Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kaupungin uimarannoilla, maauimaloissa ja ulkoliikuntapaikoilla oli kesällä ennätysvilkasta

Jaa

Helsingin ylläpitämien ulkoliikuntapaikkojen, maauimaloiden ja uimarantojen palvelusta nautti viime kesänä ennätysmäärä väkeä. Kaupungin 26 uimarannalla kävi ennätykselliset yli miljoona henkilöä. Suurista kävijämääristä huolimatta hukkumistapauksilta vältyttiin.

Ulkoliikuntapaikoissa, uimarannoilla ja maauimaloissa kävi viime kesänä ulkoilijoita enemmän kuin kesällä 2020. Uimastadionilla kirjattiin 193 800 käyntiä ja Kumpulan maauimalassa 111 500 käyntikertaa, eli selvästi enemmän kuin edelliskesänä.

Turvallisuuden näkökulmasta kesä uimarannoilla oli menestys. Suurista kävijämääristä huolimatta kaupungin ylläpitämissä uintikohteissa ei sattunut kesäkauden aikana yhtään hukkumistapausta. 

Kasvaviin asiakasmääriin osattiin varautua etukäteen muun muassa voimassa olleiden koronarajoitusten takia. Suuria asiakasmääriä silmällä pitäen uusittiin viime ja toissa kesänä etenkin uimarantojen kylttejä kuten äkkisyvävaroitusmerkkejä sekä syvyyskarttoja. Myös turvallista rantakäyttäytymistä koskevaa viestintää lisättiin. Aurinkolahden rannalla otettiin lisäksi käyttöön uutta esteettömyysvälineistöä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarja Loikkanen
liikuntajohtaja
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

tarja.loikkanen@hel.fi, puh. 040 3342098

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Under höstlovet erbjuder Helsingfors gott om gratis evenemang och aktiviteter för barn och unga8.10.2021 10:36:38 EEST | Tiedote

Under höstlovsveckan ordnas över 80 evenemang för barn och unga i Helsingfors. Största delen av stadens evenemang under höstlovet är avgiftsfria och även avgiftsbelagda upplevelser är förmånliga. Hela utbudet för höstlovet har nu samlats ihop för första gången på webbplatsen tapahtumat.hel.fi/sv/. I Helsingfors börjar de svenska skolornas höstlov torsdagen 21 oktober och slutar söndagen 24 oktober.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme