HKL

Kauppatorin lauttaterminaalin uudistustyö valmistui

Jaa

Kauppatorilla sijaitseva Suomenlinnan liikenteen lauttojen käytössä oleva terminaalialue on uudistettu. Uudet matkustajaportit otettiin käyttöön tänään.

Kuva: HKL
Kuva: HKL

Lauttaterminaalin uudistustyössä alueen kulkuyhteyksiä selkeytettiin ja aidat, ajoneuvopuomit ja matkustajaportit uusittiin. Matkustajaporttien määrää lisättiin; entisen kolmen portin sijasta terminaalissa on nyt viisi porttia. Porttirivissä on erillinen kääntöportti lastenvaunujen, pyörätuolien ja polkupyörien kanssa liikkuville matkustajille. Lisäksi Suomenlinnan asukkaiden ja saarella työskentelevien käytössä on kaksi porttia. 

Uudistuksella pyritään vähentämään ruuhkaisuutta ja nopeuttamaan lautan tyhjentämistä ja lastaamista. Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet usean vuoden ajan, ja terminaali on erityisesti kesäaikaan ruuhkainen.

Terminaalirakennuksen perusparannustyöt on suunniteltu toteutettavaksi talvikauden 2019-20 aikana.

Yhteyshenkilöt

HKL, tiimipäällikkö Leena Mätäsniemi, p. 040 647 1380, leena.matasniemi@hel.fi

Kuvat

Kuva: HKL
Kuva: HKL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme