Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 14.10.2019

Jaa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto vahvistaa vuoden 2020 tuloveroprosentiksi 18,00 ja vahvistaa vuoden 2020 kiinteistöveroprosenteiksi kiinteistöverolain mukaiset alarajat. Veroprosentit pysyisivät siten ennallaan ensi vuonna. Valtuusto päättää asiasta 21.10.2019.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy tuloslaskelmakehyksen mukaiset vuoden 2020 - 2022 toimintatulot ja menot sekä käyttötalouden kokonaismenot ja -tulot taloussuunnitelman valmistelun pohjaksi sekä vuosien 2020 - 2030 investointikehyksen investointiohjelman valmistelun pohjaksi.

Kaupunginhallitus hyväksyi Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP). Suunnitelma liittyy kaupunginjohtajien ilmastosopimukseen (Covenant of Mayors), johon Espoo liittyi v. 2018. Kaupungin vuosittain hyväksyttävään strategiasuunnitelmaan ja kaupunkikonsernin vuositavoitteisiin kirjataan toimenpiteet, jotka tukevat Espoo-tarinassa asetettujen kestävän kehityksen ja Hiilineutraali Espoo 2030 -tavoitteiden saavuttamista.

Kaupunginhallitus edellyttää, että syksyllä 2020 hyväksyttävään vuosien 2021-2023 toimintaa ohjaavaan talousarvioon ja taloussuunnitelmaan valmistellaan SECAP-suunnitelman pohjalta tiekartta siitä, miten saavutetaan hiilineutraali Espoo 2030. Tiekartta on jatkuvasti kehittyvä laaja yhteenveto toimenpiteistä, jotka sisältyvät toimialojen tuloskortteihin kattaen myös Espoo-tarinassa esitetyt kestävän kehityksen tavoitteet, Kestävä Espoo-ohjelmatyön, SDG-työn ja myös esitykset päästökompensaatioista. Tiekartan valmistelun etenemisestä raportoidaan kaupunginhallitukselle viimeistään toukokuussa 2020.

Vastaus valtuustoaloitteeseen Laaksolahden jääurheilutoiminnan säilyttämisestä palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Pöydälle jäi vastaus valtuustoaloitteeseen lähiliikuntapaikkojen kehittämisestä ilmastomuutoksen ja asukkaiden hyvinvoinnin tukena.

Muut asiat päätettiin ehdotuksen mukaisesti.

Lisätietoja:

Ennakkotiedote veroprosentti- ja kehyskäsittelystä 

Ennakkotiedote kaupunginjohtajien energia- ja ilmastosopimuksesta 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme