Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 4.11.2019

Jaa

Kaupunginhallitus päätti antaa muistutuksen Uusimaa-kaavan 2050 ehdotusaineistosta. Raskaan raideliikenteen varikkoa ei pidä sijoittaa Luomaan eikä Mankkiin

Kaupunginhallitus päätti antaa muistutuksen Uusimaa-kaavan 2050 ehdotusaineistosta. Epätasalaatuisen ja puutteellisen inventointitiedon vuoksi uusia luonnon kannalta tärkeitä alueita tulisi osoittaa ensisijaisesti muilla kuin suojelumerkinnöillä. Liikennehankkeiden osalta Espoo toistaa aiemmat kannanottonsa. Tallinnan tunnelin prosessi on vielä liian kesken ja ratkaisu linjauksesta tulee tehdä myöhemmin, kun linjausvaihtoehtoja on ehditty aidosti tutkia, arvioida ja vertailla. Kehä II:n jatke tulee merkitä kaavakarttaan tässä vaiheessa liikenteen yhteystarpeena, koska sen tarkka sijainti ja toteutustapa vaativat tarkempaa selvittämistä.

Raskaan raideliikenteen varikkoa ei tule sijoittaa Luomaan eikä Mankkiin, sillä alueen arvot ja lähtökohdat eivät puolla varikon sijoittamista. Varikkojen sijoittamiseksi on ensin laadittava useita vaihtoehtoisia arvioita, joihin tulee sisältyä ainakin Ilmalan varikkoalueen kehittäminen, varikkotarpeiden vähentäminen ns. heilurimallilla sekä läntinen varikon sijoittaminen Kirkkonummen keskustan länsipuolelle esimerkiksi Vuohimäen alueelle.

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan vuoden 2019 kolmannen osavuosikatsauksen ja siitä johtuvat toimenpiteet. Lisäksi kaupunginhallitus edellyttää, että operatiivista johtamista kehitetään ja loppuvuoden aikana tehtävät hankinnat käydään perusteellisesti läpi.

Vuoden 2020 talousarvion ja taloussuunnitelman hyväksyminen jätettiin suunnitellusti pöydälle valtuustoryhmien neuvottelujen ajaksi.

Kaupunginhallitus sai selvityksen Pohjois-Tapiolan koulun ja Leppävaaran lukion ajankohtaisesta sisäilmatilanteesta. Molemmissa kohteissa on toteutettu aktiivisesti toimenpiteitä ja Tilapalvelut seuraa ilmanvaihdon toimivuutta, tilojen paine-eroja ja sisäilmaolosuhteita. Pohjois-Tapiolan kouluun tehdystä ympäristöterveyden tarkastuksesta saapui raportti 31.10. Raportin mukaan kohteen käyttö voi jatkua. Tilapalvelut toteuttaa ympäristöterveyden edellyttämät toimenpiteet.

Pysäköinnin toimenpideohjelma 2019-2022 jätettiin pöydälle.

Muut asiat tarkemmin ennakkopöytäkirjassa.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Läsåret i Esbos grundskolor och gymnasier inleds med närundervisning12.8.2020 10:01:36 EESTTiedote

Finskspråkiga grundskolor och alla gymnasier i Esbo inleder läsåret på torsdag 13.8. Eleverna i de svenskspråkiga grundskolorna börjar skolarbetet nästa veckas tisdag 18.8. Undervisningen inleds i form av närundervisning. Skolorna och gymnasierna följer Utbildningsstyrelses anvisningar om ordnande av utbildning. Utbildningsstyrelsen och övriga myndigheter uppdaterar sina anvisningar kontinuerligt. Vi följer coronavirussituationen och uppdaterar Esbo stads anvisningar enligt behov. Vårdnadshavare och studerande får mer information från skolan eller gymnasiet via Wilma.

Lukuvuosi alkaa lähiopetuksena Espoon peruskouluissa ja lukioissa12.8.2020 09:36:03 EESTTiedote

Lukuvuosi käynnistyy lähiopetuksena suomenkielisissä peruskouluissa ja kaikissa lukioissa 13.8. ja ruotsinkielisissä kouluissa 18.8. Kouluissa ja lukioissa noudatetaan Opetushallituksen määräyksiä opetuksen järjestämisestä. Opetushallituksen ja muiden viranomaisten ohjeita päivitetään jatkuvasti, kun koronatilanne muuttuu. Seuraamme tilannetta ja päivitämme kaupungin ohjeita tarpeen mukaan. Huoltajat ja opiskelijat saavat lisää tietoa koululta tai lukiolta Wilman kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme