryijy, kollaasi, lasten tiipii-teltta, kestokasseja, säkkituoli ja tilateos. 


Näyttelyä rakennetaan Myllyntorille 1.11.2021 alkaen. Virallisia näyttelyavajaisia vietetään keskiviikkona 3.11.2021 kello 12.30 alkaen, jolloin myös opiskelijat ovat tavattavissa ja median haastateltavissa. Näyttely on esillä Kauppakeskus Myllyssä 7.11.2021 asti.


Haasteeseen osallistuneet työt ja tekijät:

Raakel Laitinen, Erkki ja Piia -tyynyt 

Ullamari Murto, Uusi! Ja Rantamieli -matto

Annina Airila, Mylly-ryijy

Tuuli Puisto, Elämän palkit -kollaasi

Sirpa Nieminen, Mylly-tiipii

Nelli Maikoe, Mylly-ostoskassit

Inga Rusi, Rento-säkkituoli

Joanna Paul, Avaruuskoriste: kukat ja auringonvalo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Redesign_Annina Airila_Mylly-ryijy
Redesign_Annina Airila_Mylly-ryijy
Lataa
Redesign_Inga Rusi_Rento-säkkituoli
Redesign_Inga Rusi_Rento-säkkituoli
Lataa
Redesign_Joanna Paul_Avaruuskoriste_tilateos
Redesign_Joanna Paul_Avaruuskoriste_tilateos
Lataa
Redesign_Nelli Maikoe_Mylly-ostoskassit
Redesign_Nelli Maikoe_Mylly-ostoskassit
Lataa
Redesign_Raakel Laitinen_Erkki ja Piia_tyynyt
Redesign_Raakel Laitinen_Erkki ja Piia_tyynyt
Lataa
Redesign_Sirpa Nieminen_Mylly-tiipii
Redesign_Sirpa Nieminen_Mylly-tiipii
Lataa
Redesign_Tuuli Puisto_Elämän palkit_kollaasi
Redesign_Tuuli Puisto_Elämän palkit_kollaasi
Lataa
Redesign_Ullamari Murto_Uusi ja Rantamieli_matto
Redesign_Ullamari Murto_Uusi ja Rantamieli_matto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kauppakeskus Mylly Oy
Kauppakeskus Mylly Oy
Myllynkatu 1
21280 Raisio

02 332 3000http://www.kauppakeskusmylly.fi

Kauppakeskus Mylly on maailman ihmeellisin raisiolainen kauppakeskus. Varsinais-Suomen suurimpana se palvelee liki kuutta miljoonaa kävijää vuosittain. Yli 150 liikettä, 3 000 autopaikkaa ja loputtomasti arjen elämyksiä. 

www.kauppakeskusmylly.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kauppakeskus Mylly Oy

Ensimmäisenä Varsinais-Suomessa: Kolme muodin kuuminta brändiä avaa Kauppakeskus Myllyssä – ”Myllyssä on vetovoimaa”15.2.2023 07:55:00 EET | Tiedote

Maailmanlaajuisesti suositut ja tunnetut muotibrändit Sinsay, Cropp ja House ovat tuorein lisä Kauppakeskus Myllyn myymälävalikoimaan. Kesällä avautuvat liikkeet ovat brändien ensimmäiset myymälät koko Varsinais-Suomessa. Uudet liikkeet nostavat Myllyn käyttöasteen peräti 97 prosenttiin. Brändimyymälöihin tullaan palkkaamaan 35–40 työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme